Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 7 september 2018

Rolls-Royce, Aston Martin en golfkarretje Jeroen Piqueur brengen 275.000 euro op

Rolls-Royce, Aston Martin en golfkarretje Jeroen Piqueur brengen 275.000 euro op

De openbare verkoop van de Rolls-Royce, Aston Martin oldtimer en het golfkarretje van voormalig Optima-baas Jeroen Piqueur is donderdag afgesloten met een gezamenlijke biedprijs van ongeveer 275.000 euro.

Lees verder

Ook CD&V-kandidaat uit Stekene stapt op om banden met Schild & Vrienden

Naar aanleiding van de Pano-reportage over de extreemrechtse jongerenbeweging Schild & Vrienden trekt de 21-jarige Thomas Maes zich terug als kandidaat op de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Stekene. Eerder stapten al drie N-VA'ers op.

Lees verder

Extreemrechtse Braziliaanse presidentskandidaat neergestoken tijdens campagne voeren

Het extreemrechtse parlementslid Jair Bolsonaro, favoriet voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen komende maand in Brazilië, is donderdag met spoed geopereerd, nadat hij tijdens het campagne voeren in de buik was gestoken.

Lees verder

Staatsveilligheid zat niet in de chatbox van Schild & Vrienden
Schild & Vrienden werd in de gaten gehouden door de inlichtingendiensten. Maar het risico dat de groep ooit tot terreur zou overgaan, werd als klein ingeschat.
Lees verder

Stijn Everaert niet langer op N-VA-lijst: "Ik wil mijn partij niet beschadigen"

De 21-jarige Stijn Everaert uit Herdersem zal niet op de N-VA-lijst staan tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij wil naar eigen zeggen de partij niet beschadigen na de onthullingen over de beweging Schild & Vrienden waar hij lid van is.

Lees verder

LEF zegt samenwerking met Open VLD op

Het staat nu vast: de twee liberale partijen in Erpe-Mere, Open VLD en LEF, gaan niet samen naar de verkiezingen. LEF-kopman Hedwig Redant trok te elfder ure de stekker uit de hernieuwde samenwerking, tot woede van Open VLD-voorzitter Ive Callaert.

Lees verder

Aalternaar kan na dertig jaar opnieuw socialistisch stemmen

Het zal waarschijnlijk niet met een volledige lijst zijn, maar SP.A trekt op 14 oktober voor het eerst in dertig jaar naar de Aalterse (en Knesselaarse) kiezer.

Lees verder

Janina Vandebroeck trekt Open VLD-lijst
De 33-jarige afdelingsvoorzitter Janina Vandebroeck (Open VLD) doet een worp naar de burgemeesterssjerp. Met haar beleid wil Vandebroeck onder meer het sluipverkeer aanpakken.
Lees verder

Open VLD gooit de handdoek

Open VLD komt in Roosdaal niet langer op. Karla Muylaert, het enige liberale gemeenteraadslid, gaat 14 oktober met gemengde gevoelens tegemoet.

Lees verder

N-VA wil eindelijk eens weg van de oppositiebanken

N-VA Roosdaal trekt in oktober met het maximum van 21 kandidaten naar de verkiezingen. De partij heeft Linda De Dobbeleer - Van den Eede opnieuw als lijsttrekker. Uittredende gemeenteraadsleden Kristof Cooreman en Veerle Stassijns staan op plaatsen twee en drie. Nieuwkomer Matthias Wijnant (29) uit Borchtlombeek, duwt de lijst.

Lees verder

Groen komt voor het eerst op

In Pepingen dient ook Groen een lijst in. De partij trekt hiermee voor het eerst als een zelfstandige lijst naar de kiezer.

Lees verder

Groen naar de verkiezingen met hoop op een zetel

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen kwam Groen in Lennik net niet in aanmerking voor een zetel. De partij hoopt nu wel vurig op een plekje in de gemeenteraad.

Lees verder

Ervaren kandidaten moeten CD&V-zetels veiligstellen

Lijsttrekster Heidi Elpers rekent op de huidige CD&V-raadsleden om minstens even goed te doen op 14 oktober. "We willen er vooral een positieve campagne van maken", klinkt het.

Lees verder

Lijsttrekkers kruisen voor het eerst de degens, één thema beheerst discussies

Volgende week vraagt Interparking de bouwvergunning aan voor de uitbreiding van de parking onder 't Zand. Dat heeft burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) bekendgemaakt tijdens het lijsttrekkersdebat van Unizo.

Lees verder

Uw beton uitbreken wordt geld waard
Vlaanderen trekt vijf miljoen euro uit voor burgers, bedrijven en lokale overheden die grondverhardingen in beton of asfalt uitbreken en vergroenen.
Lees verder

Bourgeois voelt zich niet aangesproken door Beke: 'N-VA polariseert niet'

Het gedachtegoed van N-VA sluit op geen enkele manier aan bij de ranzige uitlatingen van de Schild & Vrienden-leden. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) gezegd op Radio 1 na de uithaal van Wouter Beke, die politici opriep om de hand in eigen boezem te steken. Beke herhaalde dat hij geen enkele partij viseerde.

Lees verder

De Block: 'Zwangere vrouwen mogen geen druppel alcohol drinken'

Zwangere vrouwen mogen geen druppel alcohol drinken, vindt minister van Volks­gezondheid Maggie De Block (Open VLD). De gynaecologen zijn minder streng.

Lees verder

KU Leuven wil Van Langenhove tweede kans geven

Schild & Vrienden-voorzitter Dries Van langenhove is welkom op de KU Leuven. Weliswaar na een goed gesprek en mits goede opvolging. Dat zei de rector van de universiteit, Luc sels, in 'De Ochtend' op Radio 1.

Lees verder

Michel: 'Een België zonder Joden is geen België'

De premier belooft meer middelen in de strijd tegen antisemitisme en racisme. Hij geeft de Nationale Veiligheidsraad (NVR) de opdracht om de strijd op te voeren. Dat zei hij gisterenavond tijdens het gala van het Coördinatiecomité van Joodse Organisaties.

Lees verder

Walter Grootaers duikt op in 'promofilmpje' Schild & Vrienden
Schild & Vrienden-leider Dries Van Langenhove schreeuwt het al sinds donderdag van de daken: hij en zijn vereniging zijn het slachtoffer geworden van framing door de VRT. Door stevig knip-en-plakwerk van de openbare omroep zou de organisatie beschadigd uit de reportage komen, zo beweren ze. Volgens het satirische Canvas-programma 'De Ideale Wereld' verdient Schild & Vrienden dan ook een tweede kans, met een niet gemanipuleerd promofilmpje van de studentenvereniging.
Lees verder