Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 oktober 2018

267 tot 417 uur stroomtekort volgens Elia

267 tot 417 uur stroomtekort volgens Elia
Er lekken nieuwe berekeningen uit over het stroomtekort deze winter. Volgens netbeheerder Elia zou dat kunnen oplopen van 267 tot 417 uur. Dat blijkt uit een document dat de krant Le Soir kon inkijken.
Lees verder

Diesel nog nooit zo duur

Een liter diesel kost vanaf dinsdag maximaal 1,609 euro, de hoogste prijs ooit. Het gaat om een stijging met 4,2 cent, meldt de federale overheidsdienst Economie maandag.

Lees verder

'Toestand zal nog acuter moeten worden om mensen uit de wagen te krijgen'

Gedurende vier weken brachten 20.000 ­CurieuzeNeuzen in april en mei de lucht­kwaliteit in heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart. We polsten bij aanvang naar de verwachtingen van verschillende deelnemers. Nu de resultaten bekend zijn, is het tijd om te luisteren naar de resultaten.

Lees verder

'Medische screening voor senioren verbetert verkeersveiligheid niet per se'

Het gelijkekansencentrum Unia verzamelde klachten van verschillende 70-plussers, die enkel door hun leeftijd geweigerd werden door autoverzekeraars. 'Dat kan niet', reageert Miet Deckers, woordvoerder minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters.

Lees verder

Deur Brussels stadhuis kapot door wildplassers

De achterdeur van het Brusselse stadhuis dateert uit 1715, maar moet gerestaureerd worden omdat voorbijgangers er op plassen. De urine heeft het hout aangetast.

Lees verder

Rekeningnummer 12-12 verwacht uw gift voor Indonesië

Het Consortium 12-12 heeft zijn rekeningnummer geactiveerd voor een inzamelactie voor de slachtoffers van de tsunami en aardbeving in Indonesië.

Lees verder

CD&V-voorzitter Beke strikt premier voor verkiezingscampagne
In een filmpje op Twitter noemt premier Charles Michel (MR) Wouter Beke 'een goede vriend' en prijst hij de snelle heropstanding van Limburg na de sluiting van Ford Genk.
Lees verder

Asia Argento geeft toe dat ze seks had met minderjarige acteur

De Italiaanse actrice Asia Argento, één van de eerste en luidste stemmen van de #MeToo-beweging, heeft toegegeven dat ze seks had met mede-acteur Jimmy Bennett toen hij nog minderjarig was.

Lees verder

'Maak van Limburg één grote stad (en win 361 miljoen)'

Als alle 42 Limburgse steden en gemeenten zouden fuseren tot één stad Limburg, zou die stad 361 miljoen euro meer krijgen van de Vlaamse overheid. Dat berekende professor Overheidsfinanciën Lode Vereeck. Dat éne grote stadsbestuur zou, naar Antwerps model, 42 districtsraden met districtsburgemeesters krijgen.

Lees verder

De as van Evere maakt Vervoort zegezeker
De Brusselse regering heeft een aparte samenstelling – PS, CDH en Défi aan Franstalige zijde, aan de overkant een klassieke tripartite van Open VLD, SP.A en CD&V. Wie wil weten waar de fundamenten van die opmerkelijke coalitie liggen, moet gaan kijken in… Evere.
Lees verder

Zware brand in Luik: vader en zoon komen om

Bij de zware brand in een woning in Luik zijn maandagavond twee mensen om het leven gekomen. Het gaat om een vader en één van zijn zonen. Dat meldt de plaatselijke politie. Ook een ander kind van het gezin is zwaar verbrand.

Lees verder

SP.A lanceert 'zekerheidsplan' voor 'ongeruste Antwerpenaars'

De Antwerpse SP.A heeft in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen een 'zekerheidsplan' gelanceerd rond drie thema's waar de Antwerpenaar volgens de partij momenteel erg ongerust over is: werkzekerheid, inkomenszekerheid en energiezekerheid.

Lees verder

Vrouw rijdt in vaart en wordt gered door kanovaarder
Een vrouw die maandag rond 17 uur met haar wagen in de vaart gereden in Wijgmaal. Ze kon gered worden door een kanovaarder die alles zag gebeuren.
Lees verder

Man rijdt in op agenten om aan politiecontrole te ontkomen

Een 52-jarige man die aan een controle door de Brusselse lokale politie probeerde te ontkomen, heeft daarbij verschillende agenten opzettelijk aangereden. De man kon uiteindelijk opgepakt worden. Bij het incident raakten vier agenten gewond.

Lees verder

Ook Haacht verbiedt Stints op openbare weg

Na het verbod van Stints op de openbare weg in Nederland, heeft ook de gemeente Haacht beslist om dat soort van elektrische bolderkarren voorlopig niet meer toe te laten. Dat maakte de bevoegde schepen van Onderwijs, Nico Bogaerts, maandagavond bekend in een persbericht. De Stint werd gebruikt voor de buitenschoolse opvang op Sint-Adriaan.

Lees verder

Als vader verlof opnemen? Dat doe je op eigen risico
De Belgische wet beschermt werkende mannen die meer tijd aan hun gezin willen besteden, onvoldoende. 'Maak van ouderschap een grond van discriminatie.'
Lees verder

Totale versnippering politieke landschap belast nu al toekomstig bestuur

Wie in Zele gaat stemmen op 14 oktober heeft keuze te over. Er zijn maar liefst 9 lijsten. De traditionele partijen zijn vertegenwoordigd, maar er zijn daarnaast ook een pak gemeentelijke lijsten.

Lees verder

NA MISHANDELING KAT SPROTJE: N-VA wil dierenpolitie in Kortrijk

Een comité voor dierenwelzijn in Kortrijk. Daarvoor ijvert de N-VA, en ze vond een bondgenoot in dierenarts Valerie Huvaere. Zij ving eerder dit jaar de bekende mishandelde kat Sprotje op.

Lees verder

Dirk Vantomme pauzeert campagne om te figureren in videoclip van zoon

OCMW-raadslid Dirk Vantomme heeft zijn campagne even onderbroken om mee te spelen in de videoclip van zijn zoon Dimitri.

Lees verder

Cordon sanitaire vertoont eerste barsten

Het cordon sanitaire vertoont in Denderleeuw barstjes. "Ondemocratisch en niet meer van deze tijd", vinden DVD, Plus en E.R.N.A.. De drie lokale partijen sluiten samenwerken met Vlaams Belang niet langer uit.

Lees verder