Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 3 september 2018

“Maak van speelplaatsen parkjes voor de buurt”

"Maak van speelplaatsen parkjes voor de buurt"

CD&V Antwerpen wil dat de stad met alle Antwerpse scholen samenwerkt om speelplaatsen om te vormen tot groene parken en speeloases. Concreet zou de Groendienst van de stad Antwerpen instaan voor de aanleg en het onderhoud van de groene zones op de speelplaats.

Lees verder

Drie Dehaenes duwen CD&V-lijsten in Grimbergen, Vilvoorde en Zemst

Zowel in Grimbergen, Vilvoorde als Zemst wordt de CD&V-lijst geduwd door een telg uit de familie van wijlen Jean-Luc Dehaene. In Vilvoorde gebeurt dat door diens weduwe Celie (76). In Zemst en Grimbergen is dat het geval door respectievelijk zijn zonen Tom (59) en Koen (51). Het is de eerste keer dat Koen Dehaene zich kandidaat stelt bij verkiezingen. Tom is momenteel Vlaams-Brabants gedeputeerde.

Lees verder

N-VA: "Andere partijen selecteerden kandidaten enkel op naambekendheid, wij op bekwaamheid"
"N-VA heeft kandidaten met inhoud", zegt N-VA-lijsttrekker en schepen Niels Willems. "We hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen kandidaten geselecteerd op één belangrijke eigenschap: hun bekwaamheid om deel te nemen aan het gemeentebeleid. Dit in tegenstelling tot de drie andere partijen die enkel selecteerden op de naambekendheid van kandidaten. Het is voor ons belangrijk dat we mensen naar voor schuiven die geschikt zijn om mee de gemeente te besturen."
Lees verder

VIDEO. Open Vld Beveren heeft vertrek van sterkhouder Luc Maes verwerkt
De Open Vld in Beveren heeft zijn volledige lijst voorgesteld. Dat Kasper Dierckx op nummer 1 staat vertelden we u in december al in ons nieuws. Met zijn 24 jaar is hij de jongste kandidaat van onze provincie. De lijst is nu aangevuld met elf nieuwkomers en vijftien ervaren rotten. De Open Vld in Beveren wil vooral werk maken van een betere mobiliteit, flexibele kinderopvang en een verlaging van de grondlasten. Ook de leegstand in de winkelkernen wil de partij wegwerken. De liberalen zagen in juni nog sterkhouder Luc Maes vertrekken. De fractieleider van de liberalen in de provincieraad was niet tevreden met zijn plaats op de provincielijst en stapte daarop uit de partij.

Lees verder

Sp.a pleit voor 'voelmaquette'

Yasmine Kherbache (SP.A) wil dat de stad een bronzen voelmaquette van de kathedraal plaatst.

Lees verder

CD&V-lijst compleet

De CD&V ploeg voor de gemeenteraadsverkiezingen is compleet en telt het maximum van 35 kandidaten. Bij de laatste toevoegingen zitten onder andere de niet zo heel verrassende namen van schepen Bernadette Van Coillie en raadslid Jan Margot. Zij duwen de lijst.

Lees verder

'Pol-up' klaagt leegstand aan

Het kartel SP.A-Groen opent een politiek pop-upcafé in Arendonk. Vanuit hun 'pol-up' willen de rood-groenen campagnevoeren voor de verkiezingen, maar ook duurzame economie promoten én de toenemende leegstand in de winkelstraat aanklagen.

Lees verder

CD&V stelt atypische kandidatenlijst voor

De huidige meerderheidspartij CD&V heeft een atypische lijst opgesteld voor de verkiezingen. Huidig burgemeester Paul Diels (62) is lijsttrekker, maar verder staan veel gevestigde waarden in de rechterkolom. Huidig schepen Ann Van Mechelen (52) is lijstduwer, voorafgegaan door schepenen Kris Breugelmans (54), Luc Vloemans (57) en Wim Peeters (54). Ria Piedfort (56) staat op de tweede plaats, gevolgd door Joren Boons (31), Peter Martens (35) en Lorenz Vloemans (23). "Onze partij heeft alle vertrouwen in de herverkiezing van de huidige schepenen. Hun plaats op de lijst is minder van belang om in de schijnwerpers te komen", zegt voorzitter Bram Heylen, zelf kandidaat op plaats tien. "De nieuwe, jonge kandidaten staan in de linkse kolom. Dit is een signaal: zij zijn niet gewoon gevraagd om de lijst te vullen. Tien nieuwe kandidaten zijn jonger dan 40 jaar. Zij zijn niet gevraagd om stemmen te leveren en daarna het vijfde wiel aan de wagen te zijn. Zij krijgen een echte kans."

Lees verder

Ludo Van den Bossche komt niet meer op bij verkiezingen

Ludo Van den Bossche werd verwacht op plaats vier van Iedereen Bornem, maar hij

komt niet meer op voor deze gemeente­­raadsverkiezingen. Van den Bossche zetelde nu als enige gemeenteraadslid voor B!Democratisch, maar was daarvoor achttien jaar OCMW-voorzitter vanuit de CD&V.

Lees verder

Wilders op campagne met Vlaams Belang

Omringd door een leger fotografen en veiligheidsmensen bezocht de Nederlandse politicus Geert Wilders (PVV) zondag de Vogelenmarkt samen met collega-politici van het Vlaams Belang. Op die manier was Filip Dewinter verzekerd van genoeg aandacht voor de start van zijn campagne.

Lees verder

Jinnih Beels lanceert Antwerpse campagne

SP.A Antwerpen gaf dit weekend de aftrap voor haar verkiezingscampagne. Dat ging gepaard met een nieuw campagnebeeld en 'Jinnih voor Antwerpen', zonder partijlogo .

Lees verder

Maurice (94) is geboren in 1924, van zijn partij krijgt hij... plaats 24

Open VLD trekt naar de kiezer met 15 vrouwen en 14 mannen. Opvallende kandidaten zijn zanger, acteur en leerkracht Guillaume Devos (36), de sportieve tweeling Kirsten en Kenneth Deviaene (22) en de 94-jarige Maurice Huysman.

Lees verder

Gelijke kansen hoeven niet te botsen met onderwijs op niveau
Nivelleren naar boven kan wel degelijk. Vooral het katholieke net is daar succesvol in.
Lees verder

Brusselse buitenring volledig versperd door twee ongevallen: nu al lange files
De Brusselse buitenring is maandagochtend ter hoogte van Wemmel volledig versperd door 2 ongevallen. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan de zone te vermijden: 'De hinder zal nog lang duren'.
Lees verder

De Wever over cocaïnesmokkel: 'Dit gaat doordringen in hele samenleving, zelfs in politiek'
In een interview met de Nederlandse Volkskrant zegt Bart De Wever maandag dat de cocaïnesmokkel in de Antwerpse haven stilaan zo'n omvang krijgt dat de hele samenleving ervan doordrongen dreigt te raken. 'In Antwerpen staan we op de rand dat men zich ook politieke invloed aan het inkopen is.'
Lees verder

Brussel en Vlaanderen maken plaats voor schoolstraten

Er komen meer schoolstraten in Vlaanderen en Brussel. Het Brussels Gewest trekt er voortaan elk jaar één miljoen euro voor uit. Ook Vlaanderen maakt budget vrij. Dat schrijft De Morgen.

Lees verder

Elio Di Rupo voorstander van PS-Ecolo-DéFI-coalities

PS-voorzitter Elio Di Rupo is voorstander voor een PS-Ecolo-DéFI-coalitie voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober en de parlementsverkiezingen van 2019. Hij antwoordt daarmee op het voornemen van de MR om de PS uit te sluiten en de huidige meerderheden met cdH in Wallonië en de Zweedse coalitie op federaal niveau voort te zetten.

Lees verder

'De onderwijsminister moet verder van de koepels staan'

N-VA-voorzitter Bart De Wever 'steekt niet onder stoelen of banken' dat zijn partij graag de volgende minister van Onderwijs levert.

Lees verder

Waarom De Wever zijn tegenstanders verdacht maakt

De Wever maakt van het drugsprobleem en dus veiligheid het thema van de Antwerpse verkiezingen en positioneert zijn partij als enige met politici die boven elke verdachtmaking staan. 'Als hij bewijzen heeft, dat hij dan naar het parket stapt', reageert SP.A-lijsttrekker Jinnih Beels furieus.

Lees verder

Ongeval of niet: in Jette sta je altijd stil

De eerste dag van het schooljaar ging gepaard met grote verkeerschaos op de weg. De Brusselse buitenring werd volledig afgesloten na twee ongevallen ter hoogte van Jette. Maar ook zonder ongevallen is die omgeving een pijnpunt. 'Op die plek is er heel de dag file', zegt woordvoerder van Touring Danny Smagghe.

Lees verder