Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 12 september 2018

Inschrijven voor de studiedagen Jeugdhulp of de NIAZ-Trefdag / WMTY-project van de maand / Memorandum Lokale verkiezingen / ...

Niet goed leesbaar? Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken.

WMTY-project van de maand: Thuiszorgcentrum Socialistische Mutualiteit Brabant

Samen met de cursisten van de opleiding polyvalent verzorgende/zorgkundige in Aarschot ontving het Thuiszorgcentrum cliënten met hun mantelzorger of verzorgende voor een gezellige namiddag met pannenkoeken, tombola, handmassages, kaartspellen en muziek uit de oude doos.


 Lees meer… 
 

Wint Peter Raeymaekers een Senior Cera Award?

Peter Raeymaekers, stafmedewerker technologie en innovatie bij Zorgnet-Icuro, maakt kans op een Senior Cera Award. Hij is één van de vier genomineerden. Dat zijn toonaangevende techneuten die hun talent inzetten voor maatschappelijke uitdagingen die ons allen aangaan. Stemmen kan tot 1 oktober 2018 (10 uur).


 Lees meer… 
 

Ga de dialoog aan over zorg en welzijn in je gemeente!

We tellen stilaan af naar de lokale verkiezingen van 14 oktober. Meer dan vroeger worden zorg en welzijn een veel belangrijker lokaal thema. Zorgnet-Icuro ontwierp Cruciaal Lokaal. een handige checklist met vragen om in debat te gaan.


 Lees meer… 
 

Studiedagen over jeugdhulp

Het Agentschap Jongerenwelzijn en Kind & Gezin organiseren in samenwerking met Zorgnet-Icuro op 3 en 9 oktober twee infomomenten voor de algemene ziekenhuizen over ‘Hulpverlening in Vlaanderen voor jonge kinderen en hun gezin in acute precaire opvoedingssituaties’.


 Lees meer… 
 

Schrijf je in voor de NIAZ-Trefdag

Zorgnet-Icuro organiseert op woensdag 21 november een nieuwe NIAZ-Trefdag. Centraal staan het streven naar duurzame, patiëntgerichte en kwaliteitsvolle zorg over ziekenhuismuren heen.


 Lees meer… 
 

Aandacht voor personen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt

Een grote groep organisaties uit zorg aan welzijn, waaronder Zorgnet-Icuro, trekt aan de alarmbel naar aanleiding van de hervormingen in de werkloosheidsuitkering. Het gaat om de problematiek van de ‘niet-toeleidbare’ werklozen en de vraag naar garanties om het inkomen van deze mensen op zijn minst te vrijwaren en, indien mogelijk, te verbeteren. 


 Lees meer… 
 

Op de agenda


 Inspiratiesessies sociaal ondernemen (16/10, Antwerpen) - Door Verso 

 Tussentijds event - Zilver aan Zet Ouder worden met een positieve gezondheid (11/10, Brussel) - Door Cera
color-facebook-48.png
color-twitter-48.png
color-linkedin-48.png
color-youtube-48.png
color-instagram-48.png

Zorgnet-Icuro groepeert en vertegenwoordigt zorgorganisaties uit de social profit in Vlaanderen, meer bepaald de algemene ziekenhuizen, residentiƫle en ambulante initiatieven uit de geestelijke gezondheidszorg en voorzieningen uit de ouderenzorg.


Copyright © 2018 Zorgnet-Icuro.
Alle rechten voorbehouden.


www.zorgneticuro.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven.