Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 28 september 2018

Belgische studenten azen massaal op job bij Google

Belgische studenten azen massaal op job bij Google
Als de studenten konden kiezen, zouden ze na hun diploma het liefst bij Google aan de slag gaan. Dat blijkt uit een onderzoek bij meer dan 8.000 Belgische bachelor- en masterstudenten.
Lees verder

Kaart toont investeringen in schoolgebouwen per gemeente
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) lanceert een interactieve kaart die een overzicht geeft van alle investeringen in scholenbouw in elke Vlaamse gemeente tussen januari 2015 en eind juni 2018.
Lees verder

Beveiligingsfirma verijdelt poging tot plofkraak in Bree
Gangsters hebben afgelopen nacht rond 2 uur geprobeerd een postkantoor in Bree op te blazen. "Ze hadden alles klaargezet, maar de beveiligingsfirma rook onraad en zag de verdachte handelingen. Er is geen ontploffing geweest", aldus het parket van Limburg. 
Lees verder

Vijf cipiers gewond na aanval van agressieve Syriëstrijder in gevangenis Hasselt
Gisteren verwondde een 37-jarige Tsjetsjeense Syriëstrijder vijf cipiers in de gevangenis van Hasselt. Dat deed hij tijdens de bedeling van avondmaaltijden. De cipiers mochten intussen het ziekenhuis verlaten. Het personeel draait na het incident vandaag op zondagsregime. 
Lees verder

Zelfs slachtoffer en laatste voorvechter geeft Bende-dossier op
Nadat de Bende van Nijvel meer dan dertig jaar zijn leven beheerste, staakt David Van de Steen "zijn dagelijkse gevecht om de waarheid", net op het moment dat zowel zijn tweede boek als een film over de gruwel uit de jaren tachtig uitkomt. "Ik besef dat ik niet veel meer moet hopen. Ik ben uitgeput."
Lees verder

Elia: "Mogelijk ook stroomtekort in januari en februari"
De problemen met de elektriciteitsbevoorrading in ons land zijn groter dan verwacht, zegt netbeheerder Elia aan de VRT. Mogelijk zullen er niet alleen stroomtekorten zijn in november, maar ook in januari en februari, klinkt het.
Lees verder

Het Steen of het Vleeshuis? Kris Peeters gaat even de mist in tijdens rondleiding in Antwerpen
U kan er niet naast kijken: twee weken voor de gemeenteraadsverkiezingen zit Antwerps CD&V-lijsttrekker Kris Peeters een hele week op de boot van Gert Verhulst in Gert Late Night. In de uitzending van gisteren gaf hij een klasje kinderen een rondleiding in het hart van de stad. Het groepje passeerde ook het Vleeshuis, een van Antwerpens bekendste gebouwen. Of was het toch het Steen?
Lees verder

Koningin Paola heeft ziekenhuis verlaten
Koningin Paola heeft het ziekenhuis verlaten. Dat heeft het Paleis bevestigd aan VTM NIEUWS.
Lees verder

Bizar incident: Nationale Bank ontruimd nadat wekkers met geluid van tikkende tijdbom onder stoelen afgaan
Het auditorium van de Nationale Bank in Brussel is vandaag ontruimd na een bizar veiligheidsincident. Plots gingen wekkers af die onderaan verschillende stoelen waren geplakt, waaronder ook de spreekstoel. 300 medewerkers werden geëvacueerd. Intussen is het hele gebouw doorzocht en is er geen risico meer, laat het parket van Brussel weten.
Lees verder

Kirsten Bertrand vervangt An Goovaerts aan het hoofd van De Morgen
Vanaf vandaag vormen Bart Eeckhout en Kirsten Bertrand samen de nieuwe hoofdredactie van De Morgen. Dat maakte De Persgroep bekend. Bertrand vervangt daarmee An Goovaerts, die enkele weken geleden doorschoof naar VTM Nieuws
Lees verder

Speurders zoeken op aangeven van Michel Fourniret naar lichamen van verdwenen meisjes
Speurders doorzoeken vandaag de tuin van een woning in Saint-Cyr-les-Colons in de Franse Yonne, waar gisteren seriemoordenaar Michel Fourniret naartoe is gebracht. De zoeking kadert in het onderzoek naar de dood van twee in de jaren 90 verdwenen meisjes, Joanna Parrish en Marie-Angèle Domece.
Lees verder

20 tot 25 vluchten geschrapt in België door Ryanair-staking vrijdag
Door de staking vrijdag bij Ryanair zijn er uiteindelijk 20 tot 25 vluchten van en naar België geschrapt. Dat heeft Kenny Jacobs, de marketingdirecteur van Ryanair gezegd.
Lees verder

"De sporen van De Lijn zijn zoals onze kerncentrales: een beetje versleten"
Een tramtunnel die geregeld dichtgaat, doorgeroeste palen en gebroken sporen. Zijn de recente problemen met de Antwerpse trams toeval, of is er meer aan de hand?
Lees verder

Hoger loon voor 2.450 directeurs basisonderwijs
2.450 directeurs basisonderwijs krijgen vanaf vandaag een hoger loon. Dat is het gevolg van de gelijkschakeling van de lonen voor de directeurs basisonderwijs, een loopbaanmaatregel die in juni werd goedgekeurd. Dat meldt minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).
Lees verder

Betoging federale ambtenaren: Brusselse tunnels deels afgesloten, grote verkeershinder verwacht
Federale ambtenaren stappen staken vandaag tegen hun nieuwe ziekteregeling en trekken de straat op. De betoging zal voor grote verkeershinder zorgen, zo verwacht de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. Verschillende tunnels zullen worden afgesloten voor het verkeer.
Lees verder

Vlaamse ombudsman: "Geef elke bijzitter 200 euro"
De Vlaamse ombudsman stelt voor om al wie op verkiezingsdag moet bijzitten voortaan 150 à 200 euro te geven. "Het zal snel gedaan zijn met de excuses."
Lees verder

Belgische Defensie daagt Google voor de rechter
Defensie gaat een klacht indienen tegen Google omdat de Amerikaanse internetreus weigert gevoelige sites van het Belgische leger op zijn kaarten wazig te maken. Dat schrijven de kranten van Sudpresse.
Lees verder

Het kind van de stroomrekening: schijf 8
Delen van ons land die zonder stroom worden gezet? De burgemeesters van de eerst getroffen gemeenten zijn officieel niet ingelicht. Ze wijzen naar de federale regering. "Ik ben enorm teleurgesteld en boos dat dit weer aan de orde is."
Lees verder

Oud-Bende-speurder Freddy Troch: "Ze waren bang dat we andere potjes zouden opentrekken"
Oud-onderzoeksrechter Freddy Troch die jarenlang belast was met het onderzoek naar de overval van de Bende van Nijvel in Aalst, heeft na meer dan twintig jaar het stilzwijgen doorbroken.
Lees verder

"Betonproblemen in kerncentrales waren in de jaren 90 al bekend, maar er gebeurde niets"
Had het dreigende stroomtekort voorkomen kunnen worden? Al sinds de jaren 90 zijn de betonproblemen in Belgische kerncentrales bekend, maar sinds de overname door Suez gebeurde er niets. Dat zeggen bronnen binnen Engie-Electrabel aan de RTBF en de VRT.
Lees verder