Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 1 september 2018

Verbondsvoorzitter Scouts en Gidsen Vlaanderen op Gentse CD&V-lijst

Verbondsvoorzitter Scouts en Gidsen Vlaanderen op Gentse CD&V-lijst

Simon Smagghe, tot voor kort de verbondsvoorzitter van Scouts en Gidsen Vlaanderen, staat op de Gentse CD&V-lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder

Blauwalg op retour, kanaal Gent-Oostende weer veilig

Het captatie- en recreatieverbod op het kanaal Gent-Oostende tussen Beernem en Oostende is ingetrokken. Dat meldt De Vlaamse Waterweg. De waarden van de blauwalgbacterie zijn fors gedaald, waardoor het verbod niet langer noodzakelijk is.

Lees verder

De Backer: 'De Wever is emotioneel ongeschikt om Antwerpen te leiden'

In een interview met Le Soir heeft staatssecretaris Philippe De Backer, kandidaat-burgemeester voor Open VLD in Antwerpen, het vuur geopend op huidig burgemeester Bart De Wever. 'We hebben een burgemeester nodig met empathie, niet iemand die polariseert.'

Lees verder

Moeder en kinderen aangereden op fiets, in levensgevaar

Op de grens van Hamme met Waasmunster, zijn vrijdagavond een moeder en haar twee kinderen van negen en twaalf jaar oud op de fiets aangereden door een chauffeur. Twee van de drie slachtoffers verkeren in levensgevaar.

Lees verder

FAVV trekt toelating in van Tiense Suikerraffinaderij in Wanze

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft de toelating van de site van Tiense Suikerraffinaderij in Wanze (Luik) ingetrokken. Na een klacht van een klant is gebleken dat er deeltjes van de opslagsilo's kunnen loskomen en zo in de suiker kunnen belanden.

Lees verder

Oud-scoutsvoorzitter naar Gentse CD&V

De 37-jarige Simon Smagghe, die zes jaar lang aan het hoofd stond van Scouts en Gidsen Vlaanderen, krijgt de zesde plaats op de CD&V-lijst van Mieke Van Hecke.

Lees verder

Dierenwelzijn is hot item op de verkiezingsagenda

Dierenwelzijn is in Leuven een hot item. SP.A wil een dierenasiel, N-VA pakt uit met een dierentienpuntenplan en Groen wil een natuurhulpcentrum voor de opvang van wilde dieren.

Lees verder

A+ rekent onder meer op ex-cafébaas en ex-N-VA'er

Met een populaire ex-cafébaas en een ex-raadslid van N-VA als opvallendste nieuwkomers wil de onafhankelijke dorpspartij Arendonk Positief (A+) na twaalf jaar oppositie de meerderheid breken.

Lees verder

Slechts één naam op Lijst Van Boxel

Pieter Van Boxel, kopman van de Lijst Van Boxel (LVB), is er niet in geslaagd een lijst van zeven kandidaten samen te stellen, wegens gebrek aan vrouwen. Partijgenoot Wouter Verrezen formuleert het als volgt: "Voor een lijst van zeven heb je drie dames nodig. We hadden er ook drie enthousiaste gevonden, maar ze haakten af. De redenen waren verschillend: familiaal, persoonlijk maar ook politiek, waarbij een andere partij een in mijn ogen vuil spelletje heeft gespeeld." Vandaar de beslissing om, na een ultieme oproep via sociale media, voor de gemeenteraadsverkiezingen op te komen met een iemand: Pieter Van Boxel. "Ik wil de luis in de pels van de politiek blijven."

Lees verder

Anders:beter kiest voor nieuwkomers

Bart Eerebout, zaakvoerder van hotel Astel en camping Strooiendorp, en zijn schoonzoon Pieter De Bleeker hebben hun lijst anders:beter en hun verkiezingsprogramma voorgesteld.

Lees verder

Schepen voor Toerisme wil toerist mee laten betalen voor aanbod

PLAN B — een groep rond onafhankelijk schepen voor Toerisme Bram Degrieck — gooit een bommetje in de toeristische sector van De Panne. PLAN B wil een toeristentaks invoeren.

Lees verder

MAF komt dan toch niet op bij verkiezingen

De verkiezingsstrijd in Maldegem ziet er weer wat anders uit. De partij MAF, een initiatief van ex-NV-A'er Arsène Bauwens (60), komt niet op.

Lees verder

CD&V heeft volledige eigen verkiezingslijst klaar

Bij de twee vorige bestuursperioden trok CD&V telkens samen met N-VA naar de kiezer. Deze keer gaan beide partijen hun eigen weg.

Lees verder

Nog een nieuwe partij: Schotte naar verkiezingen met 'Lijst Jeannine'

Gemeenteraadslid Jeannine Schotte trekt onder eigen naam naar de gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakte ze vrijdag bekend. Daarmee heeft de Haaltertse kiezer op 14 oktober keuze uit negen lijsten.

Lees verder

Computer bepaalt plek kandidaten

De nieuwe partij Burgerlijst komt met een lijst voor de gemeenteraad en de Antwerpse districtsraad. Met behulp van nieuwe technologieën was die heel vlot samengesteld.

Lees verder

Minister Philippe Muyters (N-VA) plukt tomaten bij Den Berk Délice

Het moderne tomatenbedrijf Den Berk Délice in Merksplas kreeg vrijdag hulp van een ongewone werkkracht. Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA) hielp mee met het oogsten van de tomaten.

Lees verder

Philippe (64) geeft politieke strijd op voor strijd tegen kanker: "Hiervoor moet nu alles wijken"

Kooigemnaar Philippe Lagae zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober toch niet op de lijst van de burgemeester staan. De man gooit politiek de handdoek in de ring omdat kanker hem te pakken heeft. Voor hem, en voor alle vechters tegen de ziekte, zal een team eind deze maand 24 uur lopen. Tegen dan kent Lagae ook zijn ultieme verdict.

Lees verder

Burgers en politici wisselen elkaar af op lijst van Anders

De lijst van Anders bestaat uit een mix van burgers en ervaren politici. Zo staat niet huidig schepen Yoeri Vastersavendts na lijsttrekster Rita De Vos, maar wel politiek nieuwkomer Danny Van Hemelrijck.

Lees verder

Hashtags vragen aandacht voor armoede

Deze week dook overal op straat de opvallende krijtboodschap #kunjijkiezen op. Het blijkt te gaan om een stunt van Samenlevingsopbouw dat hiermee de campagne Mijn Stemt Telt lanceert.

Lees verder

Zonnige dag met temperaturen tot 22 graden

Zaterdag krijgen we, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, droog en zonnig weer. Later op de dag ontstaan er wat stapelwolken. De maxima schommelen van 16 graden in de Ardennen en 21 of 22 graden in het centrum van het land, voorspelt het KMI.

Lees verder