Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 27 september 2018

Vers van de pers: Zorgwijzer 78

Niet goed leesbaar? Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken.

Lees Zorgwijzer 78

Rector prof. dr. Luc Sels deelt zijn visie over het arbeidsmarktbeleid. Met verschillende sprekers blikken we vooruit naar onze studiedag Als Plopsa de baas was van de zorg. En we starten met een nieuwe reeks beroepsportretten: de Patiënt Experience Officer bijt de spits af. 


 Lees meer… 
 

Interview met rector en arbeidsmarktdeskundige Luc Sels

"We moeten onze artsen en andere zorgprofessionals tijdens hun opleidingen meer dan vandaag laten wennen aan de hoogtechnologische ontwikkelingen die de wereld zullen veranderen." Luc Sels ziet grote uitdagingen voor de zorgsector. Een ding staat buiten kijf: we zullen met z'n allen levenslang moeten leren. 


 Lees meer… 
 

Paul Gemmel over service excellence en experience in de zorgsector

Zorg eerst voor een excellente service, zet pas daarna in op beleving en doe dat op een kosteneffectieve manier. Durf duidelijke strategische keuzes maken. En beloof niet meer dan je kan waarmaken. Paul Gemmel geeft een voorsmaakje van zijn lezing op onze studiedag Als Plopsa de baas was van de zorg.


 Lees meer… 
 
 

Tom Vandooren over klantgerichtheid in de ziekenhuizen

Een sterke visie is één ding, maar hoe breng je die tot leven? Uiteindelijk is service niet wat de directie belooft, maar wat medewerkers doen. Tom Vandooren vertelt meer over het lef om de patiënt echt centraal te zetten. . 


 Lees meer… 
 

Beroepsportret: Patiënt Experience Officer (PXO)

Ulrike Pypops werkt als PXO in het Jessa Ziekenhuis. Zij moet erover waken dat patiëntgerichtheid niet bij mooie woorden blijft, maar de alfa en de omega wordt van elk verhaal.


 Lees meer… 
 

Health House in Leuven

Bezoekers worden ondergedompeld in de wereld van virtual reality, artificial medical intelligence en andere spitstechnologie die de toekomst van de gezondheidszorg danig zullen veranderen. Bart De Moor is de initiatiefnemer van deze demonstratiehub voor innovaties in de gezonheidssector. 


 Lees meer… 
 

Flexibel werken in ziekenhuizen

Met schaarse middelen toch optimaal beantwoorden aan de toenemende zorgvraag, zonder dat het zorgpersoneel eronderdoor gaat: hoe doe je dat? Flexibiliteit kan alvast helpen, stelt het MINOZ-rapport. Werklast, draagkracht en verandercultuur zijn drie aspecten die meespelen om naar flexibiliteit te kijken.


 Lees meer… 
 

Geestig gezond sporten

Jongeren met psychische kwetsbaarheden vinden moeizaam de weg naar een sportclub. Geestig gezond sporten doorbreekt taboes en roept sportclubs op om aandacht te hebben voor de problematiek.


 Lees meer… 
 

Psychiatrische dagbehandeling

Deeltijdbehandeling, dagziekenhuis of dagcentrum: het is een zorgvorm in volle ontwikkeling. We gaan op bezoek bij Moderato en Largo van PC Hiëronymus en Dagziekenhuis Beveren van APZ Sint-Lucia.


 Lees meer… 
 

Op de agenda

color-facebook-48.png
color-twitter-48.png
color-linkedin-48.png
color-youtube-48.png
color-instagram-48.png

Zorgnet-Icuro groepeert en vertegenwoordigt zorgorganisaties uit de social profit in Vlaanderen, meer bepaald de algemene ziekenhuizen, residentiƫle en ambulante initiatieven uit de geestelijke gezondheidszorg en voorzieningen uit de ouderenzorg.


Copyright © 2018 Zorgnet-Icuro.
Alle rechten voorbehouden.


www.zorgneticuro.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven.