Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 6 september 2018

In het kielzog van de politie-actie: ‘Het is in orde, meneer. No immigrants’

In het kielzog van de politie-actie: 'Het is in orde, meneer. No immigrants'
De politie zocht vannacht naar transmigranten in Kruibeke - en voor één keer mochten de media toekijken. 'Wat je daar ziet, zijn de restanten van een snelle vlucht.'
Lees verder

Parket onderzoekt agressie op 14-jarige jongen

In Vilvoorde is een schoolgaande tiener maandag het slachtoffer geworden van een zware agressie door verschillende personen.

Lees verder

Parket onderzoekt agressie op 14-jarige jongen

In Vilvoorde is een schoolgaande tiener maandag het slachtoffer geworden van een zware agressie door verschillende personen.

Lees verder

Dronken tieners bedreigen redders die hen willen helpen

Redders in het Engelse Morecambe werden afgedreigd, nadat ze probeerden een groep dronken tieners te helpen die met hun kleren aan in zee waren gesprongen.

Lees verder

Helikopter stort neer op vliegveld Wevelgem
Op de luchthaven van Wevelgem is woensdagmiddag een helikopter neergestort vanop twintig meter hoogte. De vier inzittenden raakten daarbij lichtgewond. Eén persoon moest naar het ziekenhuis voor verdere verzorging.
Lees verder

Plafond in Brussels justitiepaleis ingestort

In het Brusselse justitiepaleis is het plafond van de griffie van het Hof van Cassatie gedeeltelijk ingestort.

Lees verder

Helikopter stort neer op vliegveld Wevelgem
Op de luchthaven van Wevelgem is woensdagmiddag een helikopter neergestort vanop twintig meter hoogte. De vier inzittenden raakten daarbij lichtgewond. Eén persoon werd naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Ook nieuwe Belgische wet forceert 'open' wetenschap

Daags na de lancering van een Europees initiatief om wetenschappelijke artikels van achter de betaalmuur te halen, verschijnt in het Staatsblad een wet die iets gelijkaardigs doet.

Lees verder

Brusselaars pendelen steeds vaker tegen de stroom in

Steeds meer Brusselaars trekken dagelijks naar Vlaanderen of Wallonië om er te gaan werken. De middenklasse blijft 'eindelijk' in Brussel wonen, 'onder andere dankzij onze fiscale politiek', stelt minister-president Rudi Vervoort fier. Een blik op de feiten.

Lees verder

Brusselaars pendelen steeds vaker tegen de stroom in

Steeds meer Brusselaars trekken dagelijks naar Vlaanderen of Wallonië om er te gaan werken. De middenklasse blijft 'eindelijk' in Brussel wonen, 'onder andere dankzij onze fiscale politiek', stelt minister-president Rudi Vervoort fier. Maar is het plaatje wel zo rooskleurig?

Lees verder

Er wordt gesjoemeld met uw brood

Het brood dat u bij de warme bakker koopt, weegt niet altijd genoeg. Dat blijkt uit controles van de FOD Justitie. 'Dat kan niet door de beugel. De klant moet krijgen waarvoor hij betaalt', reageert de sector.

Lees verder

Brussels justitiepaleis brokkelt af: twee incidenten en twee gewonden
In het Brusselse Justitiepaleis is in de nacht van dinsdag op woensdag het plafond van de griffie van het Hof van Cassatie gedeeltelijk ingestort. Maandag raakten al twee mensen gewond toen enkele archiefkasten in het hof van beroep het begaven en omvielen.
Lees verder

Voormalig Rode Duivel Jan Ceulemans op N-VA-lijst

Voormalig Rode Duivel Jan Ceulemans zal bij de gemeenteraadsverkiezingen opkomen voor de N-VA in Westerlo. Hij staat op de 26ste plaats.

Lees verder

Politievakbond kondigt 'harde stakingsacties' aan, ook brandweerlui en militairen zijn boos

De christelijke vakbond ACV Politie is van plan om een stakingsaanzegging in te dienen. Dat werd beslist na overleg op het ministerie van Binnenlandse Zaken over de afschaffing van het systeem dat agenten toeliet om ziektedagen op te sparen. Vandaag raakte ook bekend dat het systeem in kwestie eveneens voor brandweerlui en militairen wordt afgeschaft, ook zij zijn kwaad en dreigen met acties.

Lees verder

3+2? Ook meisjes weten het antwoord
Op piepjonge leeftijd zijn meisjes even goed in wiskunde als jongens. Maar stereotypen gooien daarna roet in het eten.
Lees verder

Onweer en zware regenval zet straten blank
Van nazomer is er woensdagavond weinig te merken. 'De buien blijven gedurende de avond min of meer ter plaatste trappelen en kunnen daardoor voor overvloedige neerslag zorgen', waarschuwt het KMI. En die situatie zal nog wel even blijven duren. Het noodnummer 1722 is geactiveerd.
Lees verder

Schild & Vrienden ontmaskerd: racisme, seksisme en antisemitisme achter de schermen

De jongerenbeweging Schild & Vrienden verkoopt zich als salonfähig, maar grossiert achter de schermen in racisme en anti­semi­tisme. Dat blijkt uit een ontluisterende reportage van Pano.

Lees verder

Rector UGent: 'Pano schokt mij diep'
De rector van de UGent reageerde woensdagavond via Twitter kort op de Pano-uitzending. Hij veroordeelt 'met de grootst mogelijke nadruk' wat hij hoorde en zag in de reportage over Schild & Vrienden. 'Dit is ontoelaatbaar', schrijft Rik Van de Walle. Bezieler Dries Van Langenhove maakt deel uit van de raad van de bestuur van de Universiteit Gent. De Vlaamse Jeugdraad reageert afwachtend op de aanwezigheid van vier jongeren die lid zijn van Schild & Vrienden.
Lees verder

Gent geeft groen licht voor meer dan tweeduizend deelfietsen

In Gent worden mogelijk nog dit jaar de eerste van meer dan 2.000 deelfietsen in omloop gebracht. Dat heeft het stadsbestuur beslist. Drie private spelers zullen elk tot 750 fietsen kunnen verhuren, die - niet zoals bij klassieke deelsystemen - overal achtergelaten kunnen worden. Met een smartphone en app kunnen fietsers dan een tweewieler traceren en boeken.

Lees verder

De Wever wil burgers als 'schild' tegen misdaad
De Antwerpse bedrijven én burgers moeten via een stadsinformatie­netwerk de veiligheidsdiensten helpen in hun 'war on drugs'.
Lees verder