Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 8 september 2018

Rector KU Leuven: ‘Van Langenhove kan tweede kans krijgen’

Rector KU Leuven: 'Van Langenhove kan tweede kans krijgen'

Schild & Vrienden-voorzitter Dries Van Langenhove is welkom op de KU Leuven. Weliswaar na een goed gesprek en mits goede opvolging. Dat zei de rector van de universiteit, Luc Sels, in 'De ochtend' op Radio 1.

Lees verder

RECEPT. Gefrituurde Thaise bananen
Het favoriete zomerrecept met fruit van Jannes Jaspers, die samen met zijn vriendin het vegetarische eetcafé Het Strand in Leuven uitbaat. 'Geen enkel recept met fruit is lekkerder dan gluay tod of gefrituurde Thaise bananen.'
Lees verder

Woods en McIlroy schitteren in eerste ronde BMW Championship golf

Tiger Woods en Rory McIlroy zijn met een schitterende ronde van 62 slagen van start gegaan op het BMW Championship golftoernooi (PGA/9 miljoen dollar). Op de Aronimink golfbaan in het Amerikaanse Newtown Square deelt het duo de koppositie.

Lees verder

Opschudding in Amerika, tot 25 jaar cel dreigt voor winnaar Super Bowl: "Ik wist dat het verkeerd was"

American Footballspeler Mychal Kendricks heeft schuld bekend aan handel met voorkennis en wacht een celstraf die kan oplopen tot wel 25 jaar. De 27-jarige Kendricks won eerder dit jaar nog de Super Bowl met Philadelphia Eagles.

Lees verder

Michel: 'Een België zonder Joden is geen België'

De premier belooft meer middelen in de strijd tegen antisemitisme en racisme. Hij geeft de Nationale Veiligheidsraad (NVR) de opdracht om de strijd op te voeren. Dat zei hij gisterenavond tijdens het gala van het Coördinatiecomité van Joodse Organisaties.

Lees verder

Gegevens van duizenden klanten British Airways gestolen

De financiële gegevens van mogelijk honderdduizenden klanten van British Airways zijn gestolen. Dat maakte het luchtvaartbedrijf zelf bekend. De betrokken reizigers werden ondertussen gecontacteerd.

Lees verder

Walter Grootaers duikt op in 'promofilmpje' Schild & Vrienden
Schild & Vrienden-leider Dries Van Langenhove schreeuwt het al sinds donderdag van de daken: hij en zijn vereniging zijn het slachtoffer geworden van framing door de VRT. Door stevig knip-en-plakwerk van de openbare omroep zou de organisatie beschadigd uit de reportage komen, zo beweren ze. Volgens het satirische Canvas-programma 'De Ideale Wereld' verdient Schild & Vrienden dan ook een tweede kans, met een niet gemanipuleerd promofilmpje van de studentenvereniging.
Lees verder

Opnieuw horecazaak in Antwerpse wijk Kiel beschoten

De Abdijstraat in de Antwerpse wijk het Kiel was in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw het toneel van een schietpartij. Het zou opnieuw om een afrekening binnen het drugsmilieu gaan, melden welingelichte bronnen aan Gazet van Antwerpen.

Lees verder

Inlichtingendienst gaat in tegen Merkel: 'Geen bewijzen van geweld tegen buitenlanders in Chemnitz'

De beelden uit Chemnitz waarop migranten geviseerd lijken te worden door extreemrechtse betogers, zijn waarschijnlijk 'bewuste desinformatie'. Dat zegt Hans-Georg Maassen, hoofd van de Duitse binnenlandse inlichtingendienst BfV. Maassen spreekt zo zijn baas, bondskanselier Angela Merkel, tegen.

Lees verder

Jeremy Scott is zijn eigen muze (naast Pikachu)

In november pakt kledingketen H&M uit met een gastcollectie getekend door Jeremy Scott, en voor wie alvast voorbereid wil zijn op de eerste beelden, is de collectie die de Amerikaanse ontwerper donderdag voorstelde in New York alvast een goede leidraad. Scott ging naar eigen zeggen voor 'een potpourri van de dingen waar ik van houd' en liet zich inspireren door oude foto's van zichzelf, die hij ook liet bedrukken op kleding tassen. Daarnaast waren er ook invloeden uit de motorsport, Pokémon-figuurtjes en heel veel kleur.

Lees verder

Thaise voetballers door 'grot' op vraag van regering
In Thailand is de voetbalploeg die meer dan twee weken lang vastzat in een grot door een nepgrot gegaan, op vraag van de Thaise overheid. Die krijgt kritiek van psychologen, want de jongens zouden de gebeurtenissen nog niet verwerkt hebben.
Lees verder

Bekijk 'Bodybuilder', de nieuwe clip van Nele Needs a Holiday

Liefdesverdriet hebben we allemaal al wel eens meegemaakt, en singer-songwriter Nele Needs a Holiday nog het meest. In haar nieuwe clip 'Bodybuilder' toont ze echter de prettigere bijwerkingen ervan: wie zijn hart genoeg traint, wordt vroeg of laat een 'bodybuilder of love'.

Lees verder

Man springt in kanaal vol toxische algen om aan politie te ontsnappen
In het Amerikaanse Florida is dit weekend een politie-achtervolging bizar ten einde gekomen. De politie achtervolgde er een man wegens te snel rijden, en die besloot te voet op de vlucht te slaan. Op zijn vlucht besliste hij plots om in een kanaal te springen, met alle gevolgen vandien.
Lees verder

Vandoorne: "F1-piloten worden te snel bekritiseerd en afgeschreven"
Volgens onze landgenoot Stoffel Vandoorne worden rijders in de Formule 1 veel te snel bekritiseerd en afgeschreven.
Lees verder

'In Congo is het al een revolutie als je het woord vagina gebruikt'

Vanaf vandaag is op Netflix de documentaire City of Joy te zien, van en over Christine Deschryver. De Belgisch-Congolese leidt in Bukavu het gelijknamige centrum, waar slachtoffers van seksueel geweld in Oost-Congo worden opgevangen.

Lees verder

Advocaat Jos B. kwaad omdat hij verhaal niet mag doen in media

Jos B., de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, mag voorlopig geen contact met de buitenwereld hebben, alleen met zijn advocaat. Dat laat zijn raadsman Gerald Roethof weten. Die noemt de maatregel 'niet in balans'.

Lees verder

550 miljoen voor een nieuwe onderzoeksreactor in Mol

De ministerraad heeft het licht op groen gezet voor het project Myrrha, de bouw van een nieuw onderzoeksreactor in Mol. Voor het project wordt over de komende twintig jaar in totaal ruim 550 miljoen euro vrijgemaakt.

Lees verder

Pieter Timmers stoot bij comeback meteen door naar finale 50m vrij

Pieter Timmers heeft zich vrijdag geplaatst voor de finale van de 50 meter vrije slag op de eerste Wereldbekermanche van het seizoen in het Russische Kazan. Kimberly Buys greep naast de finale van de 50m vrij.

Lees verder

'Het overgrote deel van onze redactie is het fundamenteel oneens is met de directie'
De nieuwsuitzending van VTM duurde slechts 10 minuten en startte op een bijzondere manier. 'Dit nieuws zal een kort nieuws zijn omdat het overgrote deel van onze redactie het fundamenteel oneens is met de manier waarop onze directie de herschikking aanpakt van onze hoofdredactie,' stelde anker Freek Braeckman
Lees verder

Gedaan met kamperen voor de schoolpoort: nieuw inschrijvingsrecht goedgekeurd

De Vlaamse Regering heeft een akkoord bereikt over het nieuwe inschrijvingsrecht voor basisscholen en middelbaar onderwijs. Scholen met een capaciteitstekort zullen in de toekomst leerlingen verplicht digitaal moeten aanmelden. In het secundair onderwijs wordt loting het leidende principe om leerlingen te ordenen.

Lees verder

De vijf beste boeken van de week
Het beste uit de boekenoogst van de afgelopen weken: vijf toppers die u niet mag vergeten. Geselecteerd door Veerle Vanden Bosch, chef De Standaard der Letteren.
Lees verder

Francken blijft achter Jong N-VA-kandidaat staan

Nick Peeters, kandidaat op de N-VA-lijst in Lubbeek blijft op de lijst. Ook al is intussen gebleken dat hij in een T-shirt van Schild & Vrienden het woord nam op bijeenkomsten van de groep.

Lees verder

Aarschotse schepen neemt ontslag wegens fraude bij examen

Christel Verlinden (Open Vld), als schepen in Aarschot onder meer bevoegd voor openbare werken, neemt met onmiddellijke ingang ontslag uit haar functie nadat aan het licht kwam dat zij examenvragen had doorgespeeld aan een stadsmedewerker.

Lees verder

Belgische marathonloper Koen Naert verkozen tot Europese atleet van de maand

Koen Naert is bij een online stemming verkozen tot Europese atleet van de maand augustus. Dat heeft de Europese Atletiekfederatie (EAA) vrijdag op Twitter bekendgemaakt. De 29-jarige Naert kroonde zich vorige maand in Berlijn tot Europees kampioen op de marathon, en dit na een indrukwekkende solo.

Lees verder

Junhui houdt Brecel uit finale WK 6 Red snooker

Luca Brecel is er vrijdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het WK snooker met zes rode ballen. In het Thaise Bangkok moest de Limburger met 7-6 zijn meerdere erkennen in de Chinees Ding Junhui.

Lees verder

Topman Aldi stapt onverwacht op

De grote baas van Aldi Nord, Marc Heussinger, is opgestapt. Dat heeft de Duitse discountreus vrijdag bevestigd. Heussinger had nog een mandaat van vier jaar aan het hoofd van het concern, waaronder ook Aldi België valt.

Lees verder

'Historisch kartel' van Vlamingen en Franstaligen in Kraainem

In faciliteitengemeente Kraainem nemen enkele Vlaamse partijen samen met Franstalige partijen deel aan de komende gemeenteraadsverkiezingen op één lijst.

Lees verder

D66 heeft een probleem met relatiebreuk partijleider

Partijleden reageren met woede op een verbroken relatie van partijleider Alexander Pechtold. De angst is dat de kwestie zetels gaat kosten.

Lees verder

'Coucke is naïef maar legt wel de vinger op de wonde'

De Senaat afschaffen. Volgens Marc Coucke een prima manier om geld vrij te maken voor zijn nieuwe voorstel: iedereen met een netto-inkomen van minder dan 2.000 euro 500 euro extra geven. Goed dat Coucke aandacht vraagt voor de grote inkomenskloof in ons land, vindt armoede-expert Bea Cantillon. Maar wil hij ook B zeggen? Want voor zo'n maatregel is heel veel geld nodig.

Lees verder

Primeur: geen enkele madam in bontjas op Londense modeweek

Er zal straks geen streepje bont te zien zijn op de Londense modeweek. Dat kondigt de British Fashion Council aan, daags nadat Burberry al had meegedeeld dat het niet langer met het dieronvriendelijke materiaal zou werken.

Lees verder

Red Flames kennen tegenstander in play-offs voor WK voetbal

De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg neemt het begin oktober op tegen Zwitserland in de play-offs van de kwalificaties voor het WK van volgend jaar in Frankrijk (7/06-7/07 2019). Dat blijkt vrijdag na de loting in het Zwitserse Nyon.

Lees verder

Minister De Block bereikt akkoord over neutrale verpakking voor tabaksproducten

Er komt een neutrale verpakking voor roltabak en sigaretten in ons land. Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) heeft daarover vrijdag een akkoord bereikt binnen de federale regering.

Lees verder

Ontsteltenis in het baanwielrennen: wereldkampioene sprint kan niet meer lopen na val op training

Tweevoudig olympisch kampioene baanwielrennen Kristina Vogel heeft een dwarslaesie, dat is een doorsnijding van het ruggenmerg in het dwarse vlak. Ze liep die ernstige blessure op bij haar trainingsongeval van eind juni. "Het is klote, er is geen ander woord voor. Hoe je de zaak ook draait of keert, ik kan niet meer lopen", verklaart de 27-jarige Duitse aan Der Spiegel.

Lees verder

Van vurig rood tot poederroze: de mooiste jurken in Venetië

Het filmfestival in Venetië is nog in volle gang en al heel wat actrices lieten zich van hun meest glamoureuze kant zien op de rode loper. Wij selecteerden tien opvallende looks, van Tilda Swinton tot Natalie Portman.

Lees verder

Premier Michel wordt Ere-ridder van de Belgische brouwersgilde

Premier Charles Michel is vanaf vandaag Ere-ridder van de Ridderschap van de Roerstok der Brouwers. Onze premier wordt in de bloemetjes gezet voor het stijgende succes van onze bieren in het buitenland.

Lees verder

Eind september mogelijk 'grootste staking ooit' bij Ryanair

Het cabinepersoneel van Ryanair in België, Italië, Portugal, Nederland en Spanje wil in de laatste week van september opnieuw een dag het werk neerleggen. Dat hebben de vakbonden van de verschillende landen vrijdag in Rome beslist.

Lees verder

Wat als u oefenmatchen van de Rode Duivels maar niks vindt?

Dan stemt u gewoon af op de steengoede films die vanavond worden uitgezonden.

Lees verder

Als een opengebarste puist je electorale strategie doorkruist

Zo vlak voor de stembusslag kan een politieke partij elk mogelijk schandaal missen als kies-pijn. Voor de N-VA is de link met de extreemrechtse jongerenbeweging Schild & Vrienden dan ook slecht en pijnlijk nieuws. Wordt de Pano-reportage de dioxinecrisis voor de Vlaams-nationalisten? Of slaagt de partij erin om het martelaarschap te verzilveren zoals het Vlaams Blok in 2004?

Lees verder

Helft van de modellen weet op voorhand niet dat ze naakt moeten
De omstandigheden waarin Nederlandse modellen moeten werken zijn confronterend slecht. Bijna de helft van de meisjes weet voor een opdracht niet dat het om een topless of naaktshoot gaat. Dat blijkt uit een recent onderzoek van The model's health pledge, een meldpunt voor wantoestanden in de branche.
Lees verder

Nederlandse deejay Hardwell stopt met draaien

De Nederlandse deejay Hardwell (30) stopt vanaf oktober met optreden. Dat heeft de man zelf bekendgemaakt op zijn Facebook-pagina. Hij wil opnieuw wat meer tijd voor zichzelf en op adem komen na een aantal helse en dolgedraaide jaren als wereldster.

Lees verder

Wout Poels is in vorm: Nederlander klimt naar winst in Ronde van Groot-Brittannië, verrassende Belg in top tien

De koninginnenrit in de Ronde van Groot-Brittannië (2.BC) is vrijdag op naam gekomen van Wout Poels (Sky). De Nederlander haalde het in de zesde etappe na 168,3 km op de Whinlatter Pass voor Julian Alaphilippe, die op twee seconden strandde. Wel wordt de Fransman de nieuwe leider in het klassement. Xandro Meurisse werd eerste landgenoot op een zevende plek, op 21 seconden van de winnaar.

Lees verder

België heeft nijpend tekort aan anticonceptiepil

De meest courante anticonceptiepillen in ons land zijn bijna uitgeput. 'Er zijn nog alternatieven, maar dit is zeer vervelend voor de patiënten en de apothekers', zegt apothekersvereniging APB.

Lees verder

Chaos dreigt bij Tesla: twee directieleden stappen op

Er dreigt chaos bij de Amerikaanse autofabrikant Tesla. Terwijl topman Elon Musk opnieuw van zich laat spreken door tijdens een podcast op YouTube een joint te roken, raakte bekend dat twee directieleden zijn bedrijf verlaten.

Lees verder

Trevor, de eend die een eiland op stelten zet

Niue, een afgelegen eiland in de Stille Oceaan, heeft een bevolking van ongeveer 1.600 mensen én - sinds dit jaar - ook één eend. Dat was zo'n verrassing voor de lokale bewoners dat de vogel - Trevor gedoopt - intussen uitgegroeid is tot een nationale beroemdheid. En ja, ook Trevor heeft te kampen met fans die een selfie willen.

Lees verder

Sané verlaat Duitse nationale ploeg omwille van privéredenen

Leroy Sané heeft de selectie van de Duitse nationale ploeg verlaten om privéredenen. Dat heeft de Duitse voetbalbond vrijdagmiddag laten weten. Volgens de Duitse tabloid Bild staat de winger van Manchester City op het punt vader te worden.

Lees verder

Drie Belgen bijten op moordende slotklim in de Vuelta tanden stuk op Spaanse neoprof

De dertiende etappe in de Ronde van Spanje is een prooi geworden voor de piepjonge Spanjaard Oscar Rodriguez. De 23-jarige neoprof van Euskadi Basque Country-Murias pakte bovenop La Camperona in stijl zijn eerste zege ooit bij de profs. Op de moordende slotklim finishten drie Belgen in de top-vijf: Dylan Teuns (derde), Bjorg Lambrecht (vierde) en Laurens De Plus (vijfde). Pieter Serry werd achtste. Jesus Herrada behoudt zijn rode leiderstrui.

Lees verder

Roemeense nepagenten bestelen toeristen in Brugge

De Brugse onderzoeksrechter heeft drie Roemenen aangehouden voor het meermaals bestelen van toeristen in Brugge. De verdachten gebruikten een list, door zich uit te geven voor agenten.

Lees verder

Belfius wil nu beursgang en pas later Arco-regeling

CD&V staat voor een aartsmoeilijke afweging bij Belfius. De raad van bestuur van Belfius heeft een voorkeur om de bank in het najaar naar de beurs te brengen, maar dan wel de uitvoering van het Arco-luik te bevriezen totdat duidelijk is of Europa het Arco-plan goedkeurt.

Lees verder

Bekaert sluit fabriek in Costa Rica

De Belgische staalkoordproducent Bekaert gaat een van zijn twee fabrieken in het Midden-Amerikaanse land Costa Rica sluiten. Er werken 64 mensen, zo meldt het bedrijf vrijdag.

Lees verder

Twee Nederlandse verdachten van moord op agent Spa mogen worden uitgeleverd aan België

Twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in Spa, mogen worden uitgeleverd aan België. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag bepaald. Bij de schietpartij kwam de politieagent Amaury Delhez (38) om het leven.

Lees verder

Belgische beloften klaren de klus tegen dwergstaat, nu afwachten wat Zweden doet in EK-kwalificatiecampagne

De Belgische beloften hebben vrijdag met 0-4 gewonnen tegen Malta. Een cruciale zege in de strijd om een ticket voor het EK van volgend jaar in Italië.

Lees verder

Dylan Teuns na nieuwe ereplaats in Vuelta: "Het begint frustrerend te worden"

Dylan Teuns (BMC) trok vrijdag voor de derde dag op rij in de aanval in de Vuelta, maar moest vrede nemen met alweer een ereplaats. Hij werd derde, net zoals in de etappe naar La Covatilla, waar Ben King voor de tweede keer won.

Lees verder

Martinez verrast in Schotland: vuurdoop voor Castagne, ook Tielemans en T. Hazard in de basis

Roberto Martinez heeft in de oefenwedstrijd van de Rode Duivels in en tegen Schotland toch veel meer dan verwacht geëxperimenteerd met zijn basiselftal dan verwacht. De Spaanse bondscoach posteerde vrijdagavond nieuwkomer Timothy Castagne meteen in de basis. Ook voor Youri Tielemans, Thorgan Hazard, Mousa Dembélé mochten starten.

Lees verder

Model voor nieuwe brug in Genua valt uiteen tijdens persvoorstelling

In Genua is vrijdag een project voor een nieuw viaduct van de hand van de bekende Italiaanse architect Renzo Piano voorgesteld, maar het schaalmodel vloog aan diggelen toen het kort na de persvoorstelling per ongeluk werd omgeduwd.

Lees verder

Gerecht doet huiszoeking bij Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove

In het onderzoek naar de radicaal-rechtse groepering 'Schild & Vrienden' heeft het gerecht vrijdag een huiszoeking uitgevoerd bij stichter Dries Van Langenhove.

Lees verder

Martinez verrast in Schotland: vuurdoop voor Castagne, ook Tielemans en Thorgan Hazard in de basis
Roberto Martinez experimenteert in de oefenwedstrijd van de Rode Duivels in en tegen Schotland meer dan verwacht: De Spaanse bondscoach posteert nieuwkomer Timothy Castagne meteen in de basis. Ook Youri Tielemans, Thorgan Hazard, Mousa Dembélé mogen starten.
Lees verder

Lambrecht knap vierde in bergrit, maar keert zaterdag terug naar huis

Bjorg Lambrecht fietste vrijdag naar een vierde plaats in de dertiende etappe van de Vuelta. "Ik had niet gedacht dat ik zo'n mooi resultaat zou behalen", bekende hij na afloop.

Lees verder

Guus Hiddink moet Chinees voetbalelftal naar Olympische Spelen leiden

Guus Hiddink keert terug als coach. De 71-jarige oud-trainer van onder meer PSV, Real Madrid en Oranje bevestigde tegenover het Nederlandse Veronica Inside dat hij coach wordt van het Chinees olympisch elftal. "Doel is kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio", zegt Hiddink.

Lees verder

E17 richting Antwerpen afgesloten door ongeval in Kalken

De E17 richting Antwerpen is ter hoogte van de parking van Kalken, in de provincie Oost-Vlaanderen, volledig afgesloten. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum, dat automobilisten aanraadt om te rijden.

Lees verder

Matteo Simoni krijgt ster op dijk van Oostende

Een aantal prominente figuren uit de filmwereld krijgen traditiegetrouw hun eigen ster op de zeedijk in Oostende. Die eer gaat dit jaar onder meer naar acteur Matteo Simoni, die ook optreedt als 'master of ceremony' op de twaalfde editie van het Filmfestival Oostende.

Lees verder

Obama haalt voor het eerst openlijk uit naar Trump, beschuldigt hem van machtsmisbruik

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama heeft vrijdag tijdens een toespraak voor het eerst met naam en toenaam uitgehaald naar Donald Trump en de Republikeinse partij.

Lees verder

Geen Peter Sagan in Québec, maar nu is Matthews te sterk voor Van Avermaet

Michael Matthews volgt Peter Sagan op de erelijst van de GP Québec op. De Australiër van Team Sunweb won vrijdagavond de eerste van twee WorldTour-wedstrijden in Canada. Greg Van Avermaet moest voor het derde jaar op een rij tevreden zijn met de tweede plaats. Jasper Stuyven werd derde.

Lees verder

Directeur van school in De Panne blijft thuis, personeel weer aan het werk

De omstreden directeur van het Centrum voor Volwassenonderwijs (CVO) van De Panne heeft zich afwezig gemeld. Hij neemt zijn functie voorlopig niet op. Na deze mededeling ging het personeel van de school terug aan het werk.

Lees verder

NATIONS LEAGUE. Italië vermijdt pijnlijke thuisnederlaag, voormalige Anderlecht-spelers schitteren niet

Speeldag twee in de Nations League. Deze keer was Italië - Polen de blikvanger. De Azzurri speelden alweer niet schitterend en kwamen uiteindelijk goed weg met een 1-1-gelijkspel. Rusland was dan weer te sterk voor Turkije.

Lees verder

Voormalige adviseur Trump krijgt 14 dagen cel wegens liegen tegen FBI

George Papadopoulos, adviseur buitenlands beleid tijdens de kiescampagne van Donald Trump in 2016, is vrijdagavond veroordeeld tot veertien dagen cel. Hij loog tegen de FBI over zijn pogingen om bezwarend materiaal over Hillary Clinton te verkrijgen van vertegenwoordigers van de Russische regering.

Lees verder

Pieter Timmers eindigt in Kazan zesde in finale 50 meter vrij

Pieter Timmers is vrijdag zesde geworden in de finale van de 50 meter vrije slag op de Wereldbeker in het Russische Kazan, de eerste manche van het seizoen. Hij finishte in groot bad in 22.48, zijn persoonlijk record staat op 22.22.

Lees verder

Nadal geeft op en doet Del Potro finale op US Open cadeau

Juan Martín del Potro staat voor het eerst sinds 2009 opnieuw in de finale van een grandslamtoernooi. De 29-jarige Argentijn ging in de halve finale van de US Open voorbij Rafael Nadal. De Spanjaard gaf op met een blessure aan de rechterknie nadat hij de eerste twee sets met 7-6 en 6-2 had verloren. In de finale neemt Del Potro het op tegen Novak Djokovic of Kei Nishikori. Del Potro won in 2009 de US Open, zijn enige grandslamzege tot nu toe. Nadal gaf eerder dit jaar ook al geblesseerd op in de kwartfinale van de Australian Open.

Lees verder

Mathias De Clercq en Guy Verhofstadt: "Als wij de verkiezingen in Gent winnen, wil ik nog eens zien wat er gebeurt"

Alles heeft de Gentse Open VLD-lijsttrekker Mathias De Clercq ervoor over om burgemeester te worden van zijn stad. Hij alludeert openlijk op het uiteenspelen van het rood-groene kartel. "Zo'n kartel is niet veel meer dan electorale doping." Voor de strategie kan hij rekenen op zijn politieke vader Guy Verhofstadt, die voor De Clercq met plezier zijn mediastilte doorbreekt en zelfs zijn aversie voor de ­nationalisten aan de kant wil schuiven. "In Mechelen bestuurt een liberale burgemeester toch ook met Groen en N-VA?"

Lees verder

Publiek vist tijdens debat vooral naar mogelijke coalities

Met Frank Bruggeman (VLD-SD) als burgemeester betaalt de Zelzatenaar minder opcentiemen, maar voor N-VA en PVDA+ is de man ongeschikt als betrouwbaar coalitiepartner.

Het CC De Brug zat donderdagavond afgeladen vol voor het verkiezingsdebat van Unizo.

Lees verder

Brugse lijsttrekkers trappen debatreeks braaf op gang

Geen winnaars of verliezers na het Unizo-lijsttrekkersdebat, het eerste in de laatste rechte lijn naar de verkiezingen, maar wel enkele opvallende conclusies. Een centrummanager, een nieuw parkeerplan en (geen) voorakkoorden: dit hebben we geleerd.

Lees verder

Pieter Debou komt Open VLD uit het slop trekken
Lees verder

N-VA Houthulst erg strijdvaardig:"Wij willen de meerderheid breken"

N-VA Houthulst trekt met een duidelijk doel naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. "We willen de huidige meerderheid breken", zegt lijsttrekker Filip Vanhevel.

Lees verder

Vlaams Belang trekt met onvolledige lijst naar kiezer

Vlaams Belang heeft zeventien nieuwe kandidaten, maar kan de lijst van 31 niet volledig vullen in Ieper.

Lees verder

Vlaams Belang wil meebesturen

Het Vlaams Belang trekt met een volledige lijst naar de verkiezingen. "We hopen dat er straks naar de verschillende partijen wordt geluisterd."

Lees verder

'Echt voor Eeklo' is al 7de partij die naar gunst van kiezer dingt

Naast SMS komt op 14 oktober nog een tweede lokale partij op bij de gemeenteraadsverkiezingen in Eeklo: 'Echt voor Eeklo', met gewezen Vlaams Belanger Peter Pauwels als lijsttrekker. De nieuwe lijst telt twintig namen en is nog niet volledig.

Lees verder

Samen zet in op inspraak burger
Lees verder

Walter Schroons (CD&V): "Minister heeft zich 33 miljoen misrekend"

De eerste politieke rel in de aanloop naar de lokale stembusgang is een feit. Schepen van Financiën Walter Schroons (CD&V) is niet opgezet met de kritiek van N-VA op de stadsschuld.

Lees verder

BINNENKIJKEN. Van Vlaamse fermette tot hedendaags design

Soms zijn ze met z'n tweeën, soms wonen ze er met zeven, maar altijd heeft iedereen er een eigen plek. Lindsay Rinckhout en Tim Linsen verbouwden een typisch Vlaamse woning tot een knus hedendaags nest voor hun nieuw samengesteld gezin. 'Compromissen sluiten zou het resultaat alleen maar afzwakken.'

Lees verder

Waarom ook ex-dealers bij de politie raken

Door het grote tekort aan politieagenten, mogen heel wat tal van kandidaten die ongeschikt bevonden worden tijdens de selectie er tóch aan de slag. 'De lat wordt bijna op de grond gelegd.'

Lees verder

Zomerse temperaturen in zicht

Het weekend start droog maar bewolkt. De dagen daarna worden vrij mooi en zacht, met temperaturen die midden volgende week stijgen richting 25 graden. Tegen het einde van de week wordt het minder zacht, zo voorspelt het KMI.

Lees verder

Principeakkoord voor halftijds pensioen vanaf 2020

Pensioenminister Daniel Bacquelaine (MR) wil dat zij 'die het wat rustiger aan willen doen' ten laatste vanaf 2020 halftijds op pensioen kunnen gaan. Dat zegt hij in een interview met de kranten van Sudpresse.

Lees verder

Rapper Mac Miller overlijdt op 26-jarige leeftijd

De Amerikaanse rapper Mac Miller (26) is overleden. Dat bevestigt zijn familie. Miller stierf waarschijnlijk aan een overdosis.

Lees verder