Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 18 september 2018

Clash tussen N-VA en CD&V in Zandhoven: Wie behaalt meerderheid?

Clash tussen N-VA en CD&V in Zandhoven: Wie behaalt meerderheid?

Enkel in het kieskanton Zandhoven scoorde N-VA bij de afgelopen verkiezingen zo sterk. Alleen in de gemeente Zandhoven zelf hield CD&V stand. Burgemeester Luc Van Hove wil zijn absolute meerderheid zelfs nog vergroten.

Lees verder

Groen Herent haalt de mosterd bij filmklassiekers

Groen Herent trekt niet met een strijdbijl, maar wel met een lichtzwaard naar de verkiezingen. "May The Jos be with you" is de nieuwe slogan van lijsttrekker Jos Vandikkelen.

Lees verder

Aarschot: Kan Gwendolyn Rutten de Demerstad veroveren?
CD&V-burgemeester André Peeters zit al bijna dertig jaar aan de knoppen in Aarschot. Maar met Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten krijgt hij nu een te duchten tegenstander.
Lees verder

Hallepoorttunnel in beide richtingen gesloten

In Brussel is de Hallepoorttunnel dinsdagochtend in beide richtingen gesloten vanwege een probleem met de hoofdzekering van de hoogspanning. Dat meldt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit.

Lees verder

'Vier farmareuzen ontwijken wereldwijd 3,5 miljard euro aan belastingen'

Vier farmaceutische multinationals, Johnson & Johnson, Pfizer, Abbott en Merck, zouden tussen 2013 en 2015 massaal belastingen hebben ontdoken. Dat stelt Oxfam dinsdag in het rapport 'Prescription for Poverty'.

Lees verder

Brusselse MR wil hek rond Maximiliaanpark

'Sluit het park af met traliewerk, ook 's nachts.' Met dat opvallende advies komt Brussels schepen Alain Courtois (MR), nadat maandagochtend een agent werd neergestoken in het Maximiliaanpark. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Lees verder

Staatsveiligheid licht organisatie achter Genkse islamschool door

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) laat de Staatsveiligheid een onderzoek doen naar Milli Görüs, de organisatie die in Genk met een islamschool wil beginnen.

Lees verder

Belgische marine ontmijnt bom uit WOII voor de kust in Middelkerke
De marine heeft tijdens een grote militaire ontmijningsoefening een onontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het ging om een Duitse mijn die een ton TNT bevatte. De bom werd vlakbij Middelkerke ontdekt en onschadelijk gemaakt.
Lees verder

Gezocht: de Houdini van de hangbuikzwijnen
Een naam heeft het hangbuikzwijntje niet, maar misschien moeten ze het 'Houdini' dopen. Al drie maanden is hij agenten en veeartsen te snel af, in Affligem. Vandaag doen ze daar een ultieme poging om hem in de netten te krijgen.
Lees verder

Profvoetballer El Ghanassy veroordeeld tot jaar effectieve gevangenisstraf

Voormalig Rode Duivel Yassine El Ghanassy is in de Brugse politierechtbank bij verstek veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf voor rijden ondanks een rijverbod.

Lees verder

Een huis van 500.000 euro, een jaguar én … OCMW-steun: tolk en advocaat lichten Belgische staat op
- Volgens het Openbaar Ministerie hebben ze samen jarenlang de Belgische Staat opgelicht, en konden ze honderdduizenden euro's scheefslaan. Een deel van de fraude staat zelfs zwart op wit op papier. "Maar ik wist hier écht niet van", stelde advocaat Stany B. gisteren in de rechtbank. Hij en de tolk Tsjetsjeens uit Gentbrugge vroegen de vrijspraak.
Lees verder

België veroordeeld omdat vrouw met hoofddoek rechtbank moet verlaten

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft België veroordeeld omdat een gesluierde vrouw een hoorzitting van een rechtbank niet mocht bijwonen. Ons land heeft daarmee het recht op godsdienstvrijheid geschonden, klinkt het in een arrest dinsdag.

Lees verder

Het Maxiliaanhek verplaatst het probleem alleen maar

Iedereen, van de burgemeester tot de minister, raakt vandaag bij gebrek aan een echte oplossing niet verder dan pogingen om het migrantenprobleem uit zijn achtertuin houden. Nu is er ook een idee om rond het Maximiliaanpark een hek te bouwen.

Lees verder

Elektrische deelsteps moeten Brussel mobieler maken
Pendelaars kunnen vanaf vandaag tegen 25 km per uur met een gehuurde elektrische step door de Wetstraat rijden.
Lees verder

Premier verwacht effectieve voorstellen van Francken

Premier Charles Michel (MR) wil dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) tegen de ministerraad van vrijdag effectieve en concrete voorstellen uitwerkt over de aanpak van de transmigranten in het algemeen en rond het Maximiliaanpark in het bijzonder.

Lees verder

Aantal meldingen over discriminatie vrouwen en mannen blijft stijgen

In 2017 waren er bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen 34 procent meer meldingen van discriminatie dan in 2016. Discriminatie op het werk wordt het vaakst gemeld, vooral tegen vrouwen.

Lees verder

Collectie oorlogswapens in beslag genomen in Kortrijk

Bij een wapenverzamelaar aan de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk heeft het gerecht beslag gelegd op een indrukwekkende collectie oorlogswapens. De straat werd voor alle veiligheid afgesloten.

Lees verder

NMBS moet besparen op nieuw Sint-Pietersstation

De NMBS bespaart op de renovatie van Gent-Sint-Pieters, na Brussel het drukste treinstation van het land. De tweede fase van de renovatie start pas over twee jaar en het ontwerp wordt aangepast. Zo zullen de treinen niet meer overkapt worden met een luifel, de perrons wel.

Lees verder

'Stemmen op de PS? Natuurlijk, dat doen we elk jaar'

'Aaaah! Paul Magnette! Paul Magnette est là!' Een zwarte vrouw weet met haar enthousiasme geen blijf wanneer hij voor de deur staat met een campagnebrochure. Ze vliegt de burgemeester van Charleroi net niet om de nek. Nadat hij haar in drie zinnen uitgelegd heeft dat in het boekje dat hij haar zonet overhandigde het programma van de PS staat en dat ze zeker moet gaan stemmen, wuift ze hem met wilde bewegingen uit. 'Hahaa! Votez Paul Magnette!', roept ze nog na.

Lees verder

N-VA wil neppooiers inzetten in strijd tegen tienerpooiers

Vlaams parlementslid Lorin Parys (N-VA) vraagt Welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V) om te leren van de Nederlandse aanpak en neppooiers in te zetten in de strijd tegen tienerpooiers.

Lees verder