Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 4 augustus 2018

Ryanair vraagt bemiddeling na aanhoudende stakingen

Ryanair vraagt bemiddeling na aanhoudende stakingen
De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft vandaag bemiddeling gevraagd voor het conflict met Ierse piloten, die voor de vierde dag deze zomer het werk neergelegd hebben en van plan zijn om hun actie voort te zetten.
Lees verder

China breidt invoertarieven voor VS uit als reactie op dreigementen Trump
China gaat importheffingen invoeren voor in totaal 60 miljard dollar aan Amerikaanse producten als de Verenigde Staten hun heffingen op Chinese producten uitbreiden. Dat heeft de regering in Peking vrijdag aangekondigd als reactie op eerdere dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump. 
Lees verder

Ryanair schrapt op 10 augustus 104 vluchten van en naar Belgiƫ
De Ierse lowcostmaatschappij Ryanair schrapt op 10 augustus 104 vluchten van en naar ons land. Ze doet dat nadat de christelijke vakbond CNE en de Belgian Cockpit Association (BeCa) eerder deze week een staking van de piloten aankondigden
Lees verder

Belgische bedrijven stuurden 126 miljard naar fiscale paradijzen in 2016
In Belgiƫ gevestigde bedrijven hebben in het aanslagjaar 2017 (voor de inkomsten van 2016) voor in totaal 129 miljard euro aan betalingen naar belastingparadijzen aangegeven bij de fiscus. Dat staat vandaag in La Libre. Het gaat om 57 procent meer dan werd aangegeven tijdens het voorgaande aanslagjaar (82 miljard euro).
Lees verder

Logistieke partner van Chinese e-commercegigant Alibaba richt filiaal op in Luik
De mogelijke investering van de Chinese e-commercegigant Alibaba in Luik wordt iets concreter nu blijkt dat de Chinese logistieke groep 4PX een filiaal opricht in de stad. Dat schrijven De Tijd en L'Echo zaterdag. 4PX is een onderaannemer van Alibaba, maar werkt ook voor onder meer Amazon.
Lees verder

"Het kan me geen reet schelen als niemand me graag ziet": portret van de flamboyante Ryanair-CEO Michael O'Leary
Dat de Belgische en Zweedse piloten van Ryanair volgende vrijdag staken heeft niet enkel te maken met sociale meningsverschillen, maar ook met de persoonlijkheid van CEO Michael O'Leary. Die blijft zijn obsessie voor goedkoop als een impulsieve puber verdedigen – wat hij heel langzaam ook begint toe te geven.
Lees verder