Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 5 september 2018

Opinie Yvonne Denier / Hervorming Dringende Geneeskundige Hulpverlening / ...

Niet goed leesbaar? Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken.

Jongdementie: 'Niet te verantwoorden dat we de meest kwetsbare mensen toch in de kou laten staan'

"Dat gezinnen in armoede dreigen te belanden door het rauwe noodlot en de bijkomende zorgkosten brengt ons terug in de tijd", schrijft Yvonne Denier, stafmedewerker ethiek bij Zorgnet-Icuro en ethicus aan de KULeuven. Ze reageert op een artikel over personen met jongdementie dat recent in Knack verscheen.


 Lees meer… 
 

Hervorming van de Dringende Geneeskundige Hulpverlening

Op initiatief van minister Maggie De Block trekt de federale overheid 35 miljoen euro extra uit om de sector van de Dringende Geneeskundige Hulpverlening (DGH) te ondersteunen en de subsidies voor de ambulancediensten te verhogen. 


 Lees meer… 
 

Bezorg je Zorgvinding en win tot 10.000 euro

In4care organiseert voor de tweede keer Zorgvinding, een projectoproep voor innovatie voor en door de zorg- en welzijnssector. 


 Lees meer… 
 

Stem voor de NIAZ Jaarprijs 2018

Sinds 1 september kunnen Vlamingen en Nederlanders hun stem uitbrengen op de NIAZ Jaarprijs 2018. Ze kunnen kiezen voor een van 45 initiatieven die de zorg daadwerkelijk beter en veiliger maken. De NIAZ Jaarprijs is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ). Met de prijs bevordert het NIAZ het ‘leren van elkaar’; door goede voorbeelden te delen, tillen we samen de zorg naar een nóg hoger niveau. 


 Lees meer… 
 

Nieuwe muziektheatertournee Te Gek!? met Eline De Munck en Wouter Berlaen

In september start de derde editie van Te Gek!?, het project dat geestelijke gezondheid wil bespreekbaar maken. In de nieuwe voorstelling zingt en vertelt Eline De Munck over kwetsbaarheid. Ze wil een boodschap van hoop geven: “Er moet altijd nog een klein lichtpuntje zijn… Er zijn altijd mensen die je graag zien. Altijd. Over de grenzen van generaties heen." Wouter Berlaen zorgt voor de muziek.


 Lees meer… 
 

Nieuwe cijfers over dementie per gemeente

Vorige maand publiceerden het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga Vlaanderen gezamenlijk nieuwe cijfers over de evolutie van het aantal mensen met dementie per gemeente van 2018 tot 2035. Uniek daarbij is dat steden en gemeenten hun cijfers en toekomstprognose via een interactieve en overzichtelijke digitale kaart krijgen.


 Lees meer… 
 

Op de agenda


AcustiCare: Benutting van soundscapes in de zorg (27/9, Gent)

>  Opleiding Zorgvastgoed 2018 (6 sessies tussen 13/9 en 22/11, Brussel en Willebroek)

>  Zorg voor spirit: zuurstof voor beleid (5/10, Brugge of 23/11, Rotselaar-Wezemaal)

>  Provinciale workshop voor meer empathie (18/10, Hasselt)

>  Colloquium Jaarboek Armoede en Sociale Uitsluiting 2018 (4/12, Antwerpen)
 
color-facebook-48.png
color-twitter-48.png
color-linkedin-48.png
color-youtube-48.png
color-instagram-48.png

Zorgnet-Icuro groepeert en vertegenwoordigt zorgorganisaties uit de social profit in Vlaanderen, meer bepaald de algemene ziekenhuizen, residentiƫle en ambulante initiatieven uit de geestelijke gezondheidszorg en voorzieningen uit de ouderenzorg.


Copyright © 2018 Zorgnet-Icuro.
Alle rechten voorbehouden.


www.zorgneticuro.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven.