Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 19 september 2018

Piqueur vangt opnieuw bot in zaak-Imaco: verkoop bezittingen gaat door

Piqueur vangt opnieuw bot in zaak-Imaco: verkoop bezittingen gaat door
Lees verder

Rijdt TomTom doodlopende weg in? Grote klant stapt over naar Google
TomTom heeft een kwart van zijn beurswaarde verloren nadat bekend was geworden dat het Nederlandse navigatiebedrijf een van zijn grootste klanten kwijtraakt. Renault/Nissan gaat vanaf 2021 navigatiesystemen van concurrent Google inbouwen.
Lees verder

Akkoord bereikt: overheidspersoneel staakt vrijdag niet
Op het informeel overleg tussen de vakbonden en Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) is een akkoord bereikt, klinkt het. Daardoor worden de huidige vakbondsacties stopgezet. Vrijdag wordt er dus niet gestaakt bij de Vlaamse overheid. 
Lees verder

Schippers misnoegd over staking aan de sluizen: "Ze laten ons in de mist zitten"
Door een staking van de maritieme diensten tegen de hervormingsplannen van minister van Bestuurszaken Homans (N-VA) heeft het scheepsverkeer in ons land serieuze hinder ondervonden. Niet dát er gestaakt wordt zit de schippers hoog, wel dat ze niet correct op de hoogte zijn gebracht. "Wij hebben een hele nacht gevaren en liggen hier nu vast."
Lees verder

Amerikaans gerecht onderzoekt of Tesla-topman Elon Musk fraude pleegde met tweet
Het Amerikaanse gerecht voert een onderzoek naar Tesla en topman Elon Musk. Mogelijk hebben de autobouwer en Musk fraude gepleegd toen Musk twitterde over het van de beurs halen van zijn bedrijf en zei dat hij de financiering daarvoor al rond had.
Lees verder

"Geld staat zit vast door Arco"
Het uitstel en mogelijk afstel van een oplossing voor de Arco-coöperanten heeft ook gevolgen voor de staat. Zonder oplossing blijft ruim 90 miljoen euro uit de vereffening van Arco, waarop de federale overheid recht heeft, geblokkeerd zitten bij Arco. Dat schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

Vanaf volgend jaar nieuwe huurprijzen voor 154.000 sociale woningen
Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) trekt binnenkort naar de regering met een nieuw schattingsmodel voor de huurprijzen van de 154.000 sociale woningen in Vlaanderen. Of de huurpijzen hierdoor zullen stijgen of dalen, kan Homans niet voorspellen. "Ik heb geen glazen bol."
Lees verder