Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 25 september 2018

Merchtemnaar geschrapt van CD&V-lijst omdat hij bericht van Vlaams Belang likete

Merchtemnaar geschrapt van CD&V-lijst omdat hij bericht van Vlaams Belang likete

Johan Van de Voorde (51) is geweerd van de Merchtemse lijst van CD&V-Plus omdat hij een bericht van Vlaams Belang had gedeeld op Facebook. "Maar ik ben geen racist, noch een lid van Schild en Vrienden", zegt de man. "Ik zal in 2024 wel mijn eigen partij oprichten."

Lees verder

Berlaarse oppositie kon anderhalf jaar lang meelezen in WhatsApp-groep van schepencollege

Bij de Berlaarse SP.A-afdeling hebben ze het voorbije anderhalf jaar kunnen meelezen in een WhatsAppgroep van de meerderheid. Een vergissing ligt aan de oorzaak. De berichten waren meestal niet van groot politiek belang, al wijst de SP.A nu wel naar een passage die gaat over plannen voor het kasteel Berlaarhof, dat zal aan­gekocht worden door de gemeente.

Lees verder

Colombiaanse zussen komen op voor zelfde partij, maar in andere stad

Martha en Lina Rojas doen op zondag 14 oktober voor de eerste keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De zussen komen uit Colombia en staan alle twee op een CD&V-lijst, maar in een andere stad. Martha staat op de Izegemse lijst, terwijl Lina zich inzet voor Roeselare.

Lees verder

N-VA Gooik wil alternatief bieden

Na zes jaar oppositie trekt N-VA Gooik op 14 oktober naar de kiezer met Ellen Mathieu als lijsttrekker, gevolgd door Steve Dehandschutter en Kristel Moonens. "We willen een waardig alternatief bieden voor het huidige bestuur."

Lees verder

Ninoofse Politici voetballen tegen elkaar voor Togolese weeskinderen

Het duurt nog even voor we opnieuw naar de stembus trekken, maar de Ninoofse politici gaan komend weekend al de strijd met elkaar aan in de Togo2050-cup.

Lees verder

Beweging.net Meulebeke betreurt vermelding in lastercampagne

Beweging.net Meulebeke distantieert zich volledig van de lastercampagne aan het adres van burgemeester Dirk Verwilst (CD&V). Er circuleren in de gemeente al weken brieven die in naam van Verwilst worden geschreven en waarvoor de burgemeester een klacht tegen laster en eerroof heeft ingediend.

Lees verder

Verkiezingsborden van drie Zwevegemse partijen beschadigd

In Zwevegem zijn vandalen bijzonder actief. De afgelopen dagen werden de verkiezingsborden van drie partijen beschadigd. Het is onduidelijk of het telkens om dezelfde dader(s) gaat.

Lees verder

Groen Lievegem rekent op 14 oktober op groene zondag

Groen Lievegem trekt met veel vertrouwen naar de verkiezingen. "We kunnen echt een doorbraak forceren", meent Peter Cousaert, de lijsttrekker van de groene partij.

Lees verder

Meer dan zestig transmigranten opgepakt op weg naar Zeebrugge

Afgelopen nacht zijn er opnieuw 61 transmigranten opgepakt op de toegangswegen richting Zeebrugge. Dat gebeurde bij een tweede grootschalige gecoördineerde actie.

Lees verder

Weduwe boer Charel gearresteerd voor drugshandel

De 55-jarige weduwe van boer Charel is gearresteerd op verdenking van grootschalige drugshandel en -productie. Ook haar drie zonen zitten in de cel. Dat heeft de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen gemeld. 'Hun professioneel labo in Waals-Brabant werd ontmanteld en bij 5 huiszoekingen werden 15 verdachten opgepakt', klinkt het bij het gerecht.

Lees verder

Belkacem door gebrek aan vervoer afwezig op rechtbank

De zaak over de mogelijke nationaliteitsafname van Fouad Belkacem dreigt opnieuw uitgesteld te worden, omdat hij noodgedwongen afwezig was op de zitting van vanmorgen. De federale politie heeft geen vervoer of manschappen om hem vanuit Hasselt naar het hof van beroep in Antwerpen te brengen.

Lees verder

'Geen verrassing dat er weer plaats is woonzorgcentra'

Voor Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) is het geen verrassing dat de bezettingsgraad in de Belgische woonzorgcentra licht gedaald is. 'De voorbije jaren zijn 9.800 extra plaatsen gecreëerd', klinkt het bij het kabinet.

Lees verder

Waar blijft mijn trein? U vindt hem op de kaart

De NMBS heeft een website klaar waarmee je live de positie van de treinen op het Belgische spoornet kan volgen. Train Map heet het. De spoorwegmaatschappij wil er de reizigers beter mee informeren.

Lees verder

Burgemeester zonder kiezers (maar ook zonder macht)

Zelfs als CD&V amper vijf procent haalt, zou Kris Peeters nog Antwerps burgemeester willen worden. Dat wordt dan wel een burgemeester met de handen gebonden op de rug.

Lees verder

Honderden Gentse studenten betogen tegen Schild & Vrienden

In Gent trekken dinsdag honderden studenten door de straten om te protesteren tegen de extreem-rechtse vereniging Schild & Vrienden. Ook vakorganisaties, ngo's en personeel van de universiteit sluiten zich aan bij de optocht.

Lees verder

25-jarige schuldig aan verkrachting via webcam

In Brussel is een jongeman schuldig bevonden aan verkrachting van een meisje op afstand. Hij dwong haar tot seksuele bevrediging via een webcam op Facebook.

Lees verder

Waalse blikjes zijn geld waard
Wallonië wacht niet op het statiegeld voor blikjes. In Neufchâteau staat sinds vanochtend een terugname-automaat.
Lees verder

Blindengeleidepaard Dinky bezoekt Europees Parlement
Het Europees Parlement in Brussel ontving dinsdag een bijzondere bezoeker: een blindengeleidepaard. Dinky en haar baasje Monique Van den Abbeel waren er op uitnodiging van Open VLD-parlementslid Hilde Vautmans die aandacht wil voor assistentiedieren.
Lees verder

Vlaams Belang: 'Sluit geen parkings, maar grenzen'

Met een boekje getiteld 'Francken faalt' wil Vlaams Belang aantonen dat het federale migratiebeleid mislukt. 'We bengelen achteraan het Europese peloton.'

Lees verder

Weyts geeft burgemeester Westkerke laatste kans om snelwegparking opnieuw te openen

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft een deurwaarder laten vaststellen dat alle nodige veiligheidsmaatregelen voor de snelwegparking langs de E40 in Westkerke (Oudenburg) zijn genomen. Hij geeft de burgemeester van Oudenburg nog een laatste kans om de parking opnieuw te openen, zo niet zal hij de gouverneur van West-Vlaanderen vragen de beslissing van de burgemeester te schorsen.

Lees verder