Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 10 september 2018

VIDEO. Lijst SAMEN: Mix van ervaring en zes nieuwe kandidaten

VIDEO. Lijst SAMEN: Mix van ervaring en zes nieuwe kandidaten

In Wichelen heeft burgemeester Kenneth Taylor van de partij SAMEN zijn lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Het is een mix van ervaring en zes nieuwe kandidaten. De jongste kandidaat is 27, de oudste 84 jaar. Opvallend is dat de meeste nieuwkomers een prominente plaats op de lijst krijgen.

Lees verder

Jambon erkent fouten bij rekrutering agenten

De beoordelingen bij de selectie van nieuwe politierekruten moeten strenger en strakker omlijnd worden. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) in een reactie op de berichtgeving van De Standaard.

Lees verder

Kandidaat CD&V opgepakt met drie kilo heroïne

Uitgerekend nu CD&V-boegbeeld Kris Peeters zijn StroomOpwaarts Plan tegen internationale drugsleveranciers lanceert, raakt bekend dat een kandidaat op zijn lijst is opgepakt voor drugshandel. Rediart Cankja, die opkomt voor de Antwerpse gemeenteraad, werd onderweg naar Zwitserland tegengehouden door de politie. In de wagen: drie kilo heroïne, goed verstopt in een speciaal daarvoor ontworpen compartiment.

Lees verder

Verenigingen tillen zwaar aan afwezigheid burgemeester en N-VA op herdenking wereldoorlogen

De N-VA — ook burgemeester D'Haese — was afwezig op de herdenking van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Dat is al jaren zo. "Het getuigt van weinig eerbied, want er zijn honderden soldaten uit Aalst gevallen voor het vaderland", zegt het Verbond van Vaderlandslievende Verenigingen van groot-Aalst.

Lees verder

Schepenen geweerd van N-VA-lijst: "Er zijn al jaren problemen in de partij"

Schepenen Nikolaas Bourgeois en Marie-Paule Vancoppenolle voelen zich gelyncht door de lokale N-VA afdeling. "De spanning is al jarenlang te snijden."

Lees verder

Eén nationaal administratief centrum voor transmigratie

Er komt een nationaal administratief centrum voor transmigratie in het centrum 127 bis in Steenokkerzeel, waar iedereen naartoe zal gebracht worden die via ons land op doortocht is naar het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder

Kandidaat CD&V opgepakt met drie kilo heroïne
Net nu Kris Peeters zijn StroomOpwaarts Plan tegen internationale drugsleveranciers lanceert, raakt bekend dat een kandidaat op zijn lijst is opgepakt voor drugshandel.
Lees verder

Migrant doodgereden op E40

Bij een ongeval op de E40 in het West-Vlaamse Mannekensvere is zondagavond een migrant om het leven gekomen. Dat bevestigt de West-Vlaamse wegpolitie. Het slachtoffer stak de snelweg over en werd gegrepen door een wagen.

Lees verder

Watervergiftiging na xtc-gebruik werd Tomorrowland-bezoekers fataal

De doodsoorzaak van de twee vrouwelijke bezoekers van het dancefestival Tomorrowland in Boom is wel degelijk drugsgerelateerd. De twee vrouwen hadden door de combinatie van drugs en de hitte te veel water gedronken.

Lees verder

Zo communiceerde Jambon: van 'te grof om waar te zijn', naar 'kan zijn leven gebeterd hebben'

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) verdedigt enkele gevallen van politierekrutering die De Standaard aan het licht bracht, maar geeft ze fout weer.

Lees verder

Servische moeder en vier kinderen worden uit gesloten centrum vrijgelaten

De Servische moeder en haar vier kinderen die al vier weken opgesloten zitten in de woonunits bij de Dienst Vreemdelingenzaken, worden vandaag naar een open terugkeerwoning overgebracht.

Lees verder

Met drugs betrapte CD&V'er van kieslijst gegooid

De Antwerpse afdeling van CD&V heeft maandag een vervanger aangeduid voor Rediart Cankja, de CD&V'er die nabij de Frans-Zwitserse grens voor drugshandel werd opgepakt.

Lees verder

'Regering overschat jobgroei door taxshift'

De Belgische arbeidsmarkt is in bloedvorm, en de regering klopt zich op de borst. Maar, zo blijkt uit een nieuwe studie van de KU Leuven, de ploeg van Charles Michel overschat het effect van haar beleid. Bovendien is de factuur niet gedekt.

Lees verder

'Zodra je minderheidsgroepen op de lijst zet, vergroot dat het risico'

Geen enkele partij kan uitsluiten dat bij een van de kieslijsten een wiel afdraait. 'Maar zodra je als partij minderheidsgroepen gaat ontsluiten, neem je een groter risico', zegt kamerlid en de sterke man in Jabbeke Hendrik Bogaert (CD&V). 'Feit is dat we die mensen vaak minder goed kennen.'

Lees verder

Drugs en (veel) water: een dodelijke combinatie

De twee overleden vrouwelijke bezoekers van dancefestival Tomorrowland zijn gestorven aan een watervergiftiging, veroorzaakt door xtc in combinatie met verschillende omgevingsfactoren.

Lees verder

'Ook het rekruteren van politiehonden is een probleem'
De selectieprocessen bij de rekrutering van nieuwe agenten laat te wensen over. Maar volgens Kamagurka is het probleem nog een stuk groter dan gedacht.
Lees verder

Letterlijk. Hoe luidde het oordeel over de dubieuze politierekruten?

Uit onderzoek van De Standaard bleek dit weekend dat mensen met een verleden als harddrugsdealer, vechtersbaas of zware verkeerscrimineel, toch mochten beginnen aan de opleiding van politieagent. Jan Jambon (N-VA), minister van Binnenlandse Zaken, twijfelde in eerste instantie aan die voorbeelden. Documenten tonen echter zwart op wit aan wat in de zaterdagkrant stond.

Lees verder

Vlaamse ambtenaren plannen staking op 21 september

De ambtenarenvakbonden bij de Vlaamse overheid plannen een staking op 21 september. Dat bevestigen ACV en VSOA maandag. Bij het onderwijs en De Lijn worden geen acties gehouden.

Lees verder

Experten Strafrechtcommissie minister Geens nemen ontslag

De twee experten die voor minister van Justitie Koen Geens (CD&V) de hervorming van het Strafwetboek moesten voorbereiden, hebben hun ontslag aangeboden. Ze hekelen de ingrijpende politieke wijzigingen die aan hun ontwerptekst zijn aangebracht, waardoor er volgens hen te veel gevangenisstraffen zullen worden uitgesproken.

Lees verder

Nog eens zwemmen in zee? Morgen (voorlopig) laatste kans

Wie nog eens volop wil genieten van de Belgische kust, twijfelt best niet te lang. Volgens het KMI is het dinsdag onze laatste kans om in de Noordzee te duiken.

Lees verder