Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 13 oktober 2018

33 verdachten opgepakt in onderzoek naar mensensmokkel

33 verdachten opgepakt in onderzoek naar mensensmokkel
De Brussels federale gerechtelijke politie heeft een grote criminele organisatie ontmanteld die bezig was met valse identiteitsdocumenten te vervaardigen en mensensmokkel. Bij 38 huiszoekingen in het hele land zijn 33 verdachten opgepakt. 
Lees verder

Live: volg hier de persconferentie van het parket over fraude in het Belgisch voetbal
Het federaal parket geeft een persconferentie over het onderzoek naar fraude in het Belgisch voetbal. U kunt de persconferentie hier live volgen.
Lees verder

"F-16 ontploft op militaire vliegtuigbasis in Florennes"
Lees verder

Wordt Karrewiet binnenkort in het Frans uitgezonden?
Om het niveau Frans van onze lagere schoolkinderen op te krikken, moet Ketnet volgens de Vlaamse Onderwijsraad meer in het Frans uitzenden. De VRT, die al een Frans kinderprogramma voorziet, staat daarvoor open. De N-VA is niet overtuigd: "Is dit nu een prioriteit voor Ketnet?"
Lees verder

Opnieuw 24,8 miljoen euro voor evenwichtigere subsidiëring kinderopvang
Vlaams Welzijnsminister Jo Vandeurzen trekt 24,8 miljoen euro uit om een evenwichtigere subsidiëring van de kinderopvang mogelijk te maken. In maart werd daarvoor al eens 20,4 miljoen gereserveerd.
Lees verder

Deel Frans-Belgische grens afgesloten om Afrikaanse varkenspest in te dijken
In de Franse departementen Meuse, Meurthe-et-Moselle en Ardennen zal een afsluiting worden geplaatst op de grens met ons land, met de bedoeling om de Afrikaanse varkenspest in te dijken. Ook de toegang tot de bossen wordt in een aantal gebieden verboden, zo is vandaag beslist. De afsluiting zal vanaf zaterdag worden geïnstalleerd. Dat maakte de lokale krant Republique Lorrain bekend.
Lees verder

Stiptheidsacties politie: wat kunt u verwachten?
Politieagenten over het hele land houden vandaag tijdens de ochtendspits stiptheids- en controleacties. Onder meer in zwaartepunten als Limburg en de regio's Brussel en Turnhout lopen bestuurders een groter risico om geflitst te worden of alcoholcontrole te krijgen.
Lees verder

Antwerpse CD&V-kandidaat die verdacht werd van drugshandel vrijgesproken
Rediart Cankja, de CD&V-kandidaat die begin september aan de Frans-Zwitserse grens betrapt werd met drie kilo heroïne, is donderdag vrijgesproken in Zwitserland. Dat melden Het Laatste Nieuws en VTM, op basis van verschillende bronnen binnen de partij. 
Lees verder

Trekt Crevits Antwerpse hogeschool voor met extra opleidingen?
De Antwerpse Karel de Grote Hogeschool mag van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) vanaf volgend academiejaar tot vijf extra opleidingen organiseren. Zij dreigt als enige een uitzonderingspositie te krijgen van de Vlaamse regering. Andere hogescholen gaan fel in het verzet.
Lees verder

Eén derde van de meest gebruikte chemische stoffen in de EU is illegaal
Honderden chemische stoffen die de gezondheid kunnen schaden komen op de markt zonder aan de Europese veiligheidsregels te voldoen. Dat toont een grote Duitse overheidsstudie. "België is gealerteerd."
Lees verder

Roundup nog verkrijgbaar ondanks verbod
Sinds deze week mogen winkels geen onkruidverdelgers met glyfosaat, zoals Roundup, meer verkopen. Toch zijn er nog altijd winkels waar het product in de rekken ligt. Ook online kan je de onkruidverdelger makkelijk bestellen.
Lees verder

Europese Commissie: "Stop de grenscontroles binnen Schengen"
De Europese Commissie heeft de lidstaten opgeroepen om te stoppen met interne grenscontroles binnen de Schengenruimte. "De Europeanen moeten het gevoel blijven hebben dat ze vrij kunnen rondreizen", aldus eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken Dimitris Avramopoulos. 
Lees verder

Werking noodsystemen bunkers Doel en Tihange niet langer gegarandeerd door betonproblemen
De betonproblemen in de bunkers van Doel 3, Doel 4, Tihange 2 en Tihange zijn van die omvang dat de goede werking van de noodsystemen niet langer gegarandeerd is. Dat concludeert het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC).
Lees verder

"Technicus vuurt per ongeluk munitie af waardoor andere F-16 uitbrandde"
De F-16 die gisteren helemaal uitbrandde op de luchtmachtbasis van Florennes in de provincie Namen, is geraakt door munitie van een andere soortgelijke F-16. Dat heeft de VRT uit goede bron vernomen. 
Lees verder

André (88): "Kleurenwiezen? Vergeet het, ik ben een gamer nu!"
André (88) scheurt 's ochtends met 300 km/u over de Northern Isle Speedway, en voor Hugette (59) naar het werk vertrekt, loopt ze nog snel even door een magisch kasteel. André en Hugette zijn niet alleen: bijna een derde van de gamers is ouder dan 50.
Lees verder

Welke populaire hond past bij jouw levensstijl?
Lees verder

Marleen Temmerman pleit voor feministische opvoeding: "Alfatypes en macho's in opmars"
Wetenschapster Marleen Temmerman ziet een opmars van alfatypes en macho's aan het einde van haar academische carrière. De gynaecologe en ex-politica wordt in Gent gevierd voor haar onderzoek en inzet voor vrouwenrechten. Maar Temmerman ziet de laatste jaren wel een "nieuwe opmars van het alfatype, macho's en sterke leiders".
Lees verder

"Laks klimaatbeleid is mensenrechtenschending, ook in België"
Het was een historische uitspraak: in de Nederlandse klimaatzaak besliste de beroepsrechter dat de staat verplicht is om zijn burgers beter te beschermen "tegen de reële dreiging van de klimaatverandering". Advocaat en klimaatstrijder Roger Cox: "Deze beslissing zal waarschijnlijk ook voor de Belgische klimaatzaak gevolgen hebben."
Lees verder

"Ik had nog nooit een vibrator van nabij gezien": 15 jaar homeparty's met seksspeeltjes
Stimulerende muntcrème, vibrators met orgasmegarantie en anale kralen. Ze worden allemaal verkocht op de zogenaamde Upperdare Party's. Het bedrijf achter de thuisfeestjes met seksspeeltjes bestaat vijftien jaar. "Seks is zo meer bespreekbaar geworden."
Lees verder

Francken zet twee jihadisten het land uit na verstrenging vreemdelingenwet
Malika El Aroud, de beruchte 'zwarte weduwe van de jihad', en Kamal Affetat, een kopstuk van Sharia4Belgium, moeten het land uit. Ze wachten in een gesloten centrum op hun repatriëring naar Marokko.
Lees verder