Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 28 september 2018

Daar is de eerste nachtvorst

Daar is de eerste nachtvorst

Het mooie herfstweer van de voorbije dagen verdwijnt even. De komende nacht kan het in de Hoge Venen zelfs al gaan vriezen.

Lees verder

Het beste tussendoortje? Een rijstwafel

Kinder bueno is niet zo goed als de naam zegt. Dinosauruskoeken evenmin. Sultanakoekjes? Niet echt. Smurfenkoekjes? Echt niet. Wat mogen we dan wel knabbelen? Rijstwafels.

Lees verder

Defensie spant proces aan tegen Google

Op de online kaart Google Maps zijn nog steeds afbeeldingen te vinden van een aantal locaties van Defensie. Omdat de internetgigant weigert de plaatsen wazig te maken, zal Defensie een klacht indienen.

Lees verder

'Geef elke bijzitter 200 euro'

De Vlaamse Ombudsman Bart Weekers stelt voor om al wie op verkiezingsdag moet bijzitten voortaan een vergoeding van 150 à 200 euro te geven. 'Het zal snel gedaan zijn met de excuses'.

Lees verder

Loonsverhoging voor 2.450 directeurs basisonderwijs

2.450 directeurs basisonderwijs krijgen vanaf vandaag een hoger loon. Dat is het gevolg van de gelijkschakeling van de lonen voor de directeurs basisonderwijs, een loopbaanmaatregel die in juni werd goedgekeurd.

Lees verder

Kan de zomertijd ons van een blackout redden?

Misschien is er een heel eenvoudige oplossing om te voorkomen dat we tijdelijk zonder elektriciteit zitten: de zomertijd nog wat langer laten duren.

Lees verder

Moderne bakker mag langer slapen

'Een warme bakker moet altijd om middernacht uit zijn bed: vergeet dat cliché.'

Lees verder

'Geen enkele politicus kan nu nog zeggen dat luchtkwaliteit niet belangrijk is'
Hoe gezond is de lucht in uw straat? Die belangrijke vraag stelt CurieuzeNeuzen, het grootste burgeronderzoek ooit naar luchtkwaliteit. Morgen publiceert De Standaard de resultaten. Vandaag nemen we u mee achter de schermen. Waarom CurieuzeNeuzen er kwam. En hoe. 'Ik zag sterretjes.'
Lees verder

Te koop: stem van ongeïnteresseerde Poperingenaar

Een man uit Poperinge met '0,0 procent interesse in de politiek' is van plan zijn stem aan de hoogstbiedende te verkopen. Hij wil dat de stunt hem minstens 100 euro oplevert. Het gaat wellicht om een ludieke actie, maar ze is wel strafbaar.

Lees verder

Immuuntherapie ook effectief bij niet-uitgezaaide longkanker

Ook patiënten met vergevorderde maar nog niet uitgezaaide longkanker hebben baat bij immuuntherapie. Ze hebben een verhoogde genezingskans van tien procent.

Lees verder

Scoutsleider brandmerkt drie kinderen op kamp

Een jeugdleider van een Nederlandse scoutinggroep heeft vorige zomer drie kinderen bewerkt met een brandijzer tijdens een scoutingkamp in België.

Lees verder

Engie vervroegt onderhoud Tihange 1 met een week

Uitbater Engie vervroegt het onderhoud van de kernreactor Tihange 1 met een week, meldt het bedrijf vrijdag. Op die manier probeert het een mogelijk stroomtekort in november te voorkomen.

Lees verder

De (on)macht van een staatssecretaris

Met zijn scherpe asielvoorstellen schurkt Theo Francken aan tegen de Europese (extreem)rechterzijde. Maar zijn boek reflecteert ook een zekere onmacht. De N-VA slaagt er vooralsnog niet in om het officiële Belgische standpunt bij te stellen.

Lees verder

West-Vlamingen krijgen voortaan keuzemenu als ze hulpdiensten bellen

'Voor ziekenwagen of brandweer, druk 1. Voor politie, druk 2.' Wie vanaf 1 oktober in de provincies West-Vlaanderen en Namen een noodnummer belt, zal die keuze moeten maken, meldt de FOD Binnenlandse Zaken.

Lees verder

Leegloop in regering-Michel?

Moet de federale regering straks (tijdens black-out) op zoek naar een nieuwe Energieminister? En Marie Christine Marghem is niet de enige minister die de plaat poetst als ze de burgemeesterssjerp verovert.

Lees verder

CDH wil sjerp behouden in Namen

Na twee legislaturen in de cockpit in Namen, hoopt het CDH van burgemeester Maxime Prévot op zijn elan te kunnen voortgaan met MR en Ecolo in het stadsbestuur. De PS van Eliane Tillieux lijkt verzwakt, maar kan misschien profiteren van de opkomst van DéFI in de Waalse hoofdstad.

Lees verder

Marghem gebruikt anonieme getuigenis voor nieuwe aanval op Electrabel

Federaal Energieminister Marie Christine Marghem (MR) voelt zich gesterkt in haar kritiek op Engie nu een anonieme medewerker van het bedrijf verklaarde dat de betonproblemen in kerncentrales er al bekend waren in de jaren 90. 'Ik die geloofde dat veiligheid een prioriteit was!'

Lees verder

Vanaf april 2019 vingerafdrukken op chip identiteitskaart

Ondanks kritiek van de Privacycommissie zet de federale regering door met de plannen om vingerafdrukken toe te voegen aan de elektronische identiteitskaart. In april 2019 wordt de maatregel van kracht, zo schrijft Het Belang van Limburg vrijdag.

Lees verder

Traangas en waterkanon tegen tienduizend woedende ambtenaren

De ambtenarenbetoging in Brussel heeft vrijdag tienduizend deelnemers op de been gebracht. De oproerpolitie was massaal aanwezig en moest traangas en het waterkanon inzetten. Eén agent raakte gewond.

Lees verder

R2 volledig versperd richting Gent door gekantelde vrachtwagen in Lillo

Op de R2 door het Antwerpse havengebied is vrijdagmiddag de weg volledig versperd geraakt richting Gent ter hoogte van Lillo. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees verder