Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 11 september 2018

Oud-medewerker aan de haal met geheim salami-recept

Oud-medewerker aan de haal met geheim salami-recept

Een ex-medewerker van een salamiproducent moet zich voor de rechter verantwoorden voor de diefstal van het geheime recept van de worst. Volgens zijn voormalige werkgever had de man als bedoeling die gegeven door te verkopen aan concurrentie. 'De markt van de salami is een zeer harde business.'

Lees verder

Flixbussen krijgen alarmknop

Door de aanhoudende klachten van chauffeurs van Flixbus over de veiligheid aan onder meer Brussel-Noord, worden de bussen die 's nachts stoppen op 'gevaarlijke plaatsen' voortaan uitgerust met een alarmknop.

Lees verder

Prins Laurent wil Libische miljoenen recupereren via nieuwe vzw Environment Network
Nadat hij zijn ecohuis heeft moeten verkopen omdat hij niet meer uit de kosten kwam en het Antwerpse dierendispensarium vorige maand moest sluiten, komt prins Laurent met een nieuw project: Environment Network, een vzw die er vooral moet voor dienen dat hij de 48 miljoen euro die Libië hem nog verschuldigd is, kan recupereren.
Lees verder

West-Vlaamse gouverneur vraagt aandacht voor modder

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé wil het aantal ongevallen terugdringen dat te wijten is aan modder op de weg. Decaluwé stelde daarom maandag in Oostkamp 'Modder op de weg' voor.

Lees verder

Politie trekt in dat informatie in De Standaard 'onjuist' is

De federale politie beweerde dat de informatie in De Standaard over de dubieuze politierekruteringen 'onjuist' was. Dat trekt ze nu terug.

Lees verder

Arco-gedupeerden pessimistisch over vergoeding

Uitstel van de beursgang van Belfius, en de daaraan gekoppelde vergoeding voor de Arco-coöperanten zou wel eens afstel kunnen betekenen. Dat vrezen de belangengroepen Geld Terug van Arco en Arcoparia's na de aankondiging dat er voorlopig geen beursgang komt.

Lees verder

Veel verontwaardiging over uitspraak Bogaert

CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert krijgt op Twitter de wind van voren voor zijn uitspraak dat een partij die 'minderheidsgroepen gaat ontsluiten', een 'groter risico' neemt. Niet alleen politieke tegenstanders, ook zijn eigen partijgenoot Sammy Mahdi, CD&V-jongerenvoorzitter, vindt 's mans woorden ongepast.

Lees verder

Contactloze sleutel Tesla eenvoudig te kraken

Cryptografen van de KU Leuven hebben een manier ontdekt om de sleutel van onder andere een Tesla Model S te kopiëren en zo met de auto weg te rijden. 'De sleutels die zijn geproduceerd tot juni van dit jaar zijn kwetsbaar voor dit probleem', zegt onderzoeker Lennert Wouters.

Lees verder

Federaal parket zoekt Belgische beul van Raqqa

Het federaal parket voert al enige tijd een onderzoek naar een van de voornaamste beulen van Raqqa, het voormalig bolwerk van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) in Syrië. Dat meldt het federaal parket maandag.

Lees verder

Vlaams Belang wil aandacht voor de zwakke weggebruiker
Vlaams Belang trekt op 14 oktober in De Haan weliswaar met een onvolledige lijst, maar wel met een uitgebreid programma naar de kiezer.
Lees verder

Erna Scheerlinck weet vandaag of ze naar de rechter moet

De klacht wegens laster en eerroof die burgemeester Jo Fonck (SP.A) tegen onafhankelijk gemeenteraadslid Erna Scheerlinck had ingediend, wordt vandaag behandeld.

Lees verder

Ondervoorzitter Open VLD stapt over naar lijst E.R.N.A.

Bart Eeman, ondervoorzitter van Open VLD Denderleeuw, zal op 14 oktober op de lijst E.R.N.A. staan, het nieuwe politieke project van gemeenteraadslid Erna Scheerlinck.

Lees verder

Aalterse Open VLD+ met volledige lijst naar de kiezer

Met de verkiezingen in aantocht, trekt de Aalterse Open VLD+ met een volledige lijst van 29 namen naar de kiezer in de fusiegemeente.

Lees verder

Vandalen hebben het op verkiezingspromo gemunt

De verkiezingen naderen en dat resulteert in een overvloed aan verkiezingsaffiches. Niet iedereen is daar voor te vinden. Vandalen vernielden dit weekend promomateriaal in zowel Menen als Wevelgem. In Zwevegem werd eerder al lelijk huisgehouden.

Lees verder

Vanderjeugd vrijdag weer burgemeester

Francesco Vanderjeugd (Open VLD) neemt vrijdag zijn taken als burgemeester van Staden opnieuw op. Hij gaf een tweetal weken terug aan het om gezondheidsredenen iets kalmer aan te moeten doen. In die tussentijd stond schepen Geert Moerkerke (Open VLD) aan het hoofd van de gemeente. Vrijdag stelt Open VLD ook haar speerpunten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor.

Lees verder

Van nakend pensioen tot eeuwige liefde: waarom raadsleden verkiezingen laten schieten

Nog vijf gemeenteraden in Brugge dit jaar, maar die van dinsdag is wel de laatste vóór de verkiezingen. Al zijn negen raadsleden nu al zeker van hun afscheid. Wegens pensioen, andere plannen of zelfs de liefde staan ze niet meer op de lijst. Een overzicht.

Lees verder

Verkiezingen leiden tot... gaslek

Op de hoek van de Krepelstraat met de Edingsesteenweg ontstond maandag rond 10.45 uur een gaslek. Gemeentearbeiders die campagneborden voor de verkiezingen aan het plaatsen waren, raakten de gasleiding toen ze putten aan het graven waren om de palen te verankeren. De hersteldienst van de gasmaatschappij kwam ter plaatse om het lek te dichten. Drie uur later mocht het verkeer weer door.

Lees verder

Temperaturen klimmen tot 25 graden

Het wordt dinsdag vrij warm met zon, maar ook met af en toe enkele hoge wolkensluiers. In het noordwesten zijn er soms meer wolkenvelden. De maxima liggen tussen 22 graden in de Hoge Venen en aan zee, en 25 graden in de Kempen. Aan zee kunnen er rukwinden zijn tot 50 kilometer per uur, meldt het KMI.

Lees verder

Politie pakt overlast in Brusselse Alhambrawijk aan met dagelijkse acties en tientallen pv's

De politie beschouwt sinds midden augustus de Brusselse Alhambrawijk als 'prioritair actiegebied'. Dat zei de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) maandagavond op de gemeenteraad. Buurtbewoners hadden eerder op de maand beelden verspreid om het publiekelijke druggebruik en andere wantoestanden in de wijk aan te kaarten.

Lees verder

Opvolger Dries Van Langenhove in UGent-bestuur ook lid 'Schild & Vrienden'
Nu Dries Van Langenhove van Schild & Vrienden zijn zetel in de raad van bestuur van de UGent kwijt is, volgt vertrouweling Louis De Stoop hem in oktober op. 'Onbegrijpelijk', vinden studenten. Op 25 september trekken ze de straat op.
Lees verder