Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 26 september 2018

Gemeente Balen: Ontvang je de Infomail Balen niet meer?

Ontvang je de Infomail Balen niet meer?
Ben je geabonneerd op de Infomail Balen, maar krijg je deze elektronische nieuwsbrief van de gemeente Balen op vrijdag sinds kort niet meer aan? Stuur dan even een mailtje naar communicatie@balen.be met je naam en mailadres, dan activeren wij jouw account terug.
Lees verder

Asfaltering fietspaden Soef-Gerheide start aan zuidkant
De voorbereidende werken aan de fietspaden van Soef-Gerheide liggen op schema. Mits goede weersomstandigheden start de aannemer maandag 24 sep om 6u met de asfaltering aan de zuidkant vanaf de rotonde Soef richting Wezel. Bewoners in dit gedeelte zetten dus best vóór 6u hun auto buiten de werfzone.
Lees verder

Scholencross en sportdag op 27 september
Lees verder

Vacature: administratief medewerker burgerzaken (m/v)
Het gemeentebestuur van Balen zoekt een administratief medewerker voor de dienst burgerzaken: burgerlijke stand en vreemdelingen (4/5de-contract bepaalde duur - niveau C - m/v). Kandidaturen moeten uiterlijk op maandag 1 oktober 2018 binnen zijn bij personeelsdienst gemeentehuis of via e-loket.
Lees verder

6 weekends hinder op E313 tussen Ham en Massenhoven
Lees verder

Aanleg fietspaden N136: aanpassing planning van werken
Lees verder

Aanleg fietspaden N136: verduidelijking afspraken afvalophaling
Om een betere afvalophaling te voorzien, vraagt de aannemer om de bakken voortaan de avond vóór de ophaling buiten te zetten zodat ze die 's anderendaags (zeer vroeg in de ochtend) direct kunnen verzamelen.
Lees verder

Tweede infosessie over dementie op 24 sep
Lees verder

Balense kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen online
Zaterdag 15 september konden de partijen hun lijst met kandidaten indienen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Op onderstaande link vind je de kandidaten van sp.a Balen 2025, N-VA, CD&V, Groen, Vlaams Belang, Open VLD Plus en LP Lijst Participatie.
Lees verder

Zachte recreatie en oppompen van water uit kanalen terug toegelaten
Nadat de gouverneur vorige week het oppompen van water uit onbevaarbare waterlopen in onze provincie terug toeliet, is dat nu ook toegelaten voor de kanalen (o.a. Kanaal van Beverlo), net als de zachte recreatie. Uit staalnames blijken er geen gevaarlijke hoeveelheden blauwalgen meer te zijn.
Lees verder

Legeroefening van 24 tot 29 september
Lees verder

Schrijf nog snel in voor cursus 'Starten met internet'
Lees verder

Leiding welkom op jeugdraadvergadering 29 september
Lees verder

Afvalkalender week 39
• vrijdag 28 september: PMD en GFT
Lees verder

Tip van de Bib: 'De tien wensen van Lucy Harte'
Nu zondag 23 september kan je je tussen 10u en 12u in het gemeentehuis registreren als orgaandonor. In de Bib van Balen kan je 'De tien wensen van Lucy Harte' lenen. In deze hartverwarmende roman verdiept een vrouw zich in het jong gestorven meisje van wie zij ooit het hart kreeg.
Lees verder

Facebook Live Sessies: nucleaire ongevallen (21 & 27 sep)
Lees verder

BMX-parcours gesloten van 21-24 september
Lees verder

152 Balenaars registreren zich als orgaandonor
Na een oproep in het VTM-programma 'Make Belgium Great Again' lieten 152 Balenaars zich zondag in het gemeentehuis registreren als orgaandonor. Hartelijk dank aan alle aanwezigen! Wie er niet bij kon zijn, kan zich altijd nog laten registreren bij de dienst bevolking tijdens de openingsuren.
Lees verder

Infomoment 'Behaag onze Kempen!' op 29 september
Nog tot 31 oktober kan je inheems en streekeigen plantgoed bestellen met de actie 'Behaag onze Kempen!'. Op zaterdag 29 september vanaf 13u30 kan je voor meer info over deze actie en een tuinbezoek terecht in de Ecodemotuin in Mol (Mariëndal; stel je GPS in op Hofstede en volg de pijlen).
Lees verder

Foto's Strapdag
Op vrijdag 21 september deden verschillende Balense scholen mee aan de Strapdag. De leerlingen werden aangemoedigd om met de fiets of te voet naar school te komen en de schoolomgevingen waren autovrij. De lessen stonden ook in het teken van mobiliteit. Bekijk de foto's.
Lees verder

Naar het buitenland in de herfstvakantie? Vraag tijdig de juiste reisdocumenten aan
Lees verder

Lezing: De opmars van een andere economie
De sociale en coöperatieve economie zit in de lift. Gerard Hautekeur ging langs bij verschillende initiatieven van buurt- of deeleconomie (volkstuinen, deelkistjes, sociale kruideniers,…). Op woensdag 3 oktober (20u) deelt hij zijn bevindingen in VC De Kruierie. Tickets: 2 euro.
Lees verder

Laatste test alarmsirenes op 4 oktober
Op donderdag 4 oktober voert het Crisiscentrum (FOD Binnenlandse Zaken) rond 12u voor het laatst een geluidstest uit van het sirenenetwerk. Hierna zal dit netwerk gefaseerd worden afgebouwd. Het Crisiscentrum verwittigt voortaan bij noodsituaties de bevolking vooral via BE-Alert en de sociale media.
Lees verder

Met RolMobiel naar Handibeurs?
Wil je op 14 oktober naar de Handibeurs in Mol gaan, maar heb je vervoersproblemen omwille van ouderdom, handicap,…? Dan brengt de RolMobiel je ter plaatse en weer naar huis. Reserveer vóór 10 oktober je plaats.
Lees verder