Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 1 september 2018

MAF komt dan toch niet op bij verkiezingen in Maldegem

MAF komt dan toch niet op bij verkiezingen in Maldegem

De verkiezingsstrijd in Maldegem ziet er weer wat anders uit. De partij MAF, een initiatief van ex-NV-A'er Arsène Bauwens (60), komt niet op.

Lees verder

Schepen voor Toerisme wil toerist mee laten betalen voor aanbod De Panne

PLAN B — een groep rond onafhankelijk schepen voor Toerisme Bram Degrieck — gooit een bommetje in de toeristische sector van De Panne. PLAN B wil een toeristentaks invoeren.

Lees verder

Dierenwelzijn is hot item op Leuvense verkiezingsagenda

Dierenwelzijn is in Leuven een hot item. SP.A wil een dierenasiel, N-VA pakt uit met een dierentienpuntenplan en Groen wil een natuurhulpcentrum voor de opvang van wilde dieren.

Lees verder

A+ rekent in Arendonk onder meer op ex-cafébaas en ex-N-VA'er

Met een populaire ex-cafébaas en een ex-raadslid van N-VA als opvallendste nieuwkomers wil de onafhankelijke dorpspartij Arendonk Positief (A+) na twaalf jaar oppositie de meerderheid breken.

Lees verder

Slechts één naam op Lijst Van Boxel in Malle

Pieter Van Boxel, kopman van de Lijst Van Boxel (LVB), is er niet in geslaagd een lijst van zeven kandidaten samen te stellen, wegens gebrek aan vrouwen. Partijgenoot Wouter Verrezen formuleert het als volgt: "Voor een lijst van zeven heb je drie dames nodig. We hadden er ook drie enthousiaste gevonden, maar ze haakten af. De redenen waren verschillend: familiaal, persoonlijk maar ook politiek, waarbij een andere partij een in mijn ogen vuil spelletje heeft gespeeld." Vandaar de beslissing om, na een ultieme oproep via sociale media, voor de gemeenteraadsverkiezingen op te komen met een iemand: Pieter Van Boxel. "Ik wil de luis in de pels van de politiek blijven."

Lees verder

Anders:beter kiest voor nieuwkomers in De Haan

Bart Eerebout, zaakvoerder van hotel Astel en camping Strooiendorp, en zijn schoonzoon Pieter De Bleeker hebben hun lijst anders:beter en hun verkiezingsprogramma voorgesteld.

Lees verder

Radio Noordzee laat vijftig kandidaten aan het woord

Radio Noordzee zet vanaf maandag tot 12 oktober kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in de kijker. Meer dan vijftig kandidaten van verschillende partijen en uit verschillende gemeenten komen aan het woord in het radioprogramma 'De Juiste Keuze'.

Lees verder

Gekibbel over afgesprongen fusie politie

In plaats van te fuseren met politiezone Aalter-Knesselare, koos de LoWaZoNe voor de collega's van Deinze-Zulte. Groen wijst op de gebrekkige infrastructuur van de Aalterse politie. "Platte argumentatie", reageert burgemeester Patrick Hoste (CD&V).

Lees verder

Computer bepaalt plek kandidaten Burgerlijst voor stad en district Antwerpen

De nieuwe partij Burgerlijst komt met een lijst voor de gemeenteraad en de Antwerpse districtsraad. Met behulp van nieuwe technologieën was die heel vlot samengesteld.

Lees verder

Philippe Lagae (64) geeft in Kooigem politieke strijd op voor strijd tegen kanker: "Hiervoor moet nu alles wijken"

Kooigemnaar Philippe Lagae zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober toch niet op de lijst van de burgemeester staan. De man gooit politiek de handdoek in de ring omdat kanker hem te pakken heeft. Voor hem, en voor alle vechters tegen de ziekte, zal een team eind deze maand 24 uur lopen. Tegen dan kent Lagae ook zijn ultieme verdict.

Lees verder

Burgers en politici wisselen elkaar af op lijst van Anders in Asse

De lijst van Anders bestaat uit een mix van burgers en ervaren politici. Zo staat niet huidig schepen Yoeri Vastersavendts na lijsttrekster Rita De Vos, maar wel politiek nieuwkomer Danny Van Hemelrijck.

Lees verder

18 maanden oude Belgische peuter verdronken in Spanje

In de Spaanse badstad L'Ametlla de Mar, in de provincie Tarragona, is een 18 maanden oude Belgische baby verdronken. Dat meldt het Spaanse persagentschap Efe.

Lees verder

Dode bij zware woningbrand in Wachtebeke

In het Oost-Vlaamse Wachtebeke is in de nacht van vrijdag op zaterdag een man omgekomen bij een zware woningbrand.

Lees verder

Veiligheidsniveau 3 voor bezoek Wilders aan Vlaams Belang

Het orgaan voor de dreigingsanalyse Ocad heeft het bezoek van Geert Wilders aan de Antwerpse Vlaams Belang-afdeling onder veiligheidsniveau 3 geplaatst. Dat bevestigt het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Lees verder

Veiligheidsniveau 3 voor bezoek Wilders aan Vlaams Belang

Het orgaan voor de dreigingsanalyse OCAD heeft het bezoek van Geert Wilders aan de Antwerpse Vlaams Belang-afdeling onder veiligheidsniveau 3 geplaatst. Dat bevestigt het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Lees verder

Augustus was normale maand voor KMI

Augustus was een normale maand op het vlak van gemiddelde temperaturen en neerslaghoeveelheid. De zomer zelf was, zoals al bekend, de warmste sinds het begin van de metingen en kende ook een abnormaal lage neerslaghoeveelheid en een uitzonderlijk laag aantal neerslagdagen. Dat blijkt zaterdag uit de klimatologische overzichten van het KMI.

Lees verder

Vlaams Belang hekelt 'doodzwijgen' omgekeerd racisme

De campagneslogan "Eerst onze mensen" is geen onversneden populisme of egoïsme, maar is de essentie van het Vlaams Belang. Dat heeft partijvoorzitter Tom Van Grieken zaterdag gezegd tijdens de gezinsdag in Plopsaland De Panne, waar meer dan 3.000 militanten aanwezig waren. Hij hekelde ook het stilzwijgen van de media als het gaat over omgekeerd racisme.

Lees verder

Lijstnummers voor gemeente- en provincieraadsverkiezingen in Wallonië geloot

De Waalse minister van Lokale Besturen Valérie De Bue heeft zaterdag de lijstnummers van de partijen in Wallonië voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen geloot.

Lees verder

'Problemen VLM tonen aan dat Antwerpse luchthaven niet rendabel is'

Het nieuws dat luchtvaartmaatschappij VLM Airlines in Antwerpen in vereffening gaat en alle activiteiten stopt, is voor de partijen Groen en SP.A geen verrassing. Beide partijen pleiten opnieuw voor een sluiting van de Antwerpse luchthaven en een reconversie van het terrein.

Lees verder

Geen partijlid, geen partijlogo

Net als Patrick Janssens twaalf jaar geleden trekt Antwerps lijsttrekker Jinnih Beels zonder partijlogo naar de kiezer.

Lees verder