Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 27 september 2018

Kartellijst uit Lendelede maakt programma met resultaten enquête bij inwoners

Kartellijst uit Lendelede maakt programma met resultaten enquête bij inwoners

Het verkiezingsprogramma van de kartellijst Trots op LendLee is gebaseerd op een enquête onder de inwoners. "Aan de hand van de resultaten hebben we onze programmapunten uitgewerkt", zegt Francis Bonte, lijsttrekker van Trots op Lendlee, een kartel tussen de vijf partijen Open VLD, Jong Lendelee, Groen, SP.A en Samen voor Lendelede.

Lees verder

Burgerbelangen Wingene zet jongeren op topplaatsen

De Wingense lijst Burgerbelangen zet hoog in op de jeugd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Op de plaatsen 2 tot en met 8 staat slechts één kandidaat ouder dan dertig.

Lees verder

Voormalig Moorsleeds burgemeester gaat folders bussen voor kleindochter

De 24-jarige Margaux Vandekerckhove treedt in de voetsporen van haar grootvader Walter Ghekiere. Hij was jarenlang burgemeester van Moorslede. Margaux staat op de derde plaats bij Groep a voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder

Scholen pakken smartphone af: 'Bron van pestgedrag'

Middelbare scholen verstrengen hun regels rond smartphonegebruik. Sommige verbieden de toestellen zelfs helemaal. 'Het is een bron van pestgedrag.'

Lees verder

Gemeenteraadsvoorzitter Liesbeth Metsu gaat opnieuw lesgeven

Liesbeth Metsu neemt met opgeheven hoofd afscheid van de politiek. CD&V vroeg haar opnieuw voor de lijst, maar ze bedankte. "Gezin, lesgeven en de camping gaan voor", klinkt het resoluut.

Lees verder

Dit verandert op 1 oktober

Met de maand oktober voor de deur, zetten wij op een rijtje wat straks verandert. Dit is nieuw vanaf 1 oktober:

Lees verder

'Laat studenten hun studies terugbetalen, dat is eerlijker'
Met een opmerkelijk voorstel hoopt econoom Erwin Ooghe (KU Leuven) de toegang tot het hoger onderwijs democratischer te maken.
Lees verder

Drie kleuterjuffen vervolgd voor pesten van collega

Het arbeidsauditoraat van Halle-Vilvoorde heeft woensdag geldboetes van 250 en 100 euro gevorderd tegen drie kleuterjuffen die een collega twee jaar lang zouden belaagd hebben. De vier vrouwen waren aan het werk op de gemeentelijke kleuterschool in Asse en zouden daar een lang aanslepend conflict gehad hebben. Ook de gemeente Asse staat terecht maar die houdt voor dat ze alles gedaan heeft om het conflict op te lossen.

Lees verder

Is er geïnvesteerd in schoolgebouwen in uw gemeente?

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) lanceert een interactieve kaart die een overzicht geeft van alle investeringen in scholenbouw in elke Vlaamse gemeente tussen januari 2015 en eind juni 2018.

Lees verder

Tsjetsjeense Syriëstrijder verwondt 5 cipiers in gevangenis Hasselt

Een 37-jarige Tsjetsjeense Syriëstrijder heeft woensdagnamiddag in de gevangenis van Hasselt bij een zwaar incident vijf cipiers verwond. Dat schrijft Het Belang van Limburg en wordt bevestigd door ACOD-vakbondsman Kristof Muyters.

Lees verder

Beveiligingsfirma verijdelt poging tot plofkraak

Onbekenden hebben donderdagochtend geprobeerd een plofkraak te plegen op een postkantoor in Bree. Een beveiligingsfirma kon de plofkraak verijdelen. Dat bevestigde het parket van Limburg.

Lees verder

Brandstichting bij N-VA-politicus: 'Onze woning werd geviseerd'

Er is de voorbije dagen brand gesticht bij de woning van Vlaams parlementslid Koen Daniëls, N-VA lijsttrekker in Sint-Gillis-Waas . De politicus is erg aangedaan: 'Dit is onaanvaardbaar', zegt hij aan Het Nieuwsblad Online.

Lees verder

Vermassen geeft zoektocht naar Bende van Nijvel niet op
'Ik heb gisteren een brief gestuurd naar de speurders met nieuwe, nuttige elementen. Ik ga zeker door.' Jef Vermassen klinkt nog steeds strijdvaardig in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Zijn cliënt David Van de Steen lijkt het echter op te geven.
Lees verder

Elia maakt zich niet veel zorgen over de rest van de winter

In het rapport over de energiebevoorrading ziet netwerkbeheerder Elia ook mogelijke problemen in januari en februari. Echt zorgen maakt Elia zich niet.

Lees verder

Studenten studie laten terugbetalen? In Nederland leidt het tot moeilijkheden

Econoom Erwin Ooghe lanceerde donderdag het voorstel om studenten (een deel van) hun studie te laten terugbetalen. In Nederland doen ze het al, zegt hij. Maar daar nemen de zorgen over de financiële strop net toe.

Lees verder

Nederlandse bende opgerold na plofkraken in Vlaanderen

Speurders van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen hebben samen met de Nederlandse politie , acht personen opgepakt die deel zouden uitmaken van een bende plofkrakers. Die zou achter minstens vijf plofkraken zitten in Vlaanderen.

Lees verder

Koningin Paola heeft ziekenhuis verlaten

Koningin Paola heeft donderdagmiddag het ziekenhuis mogen verlaten. Dat bevestigt een goede bron aan de redactie van De Standaard.

Lees verder

Iconische Parking 58 definitief tegen de vlakte
In Brussel is de iconische parkeertoren 'Parking 58' niet meer. Al meer dan een jaar kon er niet meer geparkeerd worden tussen de Beurs en Sint-Katelijne in Parking 58, maar de sloopwerken liepen woensdag op hun einde.
Lees verder

'Toelatingsproeven vormen universiteiten om tot witte bastions'

In zijn openingsrede bij de start van het academiejaar heeft de rector van de Universiteit Antwerpen, Herman Van Goethem, gewaarschuwd dat ons onderwijs nog te veel de ongelijkheid versterkt.

Lees verder

Ravage na aanrijding met vrachtwagens op Antwerpse Ring

Een kop-staartaanrijding tussen vermoedelijk drie voertuigen op de Antwerpse Ring zorgt donderdagnamiddag voor grote hinder richting Nederland. Ter hoogte van Antwerpen-Oost, net voorbij de aansluiting van de E313 op de Ring, waren een tijdlang vier rijstroken versperd.

Lees verder