Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 4 september 2018

Gemeente Mol: Aanleg warmtenet in Guido Gezellestraat en Bergstraat vanaf 12 september

Aanleg warmtenet in Guido Gezellestraat en Bergstraat vanaf 12 september

Woensdag 12 september start een aannemer in opdracht van Eandis met de aanleg van een stukje warmtenet op het kruispunt van de Guido Gezellestraat en Bergstraat. Concreet moet er een verbinding gemaakt worden van het project met de 64 assistentiewoningen naar de tijdelijke stookplaats op de site van basisschool Het Schrijvertje. De werken nemen in totaal twaalf weken in beslag, waarbij de eerste fase van zes weken voor de meeste hinder zorgt.

Lees verder

'14-'18 in Moll: bezoek het kasteeldomein van de Broqueville!

Op zaterdag 29 en zondag 30 september krijg je de unieke kans om het kasteeldomein in Postel te ontdekken. Dit exclusieve bezoek kost 7 euro per persoon, inclusief een brochure, koffie en gebak. Onder de koepel '14-'18 vinden er in onze gemeente dit najaar verschillende activiteiten plaats. Op die manier gedenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog dat nu 100 jaar achter ons ligt. Inschrijven voor een bezoek aan het kasteeldomein kan vanaf 4 september op www.gemeentemol.be/14-18inmol.

Lees verder

Geef je opmerkingen op het bladkorvenplan tot en met 16 september

Nog tot en met 16 september krijgt elke inwoner de kans om opmerkingen te maken op het bladkorvenplan voor de aankomende herfst en winter. Nadien wordt het plan vastgelegd en gebeuren er voor dit jaar géén wijzigingen meer. In vergelijking met voorbije winter voorzien we enkele extra bladkorven. Het totale aantal bladkorven komt op 505. De werking van de bladkorven vraagt jaarlijks een aanzienlijke investering van het gemeentebestuur, zowel in manschappen als financiële middelen.  

Lees verder

Waterstraat tussen Sas II en Lommel afgesloten vanaf 10 september

Vanaf 10 september is de Waterstraat tussen Sas II (Baileybrug) en de grens met Lommel (Blauwe Kei) afgesloten. Zowel automobilisten, fietsers en wandelaars volgen een omleiding langs Rauw. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werken afgerond op 19 oktober.

Lees verder