Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 13 september 2018

Jongste en oudste kandidaten op Hasseltse Open VLD-lijst

Jongste en oudste kandidaten op Hasseltse Open VLD-lijst

"Jij bent op weg naar de 18? Ik ben op weg naar de 100." De toon is meteen gezet voor het gesprek tussen Jeanne Moris (95) uit Godsheide en Dario Marechal (17) uit het centrum van Hasselt. Ze zijn allebei voor het eerst kandidaat voor Open VLD in oktober.

Lees verder

Mechelse milieuraad wil ring rond de stad en meer groen in een autoluwe stad

De Mechelse Stedelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur, beter bekend als de milieuraad, stelde woensdag haar memorandum voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. De raad poneert enkele opvallende voorstellen rond mobiliteit en vergroening.

Lees verder

Burgemeester droomt van Tienen Bad

De Tiense christendemocraten van burgemeester Katrien Partyka trekken naar de kiezer met vijftien actiepunten. Opvallend: ze willen een zwemvijver aanleggen op het Vianderdomein.

Lees verder

Jan Vanhove dan toch niet op Dendermondse N-VA-lijst

Jan Vanhove (19), die in de veelbesproken Pano-reportage over Schild & Vrienden te zien was, zal dan toch niet op de lijst staan van N-VA Dendermonde bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij trekt zich terug.

Lees verder

Groen Stekene trekt met veel jong talent naar de kiezer

Groen Stekene heeft veel politieke nieuwkomers op de lijst staan voor de verkiezingen. De partij maakt van mobiliteit, ruimtelijke ordening en het Zomerhuis zijn speerpunten.

Lees verder

N-VA wil dat iedereen zich 'thuis voelt' in Maarkedal

N-VA maarkedal trekt met acht nieuwkomers naar de kiezer. Alle mandatarissen zijn ook kandidaat.

Lees verder

Vlaams Belang Deinze-Nevele met 21 kandidaten op lijst

Vlaams Belang mikt in Deinze en Nevele op twee zetels in de volgende gemeenteraad. Met Ortwin Depoortere uit Petegem-aan-de-Leie op kop, trekt de partij met 21 kandidaten naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder

Vlaams Belang hoopt zitje in gemeenteraad te behouden

Vlaams Belang trekt in Lennik met gemeenteraadslid Filip Rooselaers als lijsttrekker naar de verkiezingen. De partij mikt op het behoud van die zetel.

Lees verder

Gezinsbond Astene nodigt politici uit voor debat gemeenteraadsverkiezingen
Op zondag 23 september organiseert Gezinsbond Astene een politiek debat naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe fusie Deinze/Nevele. Moderator Jan Leroy, stafmedewerker bij Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG), zal aan drie kandidaten van elke partij om beurten vragen stellen naar hun visie in verband met mobiliteit, ruimtelijke ordening, zorgverlening, woongelegenheid, cultuur en ontspanning en dat voornamelijk voor deelgemeente Astene.
Lees verder

Droog met schuchtere opklaringen

Donderdag valt er vooral in het zuidoosten van het land eerst nog regen of motregen met in de Ardennen ook nevel of mist. Elders is het aanvankelijk overwegend droog met enkele schuchtere opklaringen.

Lees verder

Geen tramverkeer tussen centrum Antwerpen en Linkeroever

Door een beschadigde bovenleiding is er donderdagochtend geen tramverkeer mogelijk tussen het centrum van Antwerpen en Linkeroever, en dat in beide richtingen. Dat zorgt voor grote hinder, die mogelijk zelfs tot na de ochtendspits zal aanhouden.

Lees verder

Er komen echte verkiezingen in Herstappe, na 12 jaar politieke rust

De kogel is door de kerk in Herstappe. Er komen verkiezingen. Aftredend burgemeester Claudy Prosmans komt met een eigen, tweede lijst. Na twaalf jaar politieke rust zullen de Herstappenaren op 14 oktober echt een keuze moeten maken.

Lees verder

'Ik moet leuren bij collega's om armoedebestrijding op de agenda te krijgen'

Federaal staatssecretaris voor Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA) noemt het frustrerend dat ze 'moet leuren bij collega's' om armoedebestrijding op de agenda van de ministerraad te krijgen. Ze pleit voor de benoeming van een minister die de volledige verantwoordelijkheid krijgt over het thema.

Lees verder

Politievakbond roept leden op: 'Schrijf tussen 15 en 30 september geen boetes uit'

Politievakbond NSPV roept haar leden op om tussen 15 en 30 september geen boetes uit te schrijven voor kleinere verkeersovertredingen. 'Laat dit een duidelijk signaal zijn naar de politieke wereld', zegt nationaal voorzitter Carlo Medo aan Het Nieuwsblad. 'We hebben het echt gehad.'

Lees verder

Oudenaardse partij Gewoon Wit vertegenwoordigt iedereen

"Stem niet blanco, stem wel Wit", zo luidt in Hoegaarden de slogan van Gewoon Wit. De partij wil jongeren aantrekken die niet happig zijn om kleur te bekennen.

Lees verder

Jan Fabre: 'Wie beweert dat ik grens heb overschreden, vraag ik om procedures te volgen'

In een persbericht zegt Jan Fabre 'aangeslagen' te zijn na de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De kunstenaar zegt ook de ontstane mediastorm te betreuren.

Lees verder

Gatz: 'Ook als postbode zou ik last gehad hebben van depressie'

De scepsis over antidepressiva komt niet uit de lucht vallen. Minister Sven Gatz (Open VLD) maakte het mee. 'Ik voelde weerstand tot het moment dat ik dacht: "Haal me hier uit!"'

Lees verder

Vlaanderen wil gerooide bomen langs Torhoutse ringweg compenseren

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), dat vorige week per vergissing meer dan 200 beuken heeft gerooid langs de R34 in Torhout, wil zijn fout compenseren. Hoe is nog niet helemaal duidelijk, de gesprekken daarover volgen volgende week.

Lees verder

Explosie bij afvalverwerkend bedrijf Indaver: één dode, vier gewonden
In het afvalverwerkend bedrijf Indaver, langs de A12 in het Antwerpse havengebied, heeft zich donderdag een explosie voorgedaan. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.
Lees verder

Vrachtwagenchauffeurs boos om gesloten snelwegparkings

'Truckers zullen zich nu genoodzaakt zien om hun rust te nemen op plaatsen waar het niet veilig of niet toegelaten is.' Dat zegt de socialistische transportbond BTB die actie voert tegen de sluiting van verschillende snelwegparkings.

Lees verder