Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 21 september 2018

Gemeente Mol: Blauwalg is voldoende afgenomen voor opheffen captatie- en recreatieverbod

Blauwalg is voldoende afgenomen voor opheffen captatie- en recreatieverbod

De blauwalgenbloei in de kanalen doorheen onze gemeente is voldoende afgenomen. De waarnemend provinciegouverneur besliste donderdag 20 september om het captatieverbod en het verbod op zachte recreatie op te heffen. Dit verbod was van kracht voor (delen van) de kanalen Dessel-Kwaadmechelen, Bocholt-Herentals en de aftakking naar Beverlo. Alertheid voor de blauwalgen blijft wel nodig, zeker zo lang het warme weer aanhoudt.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt tijdelijk technisch medewerker patrimonium

Het gemeentebestuur zoekt een technisch medewerker (technisch tekenaar) binnen de afdeling patrimonium. Het is een functie in voltijds contractueel dienstverband, bepaalde duur (1 jaar), niveau C, salarisschaal C1-2-C3. Interesse? Solliciteer ten laatste op 14 oktober 2018 via mail aan vacature@gemeentemol.be of via post (poststempel geldt als bewijs) aan gemeentebestuur Mol, afdeling personeel, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol.

Lees verder

Restaurant lokaal dienstencentrum gesloten op donderdag 27 september

Op donderdagmiddag 27 september is het restaurant van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove uitzonderlijk gesloten. Op deze dag organiseert Ten Hove een activiteit speciaal voor de bewoners waardoor we de normale dienstverlening niet kunnen garanderen. Vanaf vrijdag 28 september kan iedereen opnieuw genieten van een heerlijke warme maaltijd.

Lees verder

Vraag je school- en studietoelage nu aan

Velen vergeten het of durven het niet te vragen. Nochtans heeft één op vier leerlingen recht op een school- en studietoelage vanaf de eerste kleuterklas. Een toelage levert een mooie bijdrage om de kosten in het kleuter, lager en secundair en hoger onderwijs draaglijk te maken. Wil je weten of jij recht hebt op een school- en studietoelage? Vraag deze nu aan via www.studietoelagen.be.

Lees verder