Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 augustus 2018

Sp.a wil luchthaven Deurne dicht: "Antwerpen heeft geen nood aan toeristische luchthaven"

Sp.a wil luchthaven Deurne dicht: "Antwerpen heeft geen nood aan toeristische luchthaven"
Volgens sp.a Antwerpen heeft de stad geen nood aan een toeristenluchthaven. Dat zegt de partij nadat VLM Airlines gisteren aankondigde bijna alle lijnvluchten vanuit de luchthaven van Antwerpen te zullen schrappen. Tegen 2030 wil de partij het terrein laten heraanleggen als park.
Lees verder

Elektronische hulpsystemen sturen auto geregeld in de sloot
Van 'superieur' naar 'gevaarlijk': elektronische hulpsystemen om veiliger auto te rijden hebben nog een lange weg te gaan. "Je kunt maar beter goed blijven opletten, want ze hebben het geregeld mis."
Lees verder

Palestijnse journalist Sarhan Abukalloub door België erkend als vluchteling
België heeft de Palestijnse journalist Sarhan Abukalloub het statuut van vluchteling toegekend. Wegens bedreigingen was hij Gaza ontvlucht. Dat laat de Franstalige journalistenvereniging (AJP) weten, die zijn aanvraag heeft ondersteund samen met de internationale federatie van journalisten (FIJ).
Lees verder

Waarom de moderne woonkamer vandaag een urban jungle vol planten is
De moderne jongere maakt van zijn woning geen strak afgelijnd designpareltje meer, maar een urban jungle vol kamerplanten en klimop. Ideaal om dé perfecte Instagram-foto te maken. Maar waar komt de trend eigenlijk vandaan?
Lees verder

"Een nieuwe realiteit creëren, dat overweldigt"
Antwerpen-Centraal is een station en ook een kleine stad. Hier loopt de hele wereld rond. De ene draagt een aktetas, de ander een plooifiets of een werptent, en iedereen heeft een doel. Dit is het verhaal van de onbekende man of vrouw naast u op de trein of het perron. Vandaag in deel 10 (slot): Tineke Van Hemeldonck, grafisch vormgeefster.
Lees verder

Minder homofobe attitudes, meer geweldsincidenten: hoe kan dat?
Het homofobe incident in Gent is dan wel extreem, het is helaas niet uniek. De geweldcijfers vertonen de laatste jaren zowel op lokaal als nationaal niveau een stijgende lijn. Alleen: is er daarom ook effectief meer gaybashing?
Lees verder

Binnenkort niet meer naar de rechtbank voor een echtscheiding?
Getrouwde koppels die uit elkaar willen gaan en geen minderjarige kinderen hebben, zouden daar binnenkort misschien niet meer voor langs de rechtbank moeten passeren. Een uitspraak door een notaris zou volstaan. Dat staat in een rapport over de toekomst van het notariaat dat twee experten hebben opgesteld op vraag van minister van Justitie Koen Geens (CD&V).
Lees verder

Kerstboomproductie zwaar getroffen door aanhoudende droogte
De aanhoudende droogte is na vanavond voorbij, toch kunnen we de gevolgen nog lang voelen. Zelfs tot aan Kerstmis, want de voorbije hittegolf heeft de kerstbomen in de Ardense kwekerijen grote schade toegebracht, meldt de RTBF.
Lees verder

Twintiger verdronken in meren van l'Eau d'Heure
In de meren van de Eau d'Heure, een recreatiedomein op de grens van de provincies Henegouwen en Namen, zo'n dertig kilometer ten zuiden van Charleroi, is gisterenavond een twintiger verdronken. Dat meldde de brandweer van de hulpverleningszone Henegouwen-Oost.
Lees verder

Zware onweersbuien met felle regen geselen het land na wekenlange droogte
Na een wekenlange droogte en een aanhoudende hittegolf werden deze nacht de hemelsluizen opengezet. In Vlaanderen en delen van Wallonië waren zware onweersbuien die gepaard gingen met felle regen. Oost-Vlaanderen, Brussel en Henegouwen hadden zelfs twee keer prijs met een tweede golf aan zware onweersbuien na middernacht. 
Lees verder

Mensen met een fysieke beperking moeten meer dan drie jaar wachten op een aangepaste sociale woning
De gemiddelde wachttijd voor een sociale woning voor mensen met een fysieke beperking bedraagt meer dan drie jaar. Bovendien zijn er voor hen te weinig aangepaste woningen beschikbaar, klaagt CD&V vandaag aan in Het Nieuwsblad en De Standaard. Op het einde van 2016 waren er 3.372 openstaande dossiers.
Lees verder

Agentschap Natuur & Bos hakt in aantal inspecteurs: "Uiteraard heeft zo'n besparing impact"
Niet alleen de Vlaamse milieu-inspectie, ook de natuurinspectie heeft gesnoeid in het aantal inspecteurs. Het gevolg is gelijkaardig: minder aanmaningen en minder processen-verbaal. "Betrapping op heterdaad wordt onmogelijk." 
Lees verder

De voorhoede haar hippe drinkbus, de massa haar plastic flessenwater
De verkoop van flessenwater gaat door het dak. Supermarkten laten extra voorraden aanrukken, Spa en Bru doen alles om de vraag bij te houden. Doet de hitte de voorzichtige trend van plasticvrij verdampen?
Lees verder

Ladbrokes moet alle Belgische gokkantoren één dag sluiten
Alle 300 Belgische vestigingen van Ladbrokes moeten op 3 september een hele dag hun deuren sluiten. De Kansspelcommissie legt de sanctie op omdat Ladbrokes klanten virtueel liet gokken terwijl dat niet wettelijk was geregeld.
Lees verder

'Meneer de notaris' moet mee met zijn tijd
De notarissen willen hun beroep vernieuwen en leggen daarvoor een reeks voorstellen op tafel. De belangrijkste les: in de toekomst moet het goedkoper en empathischer.
Lees verder

Voorstel voor akkoord bij Ivago, personeel stemt morgen
Bij de Gentse afvalintercommunale Ivago wordt morgen gestemd over een voorstel voor akkoord van de directie. De tekst komt er na drie dagen overleg met vakbonden ACOD, ACV en VSOA en vertegenwoordigers van het Gentse stadsbestuur. 
Lees verder

66 transmigranten aangetroffen in Jabbeke
Bij een politieactie in Jabbeke is woensdagochtend een grote groep transmigranten aangetroffen. Dat bevestigt de politie van de zone Kouter. Zesenzestig mensen bevonden zich in een bos langs de Oudenburgweg, in de buurt van de snelwegparking van Jabbeke.
Lees verder

Man die verdacht wordt van homofoob geweld blijft aangehouden, vrouw onder voorwaarden vrijgelaten
De man die gisteren is opgepakt na het geweld op een homokoppel in Gent, blijft aangehouden. Hij riskeert een celstraf van twee jaar voor slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Als het homofobe karakter van de feiten wordt bevestigd, verdubbelt die maximumstraf. De vrouw die bij hem was, is vrijgelaten onder strenge voorwaarden. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. 
Lees verder

Daar is de regen: vloek of zegen? Vijf vragen over de terugkeer van de nattigheid
Geen dag te vroeg, zegt u? Iedereen snakte tijdens de aanhoudende droogte naar regen, en toch brengen de eerste onweersdruppels geen hosannakreten teweeg. Of hoe extreem compenseren niet werkt. "Dit brengt niet de nodige wateropslag, eerder miserie."
Lees verder

Knokke start juridische oorlog tegen kusteiland
De burgemeester van Knokke, graaf Leopold Lippens, heeft een gespecialiseerd advocatenkantoor de opdracht gegeven alle juridische middelen in te zetten om de bouw van een proefeiland voor de kust te dwarsbomen. Dat schrijven Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard vandaag.
Lees verder