Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 augustus 2018

Waarom investeren in vastgoed meer opbrengt dan sparen en hoe u het zorgeloos kan doen

Waarom investeren in vastgoed meer opbrengt dan sparen en hoe u het zorgeloos kan doen
De spaarrentes zijn historisch laag en toch blijven Belgen geld op hun spaarboekje zetten. Er zijn wel slimmere manieren om geld te beleggen, maar die komen vaak met risico's en schrikken daarom af. Vastgoed, bijvoorbeeld, heeft een hoger rendement, maar veel mensen vinden zo'n grote investering beangstigend. Een hulplijn inschakelen kan dan een goed idee zijn.  
Lees verder

New York probeert groei Uber in te dammen
De stad New York heeft beslist om de groei van Uber, Lyft en gelijkaardige taxidiensten aan banden te leggen. Die beslissing komt er na verschillende berichten over taxichauffeurs die uit het leven stapten uit economische wanhoop.
Lees verder

Musk riskeert onderzoek naar manipulatie na tweet
Een onderzoek naar marktmanipulatie dreigt voor Tesla-baas Elon Musk. In een tweet liet de miljardair weten het bedrijf van de beurs te willen halen. De financiering zou al rond zijn, claimde hij.
Lees verder

Nederlandse garnaalvissers tijdelijk 'werkloos' door naderend Offerfeest
Nederlandse vissers zijn gevraagd de komende twee weken geen garnalen te vangen. Dat meldt De Standaard. De reden: het nakende Offerfeest in Marokko.
Lees verder

Piloten vragen overheid op te treden: "Wijs Ryanair op Belgische regels"
De politieke wereld moet grote bedrijven zoals Ryanair erop wijzen dat ze zich aan de Belgische regels moeten houden. Dat vraagt de Belgian Cockpit Association (BeCA), de beroepsvereniging van Belgische piloten. "De politieke wereld moet zijn verantwoordelijkheid nemen in het dossier van Ryanair." Morgen leggen de piloten het werk neer. 
Lees verder

Vakbonden en directie van Brussels Airlines bereiken akkoord over werkdrukverlaging
Bij Brussels Airlines hebben vakbonden en directie een akkoord bereikt over werkdrukverlaging. De onderhandelingen hebben maanden aangesleept. Ook is afgesproken dat voor de andere aspecten - seasonal crews en verloning - nog iets meer tijd nodig is om tot een akkoord te komen.
Lees verder