Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 12 augustus 2018

Tweede zwarte weekend op Franse snelwegen, ook rond Antwerpen drukke avondspits verwacht

Tweede zwarte weekend op Franse snelwegen, ook rond Antwerpen drukke avondspits verwacht
Op de Franse autosnelwegen begint zaterdag het tweede zwarte weekend. Vooral in de Rhônevallei moeten de bestuurders rekening houden met vertragingen, zowel richting zuiden als voor het terugkerende verkeer. Ook in eigen land belooft het bijzonder druk te worden.
Lees verder

Internationale zorgen om Belgische frieten
De aardappeltelers hebben door de droge en hete periode een zware zomer. De oogst zal dit jaar zeker 30 procent lager uitvallen dan anders. Dat is slecht nieuws voor onze frieten. Zelfs in het buitenland maken ze melding van de problemen met "het symbool van België".
Lees verder

"Sommige imkers zijn zo wanhopig dat ze stelen"
Imker Frans Jacobs (81) trof deze week een lege bijenkast aan omdat een dief had toegeslagen. En hij is niet alleen. Omdat steeds meer hobbyisten zich aan de imkerij wagen, is de vraag naar bijen groter dan het aanbod. "Sommigen zijn zo wanhopig dat ze gaan stelen", zegt bijenexpert Dries Laget...
Lees verder

STANDPUNT. Deurwaarders of geldkloppers
Veel mensen in ons land zitten in de miserie door schulden en dat zijn echt niet alleen marginalen. Een alleenstaande moeder met een langdurig ziek kind, een zelfstandige die failliet gaat, mensen na een scheiding,… het kan velen overkomen. Vorig jaar hadden 371.000 Belgen betalingsachterstand....
Lees verder

13 schepen 'geflitst'op het Albertkanaal
Een 'trajectcontrole' op het Albertkanaal heeft al verschillende schippers tegen de lamp doen lopen. De betrokken schippers werden bestraft met een time-out. Er wordt nu gekeken om het systeem uit te breiden naar alle Vlaamse waterwegen.
Lees verder

Minder op stal, meer in de wei (en dat zal gps moeten bewijzen)
Landbouwonderzoekers willen dat koeien in Vlaanderen straks allemaal een gps-apparaat rond de hals dragen. Zo kan de boer namelijk perfect bewijzen dat zijn melkkoeien vaker in de wei dan in de stal staan. "In Nederland is melk van koeien die vooral buitenstaan – de zogenaamde 'weidemelk' – zeer in...
Lees verder

Uw trein zal nog wat later zijn
89% van de treinen zonder vertraging: dat had de NMBS zich voor 2018 tot doel gesteld. Maar de voorbije maanden was de stiptheid van het spoorverkeer zo slecht dat de NMBS haar eigen doelstelling "moeilijk realiseerbaar" noemt. En nu volgens een uitgelekt document nog maar mikt op 88% klokvaste...
Lees verder

Weyts legt Airbnb geldboete 'tot 25.000 euro' op
Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) legt internetgigant Airbnb een geldboete op, die kan oplopen tot 25.000 euro. Het Amerikaanse verhuurplatform blijft immers weigeren om gegevens van Vlaamse verhuurders door te spelen aan de inspectiediensten.
Lees verder

NMBS betaalt recordbedrag om graffiti van treinen te halen
De NMBS heeft vorig jaar een recordbedrag van 4,1 miljoen euro moeten betalen om graffiti te verwijderen van haar treinen. Dat meldt De Tijd zaterdag.
Lees verder

Noodnummer 1722 wordt afgesloten
Het KMI voorziet momenteel geen noodweer meer. Het nummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies wordt nu gedeactiveerd. De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het nummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies geactiveerd zodat het noodnummer 112 tijdens het onweer...
Lees verder

Enorme stalbrand in Philippeville: 20.000 kippen levend verbrand
Bij een brand in een kippenkwekerij in Philippeville, in de provincie Namen, zijn zaterdagochtend ongeveer 20.000 kippen omgekomen. Dat meldt de lokale politie.
Lees verder

Emotionele schepen schrijft open brief over afpersing met naaktfoto's: "Ik ben wakker geworden in de hel"
Frank Gheeraert (Open VLD), de schepen van Ruimtelijke Ordening in Langemark-Poelkapelle die afgeperst wordt met beelden van een vermeend seksfeestje, heeft een emotionele brief gepost op Facebook. "Donderdag ben ik wakker geworden in de hel."
Lees verder

Zo besteelt oplichter jonge fans van Regi of Karen Damen
Een vermoedelijk Franse oplichter heeft al meerdere mensen geld ontfutseld door zich op sociale media voor te doen als Regi Penxten of Karen Damen. Via een nepprofiel biedt hij nietsvermoedende fans VIP-tickets aan voor de volgende show, maar uiteindelijk zien zij enkel hun telefoonrekening...
Lees verder

Vlaamse motorrijder (30) overleden op circuit van Spa-Francorchamps
Tijdens een trainingsrit op het circuit van Spa-Francorchamps is zaterdagmiddag een motorrijder om het leven gekomen. Dat heeft het parket van Luik bekendgemaakt.
Lees verder

Bestuurders ontsnappen nipt aan drama wanneer boom plots neervalt op rijweg
Een vrouw is vrijdagavond nipt ontsnapt aan een zwaar ongeval toen er net achter haar wagen een boom op de rijweg viel. De man die achter haar reed, kon alles filmen via zijn dashcam. Er viel als bij wonder geen enkele gewonde.
Lees verder

Minister Weyts draait maatregel over voorrang fietsers terug: "Fietsers kunnen voorrang niet verliezen"
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts corrigeert zondagochtend de actie van het Agentschap Wegen en Verkeer over de voorrangsregel voor fietsers bij het kruisen van gewestwegen. Voor Weyts kan er geen sprake van zijn dat fietsers de voorrang die ze eerder hadden, zouden verliezen.
Lees verder

DISCUSSIE. Moeten jongeren geholpen worden bij aan koop woning?
De gemiddelde prijs van een huis is deze zomer boven de 250.000 euro geklommen en kopers moeten steeds meer lenen. Moeten er maatregelen komen om jongeren te helpen een eigen woning te kopen?
Lees verder

Weyts draait actie over voorrang fietsers terug, oppositie: "Pas nadat er commotie uitbreekt, trekt hij staart in"
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts corrigeert zondagochtend de actie van het Agentschap Wegen en Verkeer over de voorrangsregel voor fietsers bij het kruisen van gewestwegen. Voor Weyts kan er geen sprake van zijn dat fietsers de voorrang die ze eerder hadden, zouden verliezen. De...
Lees verder

Bart De Wever toont sokken voor Antwerp Pride
De Antwerp Pride heeft afgelopen weekend menig Antwerpenaar van zijn sokken geblazen. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) kon zijn sokken nog redden. Hij was tijdens het evenement op vakantie, maar wenste vanuit Polen iedereen een geweldige Pride toe. En hij had daarvoor ook zijn outfit aangepast. Op...
Lees verder

Vanaf vanavond tot morgenavond opnieuw kans op onweer met hevige buien en hagel
Het zachte zonnige weer maakt plaats voor plaatselijk hevige onweerswolken. Dat meldt het KMI. Zij verwachten van zondagavond tot maandagavond donder, bliksem en hagel. Daarom waarschuwen de meteorologen meer dan 24 uur lang voor code geel.
Lees verder