Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 17 september 2018

Groen Rotselaar roept met kraakactie op tot ander woonbeleid

Groen Rotselaar roept met kraakactie op tot ander woonbeleid

Met een ludieke kraakactie in het centrum van Werchter wil Groen Rotselaar de gemeente oproepen tot het ontwikkelen van een betaalbaar en duurzaam woonbeleid.

Lees verder

Helft kandidaten Veurnse partij van burgemeester zijn nieuwkomers

Veurne Plus, de partij van burgemeester Peter Roose, heeft haar huiswerk klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Roose is lijsttrekker. Schepenen Celine Mouton en Pascal Sticker volgen op plaats twee en drie. Jean-Pierre Vantielcke duwt de lijst.

Lees verder

Gemeentebestuur Heusden-Zolder dient klacht in tegen raadslid 'wegens lekken'

Het schepencollege van Heusden-Zolder heeft klacht ingediend tegen onafhankelijk raadslid Bruno Buyse. "Voor het lekken van vertrouwelijke info uit het auditrapport", klinkt het. Audit Vlaanderen heeft het in dat rapport over te hoge vergoedingen voor ambtenaren bij gemeentelijke bouwwerken.

Lees verder

Twee schepenen ontbreken op Stadense N-VA-lijst

N-VA Staden diende zaterdag haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op het stadhuis in. Daarop staan negentien namen.

Lees verder

N-VA Lichtervelde trekt dan toch naar de kiezer met eigen lijst

De N-VA Lichtervelde heeft op de valreep beslist om toch naar de kiezer te trekken met een eigen lijst. Even leek het erop dat de oppositiepartij, die nu vier zetels heeft in de gemeenteraad, zou moeten afhaken. Het samenstellen van de lijst verliep immers stroef.

Lees verder

Elf nieuwe kandidaten op lijst Open VLD Maarkedal

Open VLD Maarkedal trekt met elf nieuwe kandidaten uit diverse vakgebieden naar de verkiezingen. Het team wil verder inzetten op de ontwikkeling van een moderne samenleving in Maarkedal. 'Stilstaan is geen optie', klinkt het bij de liberalen.

Lees verder

'Haal radicale strijders niet per definitie terug'

Strijders die een blijvend gevaar voor de veiligheid vormen, mogen in Syrië blijven, vindt procureur-generaal Delmulle.

Lees verder

Agent neergestoken in Maximiliaanpark

In het Brusselse Maximiliaanpark is een politieagent neergestoken. De politie heeft een verdachte neergeschoten.

Lees verder

Redt CD&V het gezicht van Theo Francken?

CD&V heeft vrijdag de kans het gezicht van Theo Francken (N-VA) te redden, door in te stemmen met een tijdelijk opvangcentrum voor transmigranten. Maar de christendemocraten kunnen de staatssecretaris voor Migratie ook verder tegen de muur laten lopen.

Lees verder

Privébedrijven mogen voortaan busverbindingen onderhouden tussen centrumsteden

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft maandag naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit aangekondigd dat privébusbedrijven voortaan ook verbindingen mogen onderhouden tussen centrumsteden.

Lees verder

Siegfried Bracke roept eigen N-VA tot de orde: 'Ik wil een partij van geciviliseerde mensen'

Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) haalt uit naar de bitse toon van de lokale kiescampagne, ook bij zijn eigen partij. 'Er is geen reden tot zuur gezeik of hitsig getier. N-VA is niet de Niet zo Vriendelijke Aanhang (van Bart De Wever).'

Lees verder

Celstraffen tot één jaar gevorderd voor klanten van 15-jarige prostituee

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft tegen zeven klanten van een tienerprostituee celstraffen geëist tot een jaar effectief. De uitspraak volgt in oktober.

Lees verder

E34 richting Antwerpen versperd na ongeval met vrachtwagen

De E34 richting Antwerpen is maandagmiddag volledig versperd na een ongeval met een vrachtwagen ter hoogte van Oud-Turnhout. De vrachtwagen is gekanteld.

Lees verder

CD&V wil geen gezichtsverlies en lost Arco niet

Met 800.000 waren ze, de Arco-coöperanten die gemiddeld 1.860 euro spaargeld hebben geïnvesteerd (en dat bedrag nu dreigen kwijt te geraken). Maar deze rel gaat eigenlijk nauwelijks nog over hen.

Lees verder

'Niet verwonderlijk dat aantal omgekomen fietsers in verkeer is gestegen'

Hoewel het totale aantal verkeersdoden in België nooit eerder zo laag was als tijdens de eerste helft van dit jaar, steeg in Vlaanderen het aantal dodelijke slachtoffers op de fiets. De Fietsersbond vraagt dringend bijkomende investeringen in de fietsinfrastructuur.

Lees verder

Sam De Bruyn: 'Veel steun gehad aan juf wiskunde'

Maandag werd de aftrap gegeven van de derde Rode Neuzen Dag. Dit jaar staat de goededoelenactie in teken van de mentale gezondheid van jongeren op school. Qmusic-presentator en ambassadeur Sam De Bruyn beseft hoe belangrijk dat is.

Lees verder

Vrouw Woody Allen ontkent misbruikschandaal

Woody Allens vrouw Soon-Yi Previn ontkent het aanradingsschandaal rond de filmregisseur. Woody Allen wordt er al langer van verdacht zijn dochter Dylan Farron begin jaren negentig te hebben aangerand. Of het interview Allens zaak veel goed doet, is nog maar de vraag.

Lees verder

Bijna moest Renaat Landuyt op zoek naar een nieuwe partijnaam

Het indienen van de kandidatenlijsten is in Brugge niet verlopen zoals gepland. Door technische problemen werden alle gegevens handmatig ingevoerd en moest SP.A ei zo na onder een andere naam naar de verkiezingen.

Lees verder

Vijf gemeenten eisen 50.000 euro per week voor geluidshinder Zaventem

Vijf Vlaams-Brabantse gemeenten claimen een dwangsom van 50.000 euro per week van de Belgische staat. Ze doen dat omdat federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) een rechterlijk vonnis over de toegenomen geluidshinder naast zich neerlegt.

Lees verder

Parket start onderzoek naar verdachte man in Bobbejaanland

Het parket van Antwerpen, afdeling Turnhout is een opsporingsonderzoek gestart naar de man die in de nacht van zaterdag op zondag te zien was op beelden van bewakingscamera's in Bobbejaanland.

Lees verder