Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 27 september 2018

Supernova, kennisdag virtual reality, dag van de trainer, naschoolse sportbegeleiding, ...

Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
Nieuwsbrief
27 september 2018
Je maandelijkse update over het sportbeleid in Vlaanderen
 
SPORT IN DE TOEKOMST OP SUPERNOVA: 27-30/9
SuperNova Expedition en Sport Vlaanderen nodigen je uit van donderdag 27 tot zondag 30 september in het paviljoen van Sport Vlaanderen. Supernova is het grote techfestival in Antwerpen waar de toekomst een gezicht krijgt, in alle facetten van ons leven. We weten niet exact hoe we in 2040 zullen sporten, maar wat we je te bieden hebben in ons sportpaviljoen op Supernova licht wel een tipje van de sluier. Denk aan virtual reality en massa's beleving.


 
PUBLIEKSDAG SPORT IN DE TOEKOMST: 21/10
Op zondag 21 oktober zet Living Tomorrow haar deuren open voor het grote publiek. Op deze publieksdag staat 'Sport in de toekomst' centraal. Wil je eens proeven van de impact die technologie op sport kan hebben, ga dan naar de publieksdag van Living Tomorrow en leef je uit in de virtuele sportomgeving. Ook daar beleven sporters meer. 
KENNISDAG VIRTUAL REALITY IN DE SPORT OP 8/11
Op donderdag 8 november vindt de kennisdag over virtual reality in de sport plaats, in de Sportinnovatiecampus in Brugge. We presenteren jullie VR-toepassingen in sport, coaching, training en revalidatie.
Stel zelf je programma samen uit ons aanbod van presentaties, workshops en demonstraties. Daarnaast kunnen jullie als eersten onze gloednieuwe VR-sportscube uittesten.


 
VTS ORGANISEERT HAAR DAG VAN DE TRAINER OP 15/12
Op zaterdag 15 december vindt de 8ste Dag van de Trainer plaats, dat is het grootste bijscholings- en netwerkmoment voor gediplomeerde én niet-gediplomeerde trainers in Vlaanderen.
Met een mix van 118 sporttakspecifieke en sporttakoverschrijdende workshops en een informatiemarkt bieden we alle aanwezige trainers een leerrijke dag aan. Op minstens die ene dag, de Dag van de Trainer, staat de trainer op 1!

 
EUROPA MAAKT RECORDBEDRAG VRIJ VOOR SPORTPROJECTEN
Op 5 april verstreek de deadline om Erasmus+-sportprojecten in te dienen. Europa maakte 46,5 miljoen vrij om deze projecten te ondersteunen. Wil je weten welke Vlaamse projecten Europa selecteerde? 
NASCHOOLSE SPORTBEGELEIDING VIA E-LEARNING
Niemand die eraan twijfelt dat lesgeven aan twaalf- tot veertienjarigen een hele uitdaging kan zijn. Het is ontzettend belangrijk dat je je als lesgever kan verplaatsen in de leefwereld van de jongeren. Net daarom hebben we de cursus naschoolse sport- en beweegbegeleider ontwikkeld op een online-leerplatform. Ontdek op de website van Sport Vlaanderen de interactieve cursus.


 
FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN SPORT IN HET HOGER ONDERWIJS IS AANGEPAST
Voor de financiële ondersteuning van sport in het hoger onderwijs geldt een nieuw decreet (van mei 2018) en een gewijzigd besluit (van juli 2018): beide zijn ze op 1 september 2018 in werking getreden. De financiële ondersteuning van de studentensportfederaties gebeurt nu naar analogie met die van de andere sportfederaties via een enveloppefinanciering. 
692 TOPSPORTSTATUTEN IN TOPSPORTSCHOLEN 2018-2019
De gemengde selectiecommissie (Sport Vlaanderen, BOIC en VSF) besliste in de zomerperiode over de aanvragen voor een topsportstatuut voor het schooljaar 2018-2019. Een overzicht vind je terug op onze site.
 
SPORT VLAANDEREN HOFSTADE BELEEFDE EEN TOPZOMER
Met 76.420 betalende bezoekers in juli en augustus was de zomer van 2018 een absolute topzomer voor het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade. Vooral juli brak met 55.128 bezoekers alle records.
 
SPORTKOMPAS
Sinds de aankondiging van het SportKompas een maand geleden door Vlaams minister van Sport, Philippe Muyters, ontving vzw SportaMundi reeds 179 aanvragen van basisscholen en gemeenten in Vlaanderen. Zij willen mee investeren (basisbedrag 10€ per leerling) om hun kinderen te oriënteren naar een geschikte, leuke sport.
 
WEEK VAN DE OFFICIAL: #BEDANKTSCHEIDS #BEDANKTJURY
Van 6 tot 14 oktober 2018 worden weer heel wat bedankingen, schouderklopjes en lieve woordjes gegeven aan de Vlaamse officials. Omdat ze dit verdienen. Doe jij ook mee?
Met steun van Sport Vlaanderen en de minister van sport worden tijdens deze week ook goodiebags verdeeld naar de officials, geschonken door 23 sportfederaties.

 
PERSBERICHTEN SPORT
 
WELKE SPORTVRAGEN WERDEN IN HET VLAAMS PARLEMENT GESTELD?

In de voorbije maanden zijn volgende schriftelijke vragen gepubliceerd:


Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid.
Sport Vlaanderen
Arenbergstraat 5
1000 Brussel
T 02 209 45 11