Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 18 september 2018

Tien jaar geleden verloor ze haar baan bij Lehman Brothers, nu verkoopt Natalia Rogoff pasta

Tien jaar geleden verloor ze haar baan bij Lehman Brothers, nu verkoopt Natalia Rogoff pasta
Bij Lehman Brothers verkocht Natalia Rogoff rommelhypotheken. Tot ze het roer omgooide.
Lees verder

Robotisering creëert meer jobs dan er verdwijnen, maar zijn we daar klaar voor?
Volgens een nieuw rapport van het World Economic Forum kunnen robots en andere slimme systemen tegen 2025 wereldwijd bijna dubbel zoveel jobs creëren als vervangen. Alleen: zijn we wel klaar voor die snelle transitie? Amper, zo blijkt. "Dit is een schreeuw om aandacht richting het onderwijs."
Lees verder

"Wie nee zegt tegen groei, zegt neen tegen de menselijke natuur om oplossingen te zoeken"
Ons kapitalistisch groeimodel moet op de schop. Alleen zo kunnen we tot een duurzame maatschappij komen. Dat is in het kort waar de Post Growth-beweging voor staat. Dinsdag vindt in het Europees Parlement een debat plaats over 'het einde aan de groei'. Wij vroegen nu al vier vooraanstaande economen naar hun mening.  
Lees verder

Coca-Cola wil wiet in frisdranken mengen
Coca-Cola lonkt naar de groeiende markt van frisdranken die cannabis-bestanddelen bevatten. Vandaag verklaart de frisdrankgigant dat het CBD, het pijnstillende maar niet psychoactieve bestanddeel van de wietplant, overweegt te mengen in wat het "gerichte welzijnsdrankjes" noemt. Coca-Cola voert gesprekken met de Canadese wietkweker Aurora Cannabis om samen dergelijke drankjes te ontwikkelen.
Lees verder

Belgische dochterbedrijven moeten voortaan socialezekerheidsbijdragen betalen op aandelen van buitenlands moederbedrijf
Belgische dochterbedrijven van multinationals én hun werknemers moeten voortaan socialezekerheidsbijdragen betalen op de aandelen die het buitenlandse moederbedrijf toekent. Dat blijkt uit de instructies aan de werkgever die de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) publiceerde. Dat schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

De elektrische deelsteps landen in Brussel: "Veel succes met de overlast, Europa"
Vandaag dropt Bird honderd elektrische deelsteps in Brussel. Onze hoofdstad is fase twee in de Europese veroveringstocht na Parijs. Het imago van de snelst groeiende start-up ter wereld had Bird al ingehaald via Amerikaanse media. "Veel succes met de overlast, Europa."
Lees verder