Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 10 september 2018

Gerecht doet huiszoeking bij Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove

Gerecht doet huiszoeking bij Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove
Het gerecht heeft vrijdag meerdere huiszoekingen verricht naar aanleiding van de VRT-televisiereportage over de extreemrechtse jongerenorganisatie Schild & Vrienden. Eén ervan was bij oprichter Dries Van Langenhove.
Lees verder

E17 richting Antwerpen afgesloten door ongeval met dode in Kalken
Door een ongeval waarbij een dode viel is de E17 richting Antwerpen volledig afgesloten in Kalken. Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt om de omgeving te vermijden en om te rijden langs de E40 en de E34.
Lees verder

Kris Peeters trapt CD&V-campagne in Antwerpen officieel af: "We moeten elkaar niet persoonlijk proberen te tackelen"

De kandidaten van CD&V Antwerpen zijn zaterdag aan hun campagne begonnen. Z'n 250 kandidaten voor de stadslijst en negen districtslijsten kregen hun affiches en folders en kunnen vanaf nu volop voor de overwinning gaan. Lijsttrekker van de stadslijst Kris Peeters roept op om tijdens de kiesstrijd respect te tonen voor iedereen en hoopt dat de debatten kunnen gaan over inhoud en niet over persoonlijke aanvallen.

Lees verder

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter opent frontale aanval op N-VA: "Bart De Wever is een Batman van den Aldi"

Vlaams Belang-kopstuk en Antwerps lijsttrekker Filip Dewinter wil op 14 oktober vooral kiezers van de N-VA terug naar zijn partij lokken. Dat blijkt uit een chat met lezers van De Morgen, waarin hij vooral de partij van burgemeester Bart De Wever viseert.

Lees verder

Politievakbond: 'Pure schande als dit klopt, maar vrezen ervoor'

Als de aangehaalde voorbeelden kloppen van ongeschikte politiekandidaten die toch door de selectie raken, dan is dat een enorme klap voor het imago van de politie. Dat heeft de vakbond ACV Politie gezegd.Vakbond VSOA denkt dat de berichten afkomstig zijn van medewerkers die hervorming van de selectieprocedure willen boycotten.

Lees verder

En toen verdwenen er plots een paar tekens uit de naam van deze partij

Wie langs de Stadenstraat in het West-Vlaamse Houthulst reed, kon er vandaag een opmerkelijk verkiezingsbord van de nieuwe lokale partij Lokaal#8650 zien. Al is de kans klein dat je wist dat het om die partij ging, want verschillende letters en tekens waren er plots verdwenen.

Lees verder

Groen: 'Mathias De Clercq heeft blijkbaar alles over voor de sjerp'

De uitspraak van de Gentse liberale kandidaten Guy Verhofstadt en Mathias De Clercq - 'eerst zien of het kartel sp.a/Groen blijft bestaan na de verkiezingen'- schiet bij Groen in het verkeerde keelgat. 'Mathias ziet zichzelf blijkbaar als inzet van de verkiezingen. Ik doe een oproep om het over de inhoud te hebben, niet over de postjes!', aldus Groen-kandidate Elke Decruynaere.

Lees verder

Opnieuw 20 graden, met wat wolken

Zondag verwacht het KMI gedeeltelijk bewolkt en zeer zacht weer met hoge en middelhoge wolkenvelden. Het zuiden van het land krijgt meer zon.

Lees verder

Bart De Wever wil burgemeesterssjerp niet afgeven, want "Antwerpen is dankzij dit stadsbestuur klaar voor een nieuwe Gouden Eeuw"

Dat Bart De Wever niet van plan is plaats te ruimen op het Schoon Verdiep, mag geen verrassing heten. In een interview met De Zondag somt de Antwerpse burgemeester vandaag zijn (talrijke) verwezenlijkingen op. De oppositie is gewaarschuwd: de N-VA-voorzitter wil zijn stad zelf "een nieuwe Gouden Eeuw" in leiden. Al geeft hij toe dat "de war on drugs niet gewonnen kan worden".

Lees verder

Recordaantal Vlamingen bouwt groener dan wettelijk verplicht

Een recordaantal Vlamingen bouwt energiezuiniger dan wettelijk verplicht. In ruil daarvoor krijgen ze een fikse korting op de onroerende voorheffing, of zelfs een volledige vrijstelling. Vorig jaar ging het al om meer dan 21.000 Vlamingen.

Lees verder

Treinconducteur aangevallen door zwartrijder in Lier

In het station van Lier is zaterdagavond een treinbegeleider aangevallen. De conducteur wilde een zwartrijder uit de trein zetten, maar die viel hem daarop aan met een scherp voorwerp. Dat bevestigt de NMBS aan de redactie van Het Nieuwsblad.

Lees verder

Twee mannen ontsnapt uit gesloten instelling Merksplas

Twee mannen die in de gesloten instelling van Merksplas verbleven, zijn zaterdagavond kunnen ontsnappen. Dat bevestigt burgemeester Frank Wilrycx (Open Vld). Er is nog geen spoor van de twee, maar ze worden actief opgespoord.

Lees verder

Evi (24) overleden na crash tijdens sandboarden in Peruaanse woestijn

De 24-jarige Evi De Preker uit Boechout is overleden nadat ze begin september zwaargewond was geraakt tijdens het sandboarden in de Peruaanse woestijn. De jonge vrouw crashte toen tegen de muur van een hotel en liep daarbij talloze breuken op, waarna ze een week in een kunstmatige coma werd gehouden. Daaruit ontwaakte ze niet meer.

Lees verder

SP.A en Groen sluiten Antwerpse coalitie met PVDA niet uit, De Wever wel: "Geen extremisme in het bestuur van een wereldstad"

De Antwerpse lijsttrekkers Bart De Wever (N-VA), Kris Peeters (CD&V), Jinnih Beels (SP.A) en Wouter Van Besien (Groen) zijn vanmiddag in de clinch gegaan in een bits kopstukkendebat in VTM Nieuws. Daarin bevestigden Beels en Van Besien dat ze een coalitie met het extreemlinkse PVDA niet uitsluiten, voor N-VA en CD&V leek dat wel bij voorbaat onbespreekbaar.

Lees verder

Bart De Wever: 'In Antwerpen kan gebeuren wat in Nederland al is gebeurd'

De Antwerpse kopstukken Bart De Wever (N-VA), Kris Peeters (CD&V), Jinnih Beels (sp.a) en Wouter Van Besien (Groen) gingen met elkaar in debat tijdens het VTM Nieuws over de toekomst van de stad.

Lees verder

Politieke partijen sluiten mekaar bij bosjes uit

Het wordt lastig coalities maken na 14 oktober. De partijen hebben een klaar beeld van de partij waarmee ze níet willen besturen. Het regent politieke exclusieven.

Lees verder

Moeskroen-doelman Logan Bailly duwt MR-lijst

Logan Bailly, de 32-jarige doelman van Excel Moeskroen, duwt bij de lokale verkiezingen de plaatselijke MR-lijst. Dat meldt Nord Eclair zondag. De Franstalige liberalen zitten samen met het CDH in de meerderheid in Moeskroen. Ze haalden bij de vorige verkiezingen in 2012 14,43 procent.

Lees verder

Vlaams Belang Antwerpen stelt partijprogramma voor

Op een druk bijgewoond congres in het Antwerpse Elzenveld heeft Vlaams Belang zijn programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld.

Lees verder

De Wever wil Stadsschouwburg slopen

De Antwerpse Stadsschouwburg is toe aan renovatie. Maar burgemeester De Wever wil het 'lelijke ding' liever helemaal zien verdwijnen.

Lees verder

Steekpartij aan Brusselse Zuidstation

Bij een steekpartij aan het Zuidstation zijn zondagnamiddag twee personen gewond geraakt. Ze verkeren niet in levensgevaar.

Lees verder