Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 6 september 2018

Voormalig Rode Duivel Jan Ceulemans voor N-VA naar de gemeenteraadsverkiezingen

Voormalig Rode Duivel Jan Ceulemans voor N-VA naar de gemeenteraadsverkiezingen

Voormalig Rode Duivel Jan Ceulemans zal bij de gemeenteraadsverkiezingen opkomen voor N-VA in Westerlo, waar hij woont. Daar krijgt hij de 26e plaats op de lijst.

Lees verder

Open Bierbeek stelt zijn lijst voor
Open Bierbeek is een nieuwe partij met een lijst waarop onafhankelijke en liberale kandidaten zij aan zij staan.
Lees verder

Antwerpse actiegroepen vragen stad en rand om modal shift mogelijk te maken

De actiegroepen Ademloos, stRaten-generaal en Ringland hebben een gezamenlijk memorandum opgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen, gericht aan zowel de partijen in de stad Antwerpen als in de zowat 30 gemeenten van de ruimere vervoersregio. Ze vragen niet alleen een engagement voor de volledige overkapping van de Antwerpse Ring, maar ook voor het faciliteren van de modal shift naar maximaal 50 procent autoverkeer en - op termijn - voor een dieselban.

Lees verder

Paul Van Der Straeten maakt politieke comeback

De voorbije zes jaar zetelde oud-schepen Paul Van Der Straeten (67) uit Denderhoutem niet meer in de gemeenteraad, maar daar komt misschien verandering in. Hij wordt immers lijstduwer van SP.A.

Lees verder

"Toon je buren dat je even tijd voor hen maakt"

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van volgende maand pakt CD&V uit met een opvallend initiatief. Via raamaffiches en de slogan 'Ik maak graag vijf minuten tijd' willen de christendemocraten buren dichter bij elkaar brengen.

Lees verder

Stadslijst wil wijkgerichte politie versterken in zones

Voor de tweede keer in korte tijd heeft de stadslijst VLD-Groen-M+ gisteren een deel van haar thema's voor de verkiezingen in Mechelen voorgesteld. Burgemeester Bart Somers en co trekken opnieuw met een veiligheidsplan naar de kiezer.

Lees verder

Kandidaten uit alle acht dorpskernen bij KR8!

KR8!, de partij die werd gevormd door sociaaldemocraten, liberalen en onafhankelijken, is klaar met de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Puurs-Sint-Amands.

Lees verder

Open VLD wil de grootste partij van Maldegem worden

Tijdens haar jaarlijkse mosselsouper stelde Open VLD Maldegem haar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. "We hebben de ambitie om de grootste partij te worden", zegt lijsttrekker Bart Van Hulle.

Lees verder

Verkiezingsbord N-VA-voorzitter vernield

"Verdorie, hopelijk wordt hier geen verkiezingsoorlog ontketend", sakkert N-VA-voorzitter Marc Degroote. Hij was gisteren druk in de weer om zijn vernielde verkiezingsbord in de Houtemse wijk Bruisbeke te herstellen.

Lees verder

N-VA: "Pijnlijk als we niet meer in de meerderheid zouden zitten"

N-VA laat er geen twijfel over bestaan. De partij wil ook de volgende legislatuur besturen. "Ik heb de voorbije zes jaar heel veel ervaring opgedaan", zegt burgemeester Vera Celis. "Die mag niet verloren gaan."

Lees verder

Pro Nieuwpoort gaat voor evenementenhal, aanpak kansarmoede en zone 30 in centrum
Nieuwpoort Een vlot bereikbare evenementenhal voor de jeugd, een betere aanpak van de verkeerssituatie rond het Sluizencomplex en meer aandacht voor kansarmoede: de onafhankelijke lijst Pro Nieuwpoort heeft zijn verkiezingsprogramma gelanceerd.
Lees verder

Lijst Dedecker wil bindende referendums in Middelkerke
Lijsttrekker Jean-Marie Dedecker heeft zijn programma bekendgemaakt waarmee Lijst Dedecker in oktober naar de gunst van de kiezer dingt. Er staan enkele opvallende voorstellen bij.
Lees verder

Elf straten binnen Wallenring worden zone 30, maar volgens oppositie gaat dat niet ver genoeg

Alle straten binnen de Wallenring waar nog geen zone 30 gold, worden dat nu wel. In totaal gaat het om elf kleine wegen. Oppositiepartijen Groen en Open VLD reageren sceptisch: "Alleen dit zal niet helpen om meer mensen op de fiets te krijgen."

Lees verder

VIDEO. Gemeenteraadsverkiezingen voor dummies: Robrecht (40) haalt alle lijsttrekkers in zijn gemeente voor de camera

De lokale politiek dichter bij de inwoners brengen. Met die insteek interviewde Robrecht Geeroms de Dilbeekse lijsttrekkers over het verleden én de toekomst. Het resultaat goot hij in een videoreeks waarvan de eerste aflevering lovend werd onthaald.

Lees verder

Demir: 'Dit soort schild en vrienden heeft niemand nodig'
Vlaamse politici reageren ontzet op de Pano-reportage waarin de Vlaams-nationalistische jongerenbeweging Schild & Vrienden in opspraak komt.
Lees verder

Jeugdraad: 'We nemen dit heel ernstig'

Vier jongeren uit de entourage van Dries Van Langenhove, de bezieler van Schild & Vrienden, slaagden er ook in verkozen te raken in de Vlaamse Jeugdraad. Die reageert geschokt en beraadt zich over hoe het nu verder moet.

Lees verder

Solidariteit of smokkel? Twaalf personen voor de rechter

Vandaag start een opmerkelijk proces voor de correctionele rechtbank van Brussel tegen twaalf personen, van wie sommigen onderdak hebben gebonden aan migranten die in Engeland willen geraken of die als vrijwilliger actief zijn geweest in het Maximiliaanpark. Het gerecht vervolgt hen voor mensensmokkel en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Lees verder

Koen Geens: 'Aanzetten tot racisme is bij wet verboden'

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) is duidelijk. Het wettelijk arsenaal is er om Schild & Vrienden aan te pakken. 'Het aanzetten tot racisme en xenofobie is strafrechtelijk verboden en kan door het parket vervolgd worden.'

Lees verder

Natuurliefhebber staat als eerste oog in oog met wolf in ons land: 'Droom die werkelijkheid wordt'

Natuurliefhebber Yvan Mahaux stond enkele dagen geleden in de Ardennen plots oog in oog met een wolf. Het is voor het eerst dat iemand dat dier in België kan observeren en fotograferen. Eerdere beelden van een wilde wolf in België werden gemaakt met 'cameravallen', meldt WWF.

Lees verder

Nooit minder positieve bestuurders dan bij laatste BOB-zomercampagne

Met 2,7 procent positieve bestuurders behaalt BOB-zomercampagne laagste score ooit. In 2017 tekende 3,1 pct positief. Dat meldt verkeersinstituut Vias.

Lees verder