Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 19 september 2018

Gemeente Balen: Aanleg riolering en fietspaden Meerhoutsebaan vanaf maandag 17 september

Aanleg riolering en fietspaden Meerhoutsebaan vanaf maandag 17 september
Op maandag 17 september begint een aannemer met de aanleg van vrijliggende fietspaden en riolering langs de Meerhoutsebaan. Eerst gaat de aannemer de bermen vrijmaken en bomen rooien. Vanaf oktober zullen de nutsbedrijven hun leidingen vernieuwen. Omleiding is via Rosselaar, Zuiderring en Meerhout.
Lees verder

Balen viert 'Week van de Duurzame Gemeente'
Van 18 tot 25 september vieren Balen en meer dan 80 andere Vlaamse steden en gemeenten de 'Week van de Duurzame Gemeente'. Die week hangen ze de vlag met de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen uit en zetten ze hun eigen 'Duurzame Helden' in de kijker.
Lees verder

Aanleg fietspaden N136: opritten Rijsbergdijk niet bereikbaar van 18-25 sep
Van 18 t.e.m. 25 september zijn de opritten van de woningen aan de Rijsbergdijk niet bereikbaar. In die periode zal de aannemer de boordsteen betonneren en de laatste funderingslaag en twee onderlagen asfalt aanbrengen. 's Avonds en in het weekend is het wel mogelijk om tot voor de woning te rijden.
Lees verder

Blijf op de hoogte van groepsaankoop sanering stookolietank
Dit najaar organiseert IOK samen met o.a. de gemeente Balen een collectieve sanering van buiten gebruik gestelde stookolietanks. Je kan je nu al vrijblijvend inschrijven om op de hoogte gehouden te worden van deze 'tankslag'.
Lees verder

Vernieuwing wegmarkeringen, ook op de Meerhoutsebaan
Lees verder

Volmachtformulier voor verkiezingen
Er zijn bepaalde omstandigheden waarin het toegelaten is om niet te gaan stemmen. Je kan dan een volmacht geven. Hieronder vind je het volmachtformulier.
Lees verder

Eénrichting op Soef-Gerheide richting Wezel door vernieuwing fietspad
Van maandag 17 t.e.m. dinsdag 25 september geldt er op Soef en Gerheide éénrichtingsverkeer in de richting van Wezel (politiecontrole). Het verkeer vanuit Wezel moet via St.-Jozefslaan - Ringlaan - Keiheuvel - Nieuwendijk - Molenstraat - Europalaan. Op 10 dagen tijd wordt 7,2 km fietspad vernieuwd.
Lees verder

Aanleg fietspaden N136: asfaltering kruispunt Wezelbaan - Postelweg in nacht 19-20 sep
Als de weersomstandigheden meezitten, wordt in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 september de toplaag van het asfalt gelegd op het kruispunt Wezelbaan - Postelweg (ook wel gekend als kruispunt café Congo). Het kruispunt is hierdoor volledig afgesloten van 22u tot 7u (bij vlot verloop).
Lees verder

KuBa stelt tentoon: 21-23 sep
Lees verder

Voorverkoop Fiesta Mundial t.e.m. 20 september
Lees verder

Gemeentediensten gesloten op di 18 sep (teambuilding)
Lees verder

Kom op 19 september in sportoutfit naar school
Sport Vlaanderen roept alle kinderen op om op woensdag 19 september in de outfit van hun sport(club) naar school te komen. Want wie sport, beleeft meer. Het is dan ook het ideale moment om jongeren te laten vertellen over hun mooiste sportmoment en zo ambassadeur te worden voor hun sport op school.
Lees verder

Scholennieuws: Hang de vredesvlag buiten op 21 september
21 september is door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag voor de Vrede. Die dag laat de gemeente Balen de vredesvlag wapperen aan het gemeentehuis, OCMW-Huis, VC De Kruierie, sportcomplex Bleukens en recreatiedomein Keiheuvel. Hang jij ze ook uit aan jouw school of in je klas?
Lees verder

Scholennieuws: Op 21 september te voet/met de fiets naar school!
Op vrijdag 21 september is het 'Strapdag': verschillende schoolomgevingen zijn dan autovrij en leerlingen worden aangemoedigd om met de fiets of te voet te komen. De lessen staan ook in het teken van mobiliteit.
Lees verder

Hang de vredesvlag buiten op 21 september
21 september is door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vrede. Die dag laat de gemeente Balen de vredesvlag wapperen aan het gemeentehuis, OCMW-Huis, VC De Kruierie, sportcomplex Bleukens en recreatiedomein Keiheuvel. Ook aan de Balenaars wordt gevraagd om de vredesvlag uit te hangen.
Lees verder

Peuterspeelpunt op 21 september in Bleukens
Lees verder

Themaweek in Den Travoo: hotdog
Lees verder

Afvalkalender week 38
• vrijdag 21 september: RESTAFVAL, PAPIER EN KARTON en GLAS (route 1)
Lees verder

Tip van de Bib: 'Eerste Hulp bij Dementie-tas'
In de Bib van Balen kan je terecht voor onze dementietas, die je de eerste hulp biedt bij dementie. De tas bundelt een ruim pakket aan informatie voor iedereen die in aanraking komt met dementie. Op maandag 17 en 24 september is er in VC De Kruierie een infosessie over dementie.
Lees verder

Vacature: vrijetijdscentrum De Kruierie zoekt 2 enthousiaste medewerkers
Vrijetijdscentrum De Kruierie zoekt 2 enthousiaste administratief medewerkers voor een vervanging van bepaalde duur met onmiddellijke ingang (deeltijds - niveau C - m/v): 1 medewerker balie, jeugd & senioren en 1 medewerker balie & toerisme. Kandideren t.e.m. dinsdag 25 september 2018 via e-loket.
Lees verder

Verkeersvrije schoolstraten op vrijdag 21 september
Op vrijdag 21 september is het 'Strapdag': verschillende schoolomgevingen zijn dan autovrij en leerlingen worden aangemoedigd om met de fiets of te voet te komen. De lessen staan ook in het teken van mobiliteit.
Lees verder

Infosessies over dementie (17 & 24 sep)
Lees verder

Prijsuitreiking wandel- en fietsfotozoektocht (16 sep)
Lees verder

Kom op woe 19 september in sportoutfit naar school
Lees verder

Aanbod groepsaankoop muurisolatie geldig tot eind 2018
In een niet-geïsoleerde woning verdwijnt 25% van de warmte door de muren. Indien je dak goed geïsoleerd is, is muurisolatie de volgende stap naar een lagere energiefactuur en meer comfort. Nog tot 31 december kan je deelnemen aan de groepsaankoop muurisolatie van IOK en de gemeente Balen.
Lees verder

Foto's oorlogsherdenking
Lees verder

Herfstwandeling 55+ op 24 september
Lees verder

Foto's prijsuitreiking VVV-zoektochten
Lees verder

Tweede infosessies over dementie op 24 sep
Lees verder

Facebook Live Sessies over nucleaire ongevallen op 21 & 27 sep
Lees verder

Extra controles op zwerfvuil en sluikstorten in Week van de Handhaving
Lees verder

Oppompverbod onbevaarbare waterlopen opgeheven
Gouverneur Cathy Berx heft het eerder ingevoerde captatieverbod voor de onbevaarbare waterlopen in de provincie Antwerpen op. Het captatieverbod en verbod op zachte recreatie door de aanwezigheid van blauwalgen in o.a. het kanaal van Beverlo, blijft wel nog steeds van kracht.
Lees verder

WiWeTeR: Laat je kinderen experimenteren met wetenschap en techniek
Tijdens de WiWeTeR-workshops (Wiskunde, Wetenschap, Techniek & ondeRnemen) voeren kinderen (3e-6e leerjaar) in de Bib van Balen onder begeleiding zelf proeven uit. De eerstvolgende reeks van 5 workshops start op 13 oktober. Schrijf je snel in, want deze workshops zijn doorgaans heel snel volzet.
Lees verder

Wordt jouw straat een 'zonder zwerfvuil straat'?
Stoor jij je ook aan zwerfvuil? Haal dan de affiche 'zonder zwerfvuil straat' uit de afvalkrant en hang ze aan je raam. Neem een foto en doe mee aan de wedstrijd, dan worden jouw ramen misschien wel een jaar lang gratis gepoetst.
Lees verder

Bestel boek over wachtkorpsen in Balen tijdens WOII
Erfgoed Balen brengt begin december het boek 'Plichtbewust of verplicht?! Bijzondere Wachtkorpsen in Balen tijdens WOII' uit. Tot 15 november kan je een exemplaar aan het voordeeltarief van 35 euro bestellen. Het boek telt ruim 350 pagina's en bevat vele nooit eerder getoonde foto's en documenten.
Lees verder

Registreer je als orgaandonor in gemeentehuis op zondag 23 september
Nu zondag 23 september opent het gemeentehuis tussen 10u en 12u uitzonderlijk haar deuren voor Balenaars die zich willen laten registreren als orgaandonor. Deze actie is een initiatief van het gloednieuwe VTM-programma 'Make Belgium Great Again', i.s.m. de gemeente Balen.
Lees verder