Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 26 september 2018

N-VA trekt met jonge lijsttrekker naar de kiezer

N-VA trekt met jonge lijsttrekker naar de kiezer

N-VA trekt met een jonge lijsttrekker naar de kiezer. Stijn Jonckheere (29) moet het straks opnemen tegen onder meer huidig burgemeester Peter Velle (CD&V).

Lees verder

Lijsttrekker ETA+ valt op met portret in graffiti

Wie het kruispunt onder aan de berghelling in Heist-op-den-Berg passeert kan er niet naast kijken: aan café De Oude Ketel prijkt een groot kunstzinnig portret van Jan Baestaens, lijsttrekker bij ETA+.

Lees verder

Gemeentebestuur Wezembeek-Oppem fulmineert met Franstalige brief tegen Vlaamse kiesbrief

Het schepencollege van Wezembeek-Oppem heeft een tweede oproepingsbrief voor de gemeenteraadsverkiezingen uitgestuurd, als protest tegen de Nederlandse brief die provinciegouverneur Lodewijk De Witte in opdracht van Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) verstuurde.

Lees verder

Gemeentebelangen Machelen dient geen lijst in

Gemeentebelangen, de lijst die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 voor het eerst opkwam maar geen zetel kon bemachtigen, komt dit jaar niet op in Machelen. De partij besloot uiteindelijk geen lijst in te dienen, maar sprak inmiddels wel haar steun uit voor de nieuwe burgerpartij Leefbaar Machelen-Diegem VB.

Lees verder

Aarschotse burgemeester Peeters en Rutten in de clinch op gemeenteraad over ontslag schepen

Op de gemeenteraad hebben burgemeester André Peeters (CD&V) en schepen Gwendolyn Rutten (Open VLD) een hevige discussie gevoerd. Onderwerp was het vrijwillig ontslag van schepen Christel Verlinden (Open VLD).

Lees verder

Vlaams Belang Leuven met halve lijst naar kiezer: "Focus vooral op Vlaams karakter en veiligheid"

Het Vlaams Belang Leuven heeft zijn partijprogramma voor de verkiezingen voorgesteld. De partij focust op tien grote thema's en 135 verkiezingspunten.

Lees verder

'Stiekeme droom om voor de tweede keer burgemeester van Waasmunster te worden, heeft geholpen bij genezing"

Dankzij een nog lopende immuuntherapie heeft de Waasmunsterse burgemeester Michel Du Tré (CD&V) momenteel de strijd tegen een kwaadaardige tumor gewonnen. "Ik ben weer op het ritme van vroeger", zegt de advocaat (51), die voor een tweede sjerp gaat.

Lees verder

Geen Open VLD in Beernem op 14 oktober

Open VLD neemt niet deel aan de verkiezingen in Beernem. Liberaal boegbeeld Marc Van Hoecke zet na 36 jaar een punt achter zijn carrière in de gemeenteraad.

Lees verder

Team Burgemeester zet in op Kortrijkse deelgemeenten

Het team rond burgemeester Vincent Van Quickenborne heeft honderd prioriteiten klaar. Die zijn haalbaar en financieel berekend. De investeringen voor de komende zes jaar bedragen 180 miljoen euro.

Lees verder

Marghem heeft plan klaar om black-out te vermijden

Door het inschakelen van een gascentrale in Vilvoorde en met wat hulp van grote bedrijven, Electrabel en onze buurlanden, wil Federaal minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) een stroompanne in november vermijden.

Lees verder

Peumans: 'Buitenlandse Zaken heeft mij niets te zeggen'

Jan Peumans neemt geen woord terug van de vlammende brief die hij schreef over de Catalaanse kwestie. Dat zei de Vlaamse Parlementsvoorzitter in 'De Ochtend' op Radio 1, nadat Spanje onze ambassadeur op het matje had geroepen. 'Als Buitenlandse Zaken mij op de vingers tikt, dan hebben we een interne diplomatieke rel.'

Lees verder

'Koningin Paola in ziekenhuis na herseninfarct'

Koningin Paola zou met spoed naar het ziekenhuis gebracht zijn, nadat ze een herseninfarct heeft gekregen. De 81-jarige was vannacht in Venetië, maar zal vanmiddag naar de luchthaven van Melsbroek overgevlogen worden. Dat meldt de Franstalige nieuwssite RTBF.

Lees verder

Wat is een herseninfarct?

Koningin Paola zou woensdag met spoed naar een ziekenhuis gebracht zijn, nadat ze een herseninfarct heeft gekregen. Maar wat is dat, een herseninfarct?

Lees verder

Op deze kandidaat-burgemeester moet u stemmen

Stemmen op de sympathiekste kandidaat straks is misschien niet het beste idee. U maakt beter een integere, authentieke en creatieve politica of politicus tot burgemeester.

Lees verder

Politiemensen voeren actie aan gerechtsgebouwen

Aan verschillende gerechtsgebouwen protesteren vanmorgen politiemensen, na een oproep van politievakbonden NSPV en VSOA. Ze zijn er niet over te spreken dat Noureddine Cheikhni, een van de moordenaars van politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen, de rest van zijn straf buiten de gevangenis mag uitzitten onder elektronisch toezicht.

Lees verder

N-VA reageert op incident in Gentse gemeenteraad: 'Intimidatie en pesterijen moeten stoppen'

De Gentse N-VA zegt dat hun gemeenteraadslid dat dinsdag in het stadhuis in de clinch ging met SP.A-schepen Resul Tapmaz 'geïntimideerd en gepest' wordt door mensen binnen de Turkse gemeenschap van Gent.

Lees verder

Vlaamse oppositie: 'Regering-Bourgeois bespaarde zonder visie'

In het debat over de septemberverklaring schiet de Vlaamse oppositie met scherp op de regering-Bourgeois. 'U sprak maandag nog nooit zo lang, maar u hebt nog nooit zo weinig gezegd.'

Lees verder

'De enige waarheid is dat vandaag het licht brandt'

Energieminister Marghem (MR) laat de kritiek op haar ontoereikende stroomplan van zich afglijden. Maar ook in het parlement bleven concrete oplossingen opnieuw achterwege. De dreiging van een black-out in november is nog altijd niet vermeden.

Lees verder

Faciliteitengemeenten sturen toch eigen oproepingsbrief

De faciliteitengemeenten Linkebeek, Kraainem, Drogenbos en Wezembeek-Oppem versturen eigen oproepingsbrieven voor de lokale verkiezingen. De inwoners kregen twee weken geleden al een oproepingsbrief van gouverneur Lodewijk De Witte, in opdracht van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans.

Lees verder

Verenigde Naties vragen vrijlating Servisch gezin uit Steenokkerzeel

De Kinderrechtencommissie van de Verenigde Naties vraagt de vrijlating van het Servische gezin dat vastgehouden wordt in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel. De Dienst Vreemdelingenzaken laat VRT NWS weten niet in te gaan op de vraag van de commissie.

Lees verder