Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 6 september 2018

21 transmigranten opgepakt bij nieuwe grote politieactie in Kruibeke

21 transmigranten opgepakt bij nieuwe grote politieactie in Kruibeke
In Kruibeke is vanochtend een grote controleactie gehouden naar transmigranten. Op de snelwegparking van de E17 werden vrachtwagens gecontroleerd met een speurhond. 21 transmigranten werden opgepakt op een bus, het gaat vooral om Eritreërs. 
Lees verder

Wouter Van Besien: 'OCMW Antwerpen had contact met Assad-regime'
Het OCMW van Antwerpen zou contact gehad hebben met het Syrische regime van Bashar al-Assad om de bezittingen en eigendommen van een Syrische vluchteling na te trekken. Dat zegt Groen-lijsttrekker Wouter Van Besien in een dubbelgesprek met N-VA-schepen Fons Duchateau in Knack.
Lees verder

Waarom de oorlog tegen cocaïne al bij voorbaat verloren is
Cocaïne uitroeien, kán dat eigenlijk wel? Laat over het antwoord geen twijfel bestaan. Het is 'nee'. Cocaïne is geen randverschijnsel, het is een mega-industrie waar elke dag miljoenen euro's in omgaan, met meer belanghebbenden dan verliezers. Met voor elke pion die omvalt, tien andere die al klaarstaan.
Lees verder

5 vragen die u altijd wilde stellen aan een leerkracht Engels
De Morgen stelt tien (school)dagen lang vijf vragen aan tien leerkrachten. Vandaag: Illissa Ben Ali (36 jaar), leerkracht Engels aan het Stedelijk Lyceum Meir en Hardevoort in Antwerpen
Lees verder

Salah Abdeslam zocht doelwit in België: foto's van Wetstraat 16 en kerncentrale Doel op computer gevonden
Speurders hebben ongeveer 600 video's en een hele reeks foto's, onder meer van de Wetstraat 16, gevonden op de computer van Salah Abdeslam. Dat meldt RTLinfo. Volgens de speurders zocht Abdeslam een doelwit in België om een aanslag te plegen zoals in Parijs.
Lees verder

Test: hoeveel behaalt u op deze schooltoets Engels?
Tien (school)dagen lang bevraagt De Morgen tien leerkrachten. Zij krijgen vijf vragen en spreken vol passie over hun beroep, hun hoogte- en dieptepunten en hun vak. Maar onze tien leerkrachten mogen ook vragen uitdelen. Elke dag vindt u hier hun toets terug. Vandaag: Engels.
Lees verder

Jambon ziet pre-electorale spelletjes in kritiek op aanpak transmigranten
Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) ziet electorale motieven achter de kritiek van verschillende burgemeesters op zijn aanpak van de transmigranten op de snelwegparkings. Dat liet vicepremier Jambon woensdag verstaan in De Ochtend op Radio 1.
Lees verder

Ruim 200 beuken in Torhout per ongeluk gerooid
In Torhout zijn meer dan 200 beuken per ongeluk gerooid. Beheerder Agentschap Wegen en Verkeer gaf de opdracht om enkele bomen te rooien en de rest te snoeien, maar de aannemer heeft er met de botte bijl op ingehakt. Dat meldt schepen van Leefmilieu en Natuur Elsie Desmet (CD&V).
Lees verder

Dansen met je hond en vier andere leuke sporten die jullie samen kunnen doen
Heb je deze zomer ook een tikkeltje te vaak van ijshoorntjes met drie bollen genoten? Hoog tijd om weer te gaan bewegen en geen betere sportbuddy dan je trouwe viervoeter. Dit zijn vijf leuke manieren om samen met je hond te bewegen.   
Lees verder

Plafond Hof van Cassatie in Brussels justitiepaleis ingestort
In het Brusselse justitiepaleis is het plafond van de griffie van het Hof van Cassatie gedeeltelijk ingestort. Dat heeft Belga vernomen bij de persmagistraat van het parket-generaal bij het Hof. 
Lees verder

Schoolpersoneel meldt zich ziek uit protest tegen terugkeer oude directeur
Alle achttien personeelsleden van het volwassenenonderwijs Cervo Go in De Panne hebben zich gisterenmorgen ziek gemeld. Het gaat om administratieve medewerkers, want het schooljaar start pas op 10 september. De reden voor het protest is de terugkeer van hun vroegere directeur, Thiéry Tachel.
Lees verder

De Lijn wil meer hoffelijkheid op de bus: "Geef elkaar eens een compliment"
De Lijn pakt uit met een nieuwe campagne voor meer hoffelijkheid tussen reiziger en chauffeur. De vervoersmaatschappij roept op om meer complimentjes te geven en hoffelijker met elkaar om te gaan.
Lees verder

Huwelijk beschermt senioren tegen ondervoeding
De senior die getrouwd, weduwe of weduwnaar is, maakt minder kans op ondervoeding dan de senior die gescheiden of partnerloos is. Dat blijkt uit onderzoek van de Duitse Friedrich-Alexander-universiteit.
Lees verder

Je gezicht laten registreren om sneller binnen te kunnen in een voetbalstadion, bij RWDM kan het
Supporters van voetbalclub RWDM kunnen dankzij gezichtsherkenning weldra sneller het stadion binnen. Ook andere ticketingbedrijven bekijken of de technologie kan helpen om wachtrijen te vermijden.
Lees verder

Onderzoekers en pedagogen enthousiast over Belgisch voorstel tot vereenvoudiging Franse spelling
De Fédération Wallonie-Bruxelles, die het onderwijs inricht in Franstalig België, gooit de knuppel in het Franse hoenderhok: ze pleit voor de afschaffing van een complexe spellingregel die zowel leerkrachten als leerlingen kopzorgen baart. Ook in Vlaanderen hebben studenten Frans grote moeite met een participe passé die volgt op een lijdend voorwerp.
Lees verder

Nieuw recordbedrag op Belgische spaarboekjes
De spaarboekjes zijn ook in juli blijven aandikken. Er staat nu voor het eerst meer dan 266 miljard euro op, zo blijkt vandaag uit cijfers van de Nationale Bank.
Lees verder

Rechts-radicale beweging Schild & Vrienden infiltreert in Vlaamse Jeugdraad
Schild & Vrienden, de rechts-radicale beweging van Dries Van Langenhove, infiltreerde volgens het VRT-programma Pano de Vlaamse Jeugdraad met vier van de acht verkozen leden. In besloten chatgroepen laat een van hen, net zoals tientallen andere S&V-leden, zich racistisch uit.
Lees verder

Voorzitter Schild & Vrienden na de commotie: "VRT probeert alles wat Vlaamsgezind is te framen als racistisch"
Dries Van Langenhove, voorzitter van de omstreden beweging Schild & Vrienden, is niet te spreken over de 'Pano'-reportage die vanavond uitgezonden werd op Canvas. "De afgelopen maanden filmde de VRT tientallen uren positief beeldmateriaal, maar in de eigenlijke reportage is daar bijna niets van gebruikt", hekelt de jongeman in een Facebookpost.
Lees verder

N-VA roept Aalsterse kandidaat op het matje na reportage over 'Schild & Vrienden', rector UGent wil onderzoek
"Als het waar is wat daar gebeurt, en wij hebben geen indicatie om aan te nemen dat dat niet zo zou zijn, dan is dat walgelijk en te gortig", zegt N-VA-woordvoerder Joachim Pohlmann na het zien van de spraakmakende Pano-reportage over 'Schild & Vrienden'. Met N-VA-kandidaten die actief zijn bij Schild en Vrienden, en in het bijzonder de kandidaat uit Aalst, zal een gesprek worden aangegaan. Rik Van de Walle, rector van de universiteit van Gent, wil een onderzoek.
Lees verder

CM kreeg dit jaar 75 meldingen over mogelijke fraude
Via haar fraudemeldpunt heeft de Christelijke Mutualiteit (CM) sinds begin dit jaar 75 meldingen over mogelijke fraude binnengekregen. Volgens berekeningen van het vakblad De Specialist komt dat erop neer dat 0,41 procent van alle erkende artsen zijn gesignaleerd.
Lees verder