Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 6 september 2018

UiT in Waregem | Open Monumentendag, Expo in Be-Part en open call MAART Kunstroute

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Open Monumentendag

Zondag 9 september l Begraafplaats Beveren-Leie
Tijdens Open Monumentendag kan je op de begraafplaats terecht tussen 10.00u en 18.00u voor een tentoonstelling over kapelletjes. Deze plaats is ook het startpunt van de fietsroute die 39 kapelletjes langs de mooiste landwegen van Waregem, Beveren-Leie, Desselgem en Sint-Eloois-Vijve met elkaar verbindt! 

Lees meer ...


Cultuurraad zoekt deskundigen

Deadline 20 september
De cultuurraad wordt volgend jaar opnieuw samengesteld en zoekt deskundigen. Deskundigen hebben vanuit hun werkervaring en/of hun engagement in de cultuursector een goede kijk op het culturele veld in Waregem. Woon je in onze stad en wil je actief meedenken over het culturele leven in Waregem? Aarzel dan niet en stel je kandidaat als deskundige. 

Lees meer ...


Lezing Houssein Boukhriss i.s.m. CC De Schakel

Vrijdag 21 september | Bibbox
Houssein Boukhriss gaat op zoek naar de meerwaarde van gelijkenissen en verschillen tussen mensen, maar ook naar eventuele grenzen bij het respecteren van dit verschil. Boukhriss focust zich vooral op de school- en werkvloer. Met de nodige portie humor bespreekt hij situaties die hij zelf heeft meegemaakt. Een ticket kost 5 euro en is verkrijgbaar in de bib, stadswinkel en CC De Schakel.

Lees meer ...


Familiaal drama in CC De Schakel

Vrijdag 21 september l CC De Schakel
Theater Zuidpool staat bekend om haar ensceneringen van klassiekers uit de theaterliteratuur. Voor 'De felomstreden kroon …' bewerkte Tom Lanoye het allereerste familiale koningsdrama vol wraakzucht en inktzwarte humor tot een volledig nieuw stuk. Vier generaties uitzonderlijke acteurs bijten zich vast in deze productie en brengen heerlijk klassiek teksttheater van de bovenste plank.

Lees meer ...


Nieuw! Junior Techniekacademie

Woensdag 26 september l Oblatenauditorium
Zit je in het 3de of 4de leerjaar? Ben je graag creatief bezig? Schrijf je dan snel in voor de Junior Techniekacademie. Onder begeleiding van twee techniekmentoren leer je een brug bouwen, mag je robot Milo programmeren en nog veel meer! Inschrijven kan vanaf 15 september. De eerste workshop start op woensdag 26 september.

Lees meer ...


Openluchtexpo Herman Van Nazareth

Tot zondag 30 september l Park Baron Casier 
Je kan de beeldhouwwerken van Herman Van Nazareth nog tot 30 september in het park bekijken. Herman uit zijn kritische kijk op de mens en maatschappij en toont zijn protest en verzet via abstracte beelden in marmer en staal. In een sobere expressieve vormtaal weet hij de menselijke eenzaamheid te abstraheren. 

Lees meer...


Tentoonstelling glaskunst

Tot 28 september l Zaal 29 Kunstacademie
Bekijk vanaf 8 september werken met verschillende technieken als zandstraling, glas-in-lood, glasschilderen, … Ook glas in combinatie met een andere materie als hout en metaal kan tot boeiende werken resulteren. Elk jaar wordt er gewerkt rond een specifiek thema, waarbij glas het medium is om vorm te geven aan eigen ideeën. 

Lees meer ... 


Oproep open call MAART Kunstroute

Deadline 1 oktober 
Voor de editie 2019 lanceert MAART een open oproep naar gastcuratoren. De organisatoren willen twee locaties (m.n. CC De Schakel, Zaal 29 in de Kunstacademie) toewijzen aan twee curatoren of curatoren-collectieven die een tentoonstelling samenstellen. Per locatie is er een budget voorzien voor productie en honorarium. Een plaatsbezoek is verplicht. 

Lees meer ...


Caroline Achaintre: Fantômas

Tot 4 november l Be-Part
De solotentoonstelling van Caroline Achaintre getiteld Fantômas, toont een tiental nieuwe sculpturen uit keramiek en 4 grote, handgetufte wandtapijten, naast een selectie nooit eerder getoonde tekeningen. In haar visueel opvallende en geestige sculpturen verwerkt Achaintre diverse verwijzingen naar mode, carnaval en de iconografie van deathmetal. 

Lees meer ...


Expo's Koetshuis Waregem

September l Koetshuis

06/09 tot 10/09: Ariane en Tiny Vanheerswynghels
15/09 tot 25/09: Denis De Gloire en Renate Verbrugge
29/09 tot 07/10: Edith Mahieu