Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 25 september 2018

Zo'n honderd mensen sterven omdat vervangorgaan te laat komt

Zo'n honderd mensen sterven omdat vervangorgaan te laat komt

Zondag trokken bijna 27.000 Vlamingen naar hun stad- of gemeentehuis om zich te laten registeren voor een orgaandonatie. Het initiatief kwam van het VTM-programma 'Make Belgium Great Again'. Het aanbod groeit, 'maar het zal de vraag nooit overschaduwen', zegt Luc Colenbie van het transplantatiecentrum van UZ Gent.

Lees verder

Tweede moordenaar Kitty Van Nieuwenhuysen mag niet vrijkomen

De Brusselse strafuitvoeringsrechtbank is maandag niet ingegaan op de vraag van Hassan Iasir, één van de moordenaars van agente Kitty Van Nieuwenhuysen, om een regime van beperkte detentie te krijgen. Dat meldt het Brusselse parket.

Lees verder

Van Langenhove mag thesis afwerken aan UGent, maar moet nog promotor vinden

Zijn thesis afwerken? Ja. Maar de gebouwen van de Universiteit Gent mag Dries Van Langenhove voorlopig niet in.

Lees verder

Aarschotse burgemeester André Peeters en Gwendolyn Rutten ruziën over ontslag schepen

Aarschots burgemeester André Peeters (CD&V) en schepen Gwendolyn Rutten (Open VLD) zijn maandag tijdens de gemeenteraad hard in de clinch gegaan over het vrijwillig ontslag van schepen Christel Verlinden (Open VLD). Zij had examenvragen had doorgespeeld aan een stadsmedewerker.

Lees verder

Nog geen licht in de duisternis
De regering blijft het antwoord op de dreigende stroompanne voorlopig schuldig, maar de nieuwe clash met Engie Electrabel is al in de maak.
Lees verder

Premier Michel heeft 'openhartig' gesprek met Turkse president Erdogan: 'Was nodig om niet te diplomatisch te zijn'

Premier Charles Michel heeft maandag op de hoofdzetel van de Verenigde Naties in New York een lang onderhoud gehad met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. 'Het was veel openhartiger dan ik had verwacht', verklaarde de premier na afloop, maar 'we denken dat het nodig is om meer dialoog te hebben en op een aantal punten een betere samenwerking te hebben'.

Lees verder

N-VA wil alternatief bieden

Na zes jaar oppositie trekt N-VA Gooik op 14 oktober naar de kiezer met Ellen Mathieu als lijsttrekker, gevolgd door Steve Dehandschutter en Kristel Moonens. "We willen een waardig alternatief bieden voor het huidige bestuur."

Lees verder

Kathleen (47) en haar man Alain (52) samen op lijst N-VA: "Maar onze ambities lopen ver uiteen"

Met de verkiezingen van 2012 haalde de toen nog onbekende apothekeres Kathleen Depoorter (47) op de N-VA-lijst vanop de tweede plek 1.182 voorkeurstemmen. Met 925 stemmen mocht haar man, huisarts Alain Bogaert (52), evenmin klagen. Hoewel slechts een van beiden een mandaat kan opnemen dingen ze op 14 oktober opnieuw alle twee naar de gunst van de kiezer.

Lees verder

Verkiezingsborden van drie partijen beschadigd

In Zwevegem zijn vandalen bijzonder actief. De afgelopen dagen werden de verkiezingsborden van drie partijen beschadigd. Het is onduidelijk of het telkens om dezelfde dader(s) gaat.

Lees verder

Beweging.net betreurt vermelding in lastercampagne

Beweging.net Meulebeke distantieert zich volledig van de lastercampagne aan het adres van burgemeester Dirk Verwilst (CD&V). Er circuleren in de gemeente al weken brieven die in naam van Verwilst worden geschreven en waarvoor de burgemeester een klacht tegen laster en eerroof heeft ingediend.
Lees verder

Politici voetballen tegen elkaar voor Togolese weeskinderen

Het duurt nog even voor we opnieuw naar de stembus trekken, maar de Ninoofse politici gaan komend weekend al de strijd met elkaar aan in de Togo2050-cup.

Lees verder

Blinden en slechtzienden kunnen voortaan zonder hulp stemmen

In Aalst en Mechelen kunnen slechtzienden en blinden voor het eerst volledig zelfstandig stemmen tijdens de komende verkiezingen. Dat gebeurt met de hulp van een geluidsgids, een koptelefoon en reliëftoetsen. Als het proefproject slaagt, krijgen ook andere steden en gemeenten in Vlaanderen zulke aangepaste stemhokjes.

Lees verder

Groen Lievegem rekent op 14 oktober op groene zondag

Groen Lievegem trekt met veel vertrouwen naar de verkiezingen. "We kunnen echt een doorbraak forceren", meent Peter Cousaert, de lijsttrekker van de groene partij.

Lees verder

Burgemeester en zoon komen samen op voor CD&V: "Soms zijn we het eens, soms niet. Verschillende generaties werken verrijkend"

Burgemeester Daniël Vanhessche en zoon Matthias staan op 14 oktober samen op de CD&V-lijst in Jabbeke. "Ik heb het horen zeggen van anderen dat Matthias meedeed, maar ben er best trots op. Politiek is blijkbaar genetisch bepaald."

Lees verder

Rian (23) en vader Ronny (58) blazen Groen Blankenberge nieuw leven in. "Akkoord met socialisten kwam er niet, dus doen we het nu gewoon lekker zelf"

Met elf kandidaten hoopt Groen om bij de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw enkele zetels in de gemeenteraad te veroveren. Achter de nieuwe wind in de partij zit lijsttrekker Rian De Rous, die zijn vader Ronny kon overtuigen om zich na 36 jaar nog eens verkiesbaar te stellen.

Lees verder

Open VLD ambitieus in burgemeesterstrijd

Open VLD trekt met ambitie naar de kiezer. Nu Ignace Dereeper (CD&V) na dertig jaar burgemeesterschap de fakkel heeft doorgegeven, ruiken de liberalen hun kans.

Lees verder

Politiek debat De Pinte: Iedereen gaat voor de jeugd

De zaal van de gemeentelijke bieb zat vrijdag afgeladen vol voor de traditionele 'debattle' van de Jeugdraad in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Conclusie: iedereen wil de jeugd helpen. En dus ook jonge zieltjes winnen.

Lees verder

Waarom ook de verkiezingen in Wallonië u wél moeten interesseren
Ook in Wallonië en in Brussel vinden op 14 oktober gemeenteraadsverkiezingen plaats. Voor alle partijen staat er meer op het spel dan de lokale belangen. Politiek journalist Peter De Lobel vertelt wat er in Franstalig België op het spel staat.
Lees verder

Kris Peeters wil desnoods met 5 procent van de stemmen burgemeester worden

Ook als hij bijvoorbeeld maar vijf procent haalt, zou hij het burgemeesterschap durven claimen als hij nodig is voor de coalitie. Dat zei CD&V-kandidaat Kris Peeters in Gert Late Night. Vreemd maar niet onmogelijk.

Lees verder

Zonnige herfstdagen op komst

De regenbuien van het voorbije weekend zijn alweer een verre herinnering. De komende dagen krijgen we de mooiste kant van de herfst te zien: fris maar zonnig weer, perfect voor wie met een trui aan wil genieten op een terrasje.

Lees verder