Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 1 september 2018

NIEUWS MUSEA BRUGGE / september '18

View this email in your browser
              SEPTEMBER 2018
 
'Triënnale Brugge 2018: Liquid City' is een kunstenparcours in het historische hart van Brugge. Actuele kunst verweeft de verschillende aspecten van de vloeibare stad op drie thematische lijnen: uitnodigende gastvrije ruimtes, creatieve samenwerkingsprojecten en de verbeelding van de stad.
Tot 16 september 
Lees meer
Het 'Fin de Siècle' is een presentatie in het Groeningemuseum met kunstwerken uit de jaren 1880 - 1914. Naast werk van bekende kunstenaars als Rops, Ensor, Khnopff en Claus, zijn ook minder grote namen uit binnen- en buitenland te zien. Verder worden ook enkele recente aanwinsten voor het eerst aan het publiek getoond. Tot 4 november
Lees meer
Dit jaar is het zestig jaar geleden dat de vriendenvereniging van de Stedelijke Musea opgericht werd. Ondertussen is het één van de populairste museale vriendenkringen in Vlaanderen. Musea Brugge blikt nu samen met hun "Vrienden" terug op een reeks indrukwekkende aanwinsten, die dankzij hen werden aangeworven. De presentatie 'Schatten van Vrienden. 60 jaar aanwinsten' kun je vanaf 22 september in het Arentshuis bewonderen.
Lees meer
We organiseren nog tal van tijdelijke evenementen zoals een pöezieaperitief in het Gezellemuseum op 2 sept. en de gezinsworkshop 'Vier de seizoenen' in het Volkskundemuseum op 23 september. Ook op 23 september vindt de lezing 'Een microgeschiedenis van de Vlaamse wandtapijtkunt in het Gruuthusemuseum' plaats. Verder nemen we naar jaarlijkse traditie deel aan het Open Monumentenweekend en de Brugse Cultuurmarkt. Het beiaardconcertenseizoen loopt af met het slotconcert op 27 september.
Lees meer
NIEUW: MUSEUMNOCTURNES ELKE DERDE DONDERDAG VAN DE MAAND!
Je wordt telkens op een andere locatie verrast met een gevarieerd programma. Er is voor elk wat wils: rondleidingen, muziek, theater, workshops, en dit allemaal na de gewone openings-of werkuren. Een leuke manier om onze museumlocaties te (her)ontdekken! Op 20 september gaan we van start in het Volkskundemuseum, met een folkoptreden, oude caféspelen, rondleidingen, verhalensprokkelaars enz... Iedereen welkom!
Lees meer
MUSEA BRUGGE is de overkoepelende organisatie van de 14 stedelijke museumlocaties met een heel gevarieerd permanent én tijdelijk aanbod. De (deel)collecties en presentaties sluiten aan bij de historische site waar ze worden getoond. Dertien van de veertien locaties zijn
bovendien beschermd als monument. Jaarlijks bezoeken ca. 850.000 binnen-en buitenlandse gasten één of meer musea.
MEER INFO
Share
Tweet
Forward