Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 20 september 2018

Echt waar: Brussel was ooit een fietsstad

Echt waar: Brussel was ooit een fietsstad
'Brussel was toen nog een vrolijk fietsende stad.' Het had een waarheidsgetrouwe liedjestekst kunnen zijn, wil het pop-up Velomuseum aantonen.
Lees verder

Man aangehouden voor poging tot doodslag na aanval op agent

De man die maandag een agent probeerde neer te steken aan het Maximiliaanpark is aangehouden voor poging tot doodslag, meldt het Brusselse parket.

Lees verder

'Geen moordenaars of verkrachters' bij vrijgelaten sans-papiers met strafblad
Bij de 32 sans-papiers die vrijgelaten werden uit gesloten centra, zaten volgens Theo Francken (N-VA) slechts een 'aantal zware gevallen'.
Lees verder

'Diezelfde naam heeft ons zeker al stemmen gekost'

In Blankenberge komen in 2018 twee personen met exact dezelfde naam op. Dat leidt bij de kiezers tot verwarring, geven beide Patrick De Meulenaeres toe. 'We zijn dat gewend, ze haalden ons zelfs voor de legerdienst al door elkaar.'

Lees verder

Voorzitster Vlaams Belang Dendermonde neemt ontslag na 'liken' hitlerposts

Ilse Annemans, voorzitster van de Vlaams Belangafdeling van Dendermonde en kandidaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, neemt ontslag als voorzitster nadat uit een artikel op Apache bleek dat ze islamofobe en racistische berichten op sociale media had geliket.

Lees verder

Ouders voor rechtbank voor zware mishandeling van hun vijf kinderen

Een koppel moet zich voor de correctionele rechtbank in Charleroi verantwoorden voor de mensonterende behandeling van hun vijf kinderen. De kinderen werden onder meer gedwongen om hun eigen uitwerpselen op te eten of flessen met alcohol leeg te drinken.

Lees verder

Vier jaar cel geëist tegen Mohamed Abdeslam

Het openbaar ministerie heeft woensdag voor de correctionele rechtbank van Brussel vier jaar cel geëist tegen Mohamed Abdeslam voor de overval op ambtenaren van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek die op 23 januari zowat 70.000 euro naar de bank brachten. Volgens het OM is de buit nog steeds in handen van de broer van Brahim en Salah Abdeslam.

Lees verder

Twijfel over accurate werkuren leerkrachten in vakantie

Onderzoekers stellen dat een voltijdse leraar in het basisonderwijs tijdens de vakantieperiode 16 uur en 30 minuten werkt, voor het secundair onderwijs zou dat 19 uur zijn. Maar de bevraagde schoolvakanties zijn de krokus- en de paasvakantie.

Lees verder

Zwaar geval van verkeersagressie: voetganger in coma geslagen

Op sociale media circuleren schokkende beelden van een extreem geval van verkeersagressie, afgelopen zondag in de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node. Een man werd in coma geslagen. Een buurtbewoner kon alles filmen.

Lees verder

Michel zoekt Britse steun in strijd tegen mensensmokkel

Premier Charles Michel heeft woensdag met de Britse eerste minister Theresa May afgesproken nauwer samen te werken in de strijd tegen mensensmokkel. Of het Verenigd Koninkrijk ook met geld over de brug komt, daarover wil Michel voorlopig niks zeggen.

Lees verder

Vijftien huiszoekingen in onderzoek naar Schild & Vrienden

In het onderzoek naar de extreemrechtse jongerenorganisatie Schild & Vrienden (S&V) zijn woensdag circa vijftien huiszoekingen uitgevoerd. Oprichter Dries Van Langenhove haalt ondertussen in een filmpje uit naar de VRT.

Lees verder

Nog meer betonrot jaagt stroomprijs omhoog

Nu ook in de veiligheidsbunkers van Doel 4 en Tihange 2 betonrot zit, schieten de groothandelsprijzen de hoogte in. Slecht nieuws voor de consument.

Lees verder

Genkse lijsttrekkers in debat: 'Aan polemiek rond de islamitische school doen we niet mee'

Alle Genkse lijsttrekkers tekenden woensdagavond present op het verkiezingsdebat, dat georganiseerd werd door Unizo Genk, VIG, VKW Limburg en de drie Genkse Rotaryclubs. Het debat bleef in het algemeen opvallend braaf - met armoedebestrijding en tewerkstelling als belangrijkste thema's - maar de politici reageerden toch verdeeld op de mogelijke komst van een islamitische school in Genk.

Lees verder

Eddy Warrand hoopt de 'sleutelzetel' te winnen

Nadat het zes jaar geleden met zijn Lenniks Front (LEF) net niet lukte om een zetel te bemachtigen, waagt voormalig schepen Eddy Warrand ook deze keer zijn kans bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dit keer als eenmanslijst.

Lees verder

Jan (75) gaat al ruim 50 jaar met lijm en emmer op pad: "Plakken en politiek, dat is een ploegsport"

Jan Van Grimberge is op zijn 75ste nog steeds de actiefste plakker voor CD&V. "Het overplakken van affiches was vroeger een sport", zegt de man die nog campagne voerde voor Dehaene.

Lees verder

Campagne voeren? Niet voor doetjes: Herwig bedeelt in zijn eentje 13.000 krantjes

Kandidaat-gemeenteraadsleden doen in de aanloop naar de verkiezingen heel wat kilometers. SP.A Plus-voorzitter en lijstduwer Herwig van Doorsselaer deed in zijn eentje alle huizen van Wetteren aan, goed voor 13.000 krantjes. "Nooit meer" zucht hij.

Lees verder

Jeugdraad roept op om jong te stemmen

De jeugdraad is naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen een eigen neutrale campagne gestart waarbij wordt opgeroepen om jong te stemmen.

Lees verder

Rita Tyvaert gaat niet meer als eenvrouwspartij, maar met vijftien kandidaten naar de verkiezingen

Eerlijk & Bezorgd, de partij die Rita Tyvaert zes jaar geleden oprichtte, stapt met vijftien kandidaten naar de verkiezingen. In 2012 was Eerlijk & Bezorgd nog een eenvrouwspartij. Tyvaert haalde toen duizend stemmen.

Lees verder

Burgerlijst OK met 41 kandidaten naar de verkiezingen in Oostende

Oostende Koningin (OK) trekt met enkele opvallende programmapunten en bekende Oostendenaars naar de stembus. "Wij zijn geen scheurlijst van N-VA", zegt lijsttrekker Hendrik Wallijn.

Lees verder

Van papborstel naar schroevendraaier tot kandidaat, Noël (72) stapt na 42 jaar aan de zijlijn zelf in de politiek: "Ik ga nog steeds op pad om de affiches te controleren"

Noël Vanhooren (foto) is al 42 jaar actief in de plakploeg van de liberalen. Nu is hij zelf kandidaat en hangt hij zijn eigen affiches in het straatbeeld. Ondertussen is de papborstel verdwenen en heeft de elektrische schroevendraaier zijn intrede gedaan.

Lees verder