Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 augustus 2018

Verwacht rendement van spaarverzekeringen soms te rooskleurig

Verwacht rendement van spaarverzekeringen soms te rooskleurig
Wie een spaarverzekering (Tak21) neemt, heeft, op de gewaarborgde rente na, amper zicht op het mogelijk rendement. Europa verplicht de verzekeraars er nu toe om hun toekomstig rendement in te schatten, afhankelijk van de omstandigheden. Onderzoek van Spaargids.be leert dat die rendementen soms te rooskleurig worden voorgesteld.
Lees verder

Samsung kampt met stagnerende smartphonemarkt en concurrentie van goedkope Chinese merken
De rek is uit de smartphonemarkt en dat begint Samsung te voelen. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant had al gewaarschuwd voor druk op het kwartaalresultaat, maar de winst pakte zelfs nog lager uit dan gedacht.
Lees verder

Tesla start onderhandelingen met Duitsland en Nederland voor eerste Europese gigafabriek
Autobouwer Tesla start onderhandelingen met de Duitse en Nederlandse autoriteiten over de bouw van een eerste grote fabriek in Europa. Dat schrijft The Wall Street Journal. Tesla-baas Elon Musk wil in Europa een zogenaamde 'gigafabriek' voor de productie van elektrische auto's en accu's bouwen en is al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie. 
Lees verder

Is het kantelpunt voor Ryanair nabij?
Dat het weinig comfort biedt, dat is Ryanair allang vergeven. Daar betaal je tenslotte ook niet voor. Maar dat reizigers om de zoveel tijd en masse stranden? En dat het personeel wordt afgedreigd door de grote baas wanneer het protesteert tegen de arbeidsomstandigheden? Dat lijkt van een andere orde. Stoot Michael O'Leary stilaan op de grenzen van de consument?
Lees verder

Steeds meer Belgen kiezen voor woonkrediet met variabele rente
Ondanks de lage rente kiezen steeds meer Belgen voor een variabel tarief bij hun woonkrediet. Dat blijkt uit een rondvraag van Spaargids.be bij de vier grootbanken. "Zeker voor kortere looptijden is een variabele rente voordelig."
Lees verder