Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 24 september 2018

Gemeente Mol: Rozenberg tijdelijk afgesloten voor plaatsen bouwkraan op donderdag 27 september

Rozenberg tijdelijk afgesloten voor plaatsen bouwkraan op donderdag 27 september

Op donderdag 27 september is Rozenberg ter hoogte van huisnummer 19 tussen 9 en 11.30 uur ongeveer een uur afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd voetgangers en fietsers. Dit voor het plaatsen van een bouwkraan op een bouwwerf. Voetgangers en fietsers steken ter hoogte van de werf de straat over om veilig te passeren. Verkeer komende van Ginderbuiten/Gompel volgt de omleiding via Leenhofstraat en Statiestraat. Kom je van de Voogdijstraat, dan volg je de omleiding via Kloosterstraat – Lakenmakersstraat – Corbiestraat – Statieplein en Statiestraat.

Lees verder

19 laaggeschoolde anderstalige mama's volgen Nederlands dankzij Moeder-Taal

Het project Moeder-Taal zorgt ervoor dat 19 laaggeschoolde allochtone moeders Nederlandse lessen kunnen volgen. Twee voormiddagen per week volgen ze taallessen én wisselen ze ervaringen uit in de 'moedergroep'. Omdat er opvang voorzien is, kunnen ook mama's met kleine kinderen de lessen bijwonen.

Lees verder

Type 2 in Saigo Sterrenbos met succes van start

De opstart van Type 2 in Saigo Sterrenbos is succesvol verlopen. Op dit moment telt het klasje vier leerlingen en lopen er nog gesprekken met enkele geïnteresseerde ouders. Kinderen die in aanmerking komen voor 'type 2' kunnen op elk moment van het schooljaar instappen. Als enige school in Vlaanderen startte Saigo Sterrenbos dit schooljaar bijkomend met het onderwijsaanbod 'type 2'. Dit extra aanbod richt zich op kleuters en kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Saigo Sterrenbos beschikt over alle troeven om deze kinderen op maat te begeleiden zodat ze – binnen hun mogelijkheden – alle kansen in het leven kunnen grijpen. Type 2 vormt de perfecte aanvulling op ons huidige type 'Basisaanbod', gekend als de vroegere types 1 en 8.

Lees verder

Gezocht: vrijwilligers met één uur vrije tijd per week voor huiswerkbegeleiding

Ga je graag om met kinderen? Heb je interesse om hen te helpen met schooltaken? Heb je wekelijks ongeveer een uurtje vrije tijd over? Stel je dan kandidaat als vrijwilliger voor huiswerkbegeleiding bij kinderen uit het eerste leerjaar. Neem contact op met dienst opvoedingsondersteuning: 014 33 15 50 of via rob.philipsen@ocmwmol.be.

Lees verder