Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 10 september 2018

Merelbeeks nieuws met een blik op de wereld

Inleefreis Benin - Nieuw filmseizoen - 11.11.11 - ...
Donderdag 13 september - Informatieavond campagne 11.11.11
Op donderdag 13 september komt Mieke Mortier, medewerker 11.11.11 Oost Vlaanderen toelichting geven bij de 11.11.11.-campagne van 2018. Net als vorig jaar plaatst 11.11.11 het thema migratie en vluchtelingen centraal in de campagne.

Het 11.11.11.-comité Merelbeke roept iedereen die interesse heeft in het thema en de organisatie op om te komen luisteren. Na afloop kan je genieten van een drankje.
 
Tijdstip & locatie: 20 uur, Gemeentehuis Merelbeke, Hundelgemsesteenweg 353, 9820 Merelbeke.
Zondag 16 september - autoloze zondag 

Op zondag 16 september vindt de autovrije zondag plaats in Merelbeke Centrum. Spring op je fiets, step of skateboard of trek je wandelschoenen of rolschaatsen aan en beleef tussen 14 en 18 uur een autoluw centrum met heel wat activiteiten voor jong en oud!

De Hundelgemsesteenweg wordt tussen de Molenhoek en de rotonde met de Zwijnaardsesteenweg het exclusieve domein van fietsers, voetgangers, spelende kinderen en animatie allerhande!

Alle informatie over tal van activiteiten vind je terug via volgende link.

Woensdag 19 september - Filmcafé: ZAGROS 
We trekken het filmseizoen op gang met een kaskraker. De film Zagros kreeg de 'Grand prix voor Beste Film' op het @filmfestgent 2017.
De Koerdische herder Zagros hoort dat zijn vrouw Havin door zijn familie wordt beschuldigd van overspel. Havin ontkent alles en vlucht met hun dochtertje Rayhan van Koerdistan naar België. Overtuigd van haar onschuld gaat Zagros hen achterna om in België een nieuw leven te beginnen. Maar eenmaal in Brussel blijkt Havin toch niet de hele waarheid verteld te hebben en gaat Zagros alsnog twijfelen. Hij moet kiezen tussen de liefde voor zijn vrouw en de eer van zijn familie. Een keuze die steeds moeilijker wordt en Zagros stilaan tot wanhoop drijft.


Start: 20:15 uur. Locatie: GC T'Groendendal, Brandegems Ham 5, 9820 Merelbeke. Kostprijs: € 3. U kan zich alvast inschrijven via volgende link.
Donderdag 20 september september - Infoavond groepsaanbod dak- en zoldervloerisolatie
Via een slecht of niet geïsoleerd dak gaat enorm veel warmte en energie verloren. Uitstekende dak- of zoldervloerisolatie is dus goud waard!

Laat je dak of zoldervloer isoleren via het groepsaanbod van de gemeenten Merelbeke, Melle, Oosterzele en Destelbergen: goedkoper, eenvoudig én zonder zorgen!

Op 20 september vindt om 19.30 uur een infoavond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Je komt er alles te weten over de werkwijze en voordelen van deze actie. Inschrijven voor de infoavond kan via 09 210 32 75 of duu​rzaa​mhei​d@​​merelbeke.​​be

Woensdag 26 september - tweede informatiemoment inleefreis
In september 2017 trokken 10 Merelbeekse jongeren 21 dagen lang op inleefreis naar Toucountouna, onze stedenbandpartner in Benin, een ervaring die de jongeren niet snel zullen vergeten.
De gemeente organiseert een nieuwe inleefreis! Exacte data zijn er nog niet, maar vertrek en terugkomst zijn voorzien tussen eind augustus en half september 2019.
 
De gemeente is dus weer op zoek naar jongeren tussen 18 en 25 jaar die zin hebben in een avontuurlijke reis en om een andere cultuur te beleven. De reis zelf duurt drie weken en is het hoogtepunt van een traject van een jaar, waarin we je onderdompelen in de Beninse cultuur en waarin je meer te weten komt over ontwikkelingssamenwerking.

Meer info  op de afbeelding en via volgende link.

Tijdstip & locatie: 20 uur, raadzaal gemeentehuis Merelbeke, Hundelgemsesteenweg 353, 9820 Merelbeke.
Fietstelweek - Vrijwilligers gezocht

Van 24 tot en met 30 september vindt de derde editie van de FietsTelweek plaats. De Vlaamse overheid, de gemeenten en provincies verzamelen dan samen met fietsers uit heel Vlaanderen een week lang zoveel mogelijk fietsgegevens om fietsroutes en het gebruik ervan in kaart te brengen. Ook onze gemeente doet weer mee, om het fietsgebruik in Merelbeke zo beter in kaart te kunnen brengen.

Tel mee!

Om gegevens te verzamelen is het gemeentebestuur van Merelbeke op zoek naar vrijwilligers. Die moeten zich op donderdag 27 september minstens één uur tussen 7.30 en 9 uur kunnen vrijmaken om op een locatie fietsers te tellen. Wie meetelt, krijgt een vrijwilligersvergoeding, een warm drankje en een koffiekoek.

Interesse? Neem dan ten laatste op 21 september contact op met de dienst mobiliteit van de gemeente via mobiliteit@​merelbeke.​be. Vermeld zeker je contactgegevens en je adres, dan kunnen we je een telplaats in de buurt toewijzen. 

Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
dienst noord-zuid
noordzuid@merelbeke.be
T 09 210 32 19
Schrijf je uit
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je in het verleden interesse toonde in of deelnam aan een activiteit van de dienst noord-zuid van het gemeentebestuur van Merelbeke.