Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 12 september 2018

de Bib: Rockfotograaf Anton Corbijn

Rockfotograaf Anton Corbijn

Je kunt dit weekend – nu het nog zacht en droog is – je tijd spenderen om je tuin winterklaar te maken, mijn suggestie van de dag is : stel het uit.  Of je kunt in het 37ste weekend van het jaar voor de 37ste keer familie/schoonfamilie bezoeken met evenveel goesting als er olympische zwembaden zijn in Retie, mijn suggestie van de dag is : sla het over.  De derde optie is dat je op de aankomende autoloze zondag voor een schijntje naar Antwerpen spoort, je wandelt – een tikkeltje arrogant is veroorloofd, je bent tenslotte in A. – naar Het Eilandje vlakbij het MAS , richting Tavernierkaai vind je het geklasseerd gebouw van het Loodswezen en precies daar moet je zijn.  Reden :  de eerste editie van de  internationale fotobiënnale AntwerpPhotoTot 30 september tonen ze vier expo's : een groepstentoonstelling van Belgische fotografen, een aangrijpende docu reportage van Narciso Contreras, topwerk van Michael Wolf én LEGENDARISCH werk van pop- en rockfotograaf Anton Corbijn .

Klik op deze link voor een filmpje (aanrader) waarin interviewer van dienst Stijn Meuris samen met Anton Corbijn tijdens de opbouw van de tentoonstelling van foto naar foto struint.

"Ik werk nog steeds analoog. Er zijn een aantal elementen in de digitale fotografie waar ik niet echt van hou, zoals het feit dat je de resultaten meteen kan zien. Ik heb altijd fotografie als een beetje een avontuur gezien, dus om thuis te komen met de film, die te ontwikkelen en dan te kijken naar de resultaten heeft een groter gevoel van opwinding. Digitaal verandert je eindresultaten, want als je denkt dat het niet helemaal 'daar' is, dan ga je het anders fotograferen – je krijgt een perfect beeld, maar dat verpest het voor mij aangezien ik hou van onvolmaaktheid. Voor het vierkante formaat gebruik ik een Hasselblad en voor 35mm gebruik ik een Leica – het zijn allebei mooie camera's." aldus Corbijn. De perfecte rock 'n roll attitude.

Naast het fotograferen  regisseert Corbijn muziekclips – zoals deze allerlaatste van Nirvana –  en ontwerpt hij cd- en platenhoezen voor o.a. U2, Depeche Mode, Metallica en de Stones.  In 2007 debuteert hij als filmregisseur met "Control", een prent over het leven van Joy Division-zanger Ian Curtis, en wordt hij prompt overladen met filmprijzen.

VIERHONDERD foto's waarvan een aantal nooit eerder vertoond.  Gaat dat zien, gaat dat zien en zegge het voort.

Toch maar de derde optie !

(as)

Lees verder

Cursus in de bib: Surf mee met je kids

Een cursus voor alle ouders die meer willen weten over Kweetet, Bingel,  Smartschool of andere online schooltools.

Opgelet: nieuwe startdatum = 24/09!

Locatie: bibliotheek Halle

Inschrijven via Centrum voor Basiseducatie Halle

surf mee met je kids v2 nieuwe datum

 

 

 

 

 

Lees verder

Week van de dementie

Alle info via de website van onze gemeente: https://www.rotselaar.be/zoeken/dementie

Affiche_ week dementie 2018

Lees verder

Info- en degustatieavonden fair trade wijnen uit Chili en Zuid-Afrika


Wijnmeester en dorpsgenoot Erik Desmarets neemt ons mee op ontdekking van een aantal fair trade wijnen. Na een korte inleiding over het principe van eerlijke handel krijgen we een deskundige uitleg over de wijnen. Uiteraard hoort proeven daar ook bij.

dinsdag 16 oktober – 19.30 uur – Chileense Lautaro wijnen
Erik Desmarets bezocht Chili in januari 2018, al voor de vijfde keer, als wijnland met toekomstige sommeliers. Zij bezochten er Vinos Lautaro, een coöperatieve van kleine druiventelers, die in 1997 startte. Zonder de steun van Oxfam België zou Lautaro nu niet (meer) bestaan. Vanavond krijgen we het verhaal, met degustatie, van wat Fair Trade doet voor kleine producenten in Chili. Inschrijven vooraf noodzakelijk. 

dinsdag 23 oktober – 19.30 uur – Zuid-Afrikaanse fair trade wijnen
5% van alle geproduceerde wijnen uit Zuid-Afrika is fair trade. Dit komt overeen met zo'n 5.000 ha wijngaard. 60% van alle fair trade wijnen ter wereld komt uit Zuid-Afrika. Dit en nog veel meer vertelt Erik Desmarets op deze info- en degustatieavond. Inschrijven vooraf noodzakelijk. 

Deelnameprijs per persoon per avond: 15 EUR – leden DF: 13 EUR. Het aantal deelnemers is beperkt.  Vandaar dat je voor beide avonden (apart) moet inschrijven, zie hoger. 


Org.: Vrije Tijd Zonnebeke, bibliotheek De Letterschuur i.s.m. Davidsfonds Zonnebeke en DF Beselare


Lees verder

Eetbare wilde plantenwandeling
Kastanjepuree met judasoor en winterpostelein: het klinkt als een hapje uit een duur restaurant. Nochtans voedden deze ingrediënten ooit vooral de armen, die hun kostje bijeenscharrelden langs bossen en hagen. Tijdens deze wandeling kom je te weten welke verborgen, voedzame pareltjes je langs de weg vindt, hoe ze smaken en vooral wat je ermee kan doen.


Wil je er graag bij zijn? Reserveer je plaats via de bibliotheek.

Praktische info: 

Wanneer:
Zondag 7 oktober
om 14u

Locatie:
Nog te bepalen

Prijs:
€5
€ 1,5 (kansentarief Uitpas)

Info & reserveren:
09 369 26 78
bibliotheek@wetteren.be
www.bibliotheekwetteren.be
i.s.m. Dienst Toerisme

Lees verder