Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 31 augustus 2018

Paul Jonckheere op CD&V-lijst

Paul Jonckheere op CD&V-lijst

Landbouwer Paul Jonckheere staat op de lijst van CD&V in Koekelare. Hij staat op de achttiende plaats.

Lees verder

CD&V zet 21-jarige op plaats 2

Op de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen staan achttien nieuwe kandidaten, van wie zestien die voor het eerst deelnemen.

Lees verder

"CD&V is partij van verleden, alleen Groen heeft toekomst"

Na twaalf jaar verschijnt Bart Bouciqué (64) weer op het politieke toneel. Niet meer bij CD&V, maar bij Groen. Hij staat op de vijftiende plaats.

Lees verder

CD&V pleit voor schepen van Buurten en Wijken

CD&V Wervik heeft zijn huiswerk helemaal af voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Met heel veel moeite vonden ze genoeg vrouwen om de lijst te vervolledigen, maar in het Portaal kon een volledige lijst voorgesteld worden.

Lees verder

SP.A-lijsttrekker Hedwin De Clercq gaat voor vier zetels op 14 oktober

De twee huidige schepenen voor SP.A trekken en steunen de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Advocaat Johan Thomas, al dertig jaar schepen in Brakel, duwt de lijst, terwijl schepen Hedwin De Clercq de lijst trekt.

Lees verder

Voorakkoorden lekken uit: kiezersbedrog, vindt Open VLD

Het uitlekken van een voorakkoord tussen CD&V en N-VA in Tremelo bevestigt de onenigheid die er al geruime tijd tussen de huidige coalitiepartners CD&V en Open VLD bestaat.

Lees verder

Dochter van oud-burgemeester komt op bij Voor Ternat

Met Anna Parys (24) tovert Voor Ternat een laatste en toch wel verrassende nieuwe naam uit de verkiezingshoed. De jongste dochter van oud-burgemeester Ronald Parys krijgt plaats 13 op de lijst. Papa Ronald staat alvast klaar met enkele tips.

Lees verder

Johan Van Lierde op plaats drie bij CD&V

CD&V Roosdaal zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober ook kunnen rekenen op de ervaren Johan Van Lierde.

Lees verder

'Mensen denken soms te weinig na over hun wilsverklaring'
De voorbije twee jaar hebben zo'n honderd Belgen hun wilsverklaring ingetrokken. Daarin geeft iemand aan te willen sterven als hij in een coma belandt, bijvoorbeeld na een ongeval of beroerte.
Lees verder

Ook andere gemeenten overwegen snelwegparkings te sluiten: 'Het loopt uit de hand'

Nadat Jabbeke gisteren al besloot de snelwegparking te sluiten tegen overlast van migranten, luiden ook andere gemeenten zoals Landen en Dilbeek de alarmbel. Dat meldt VRT NWS.

Lees verder

Ook N-VA schaart zich achter verbod op Islampartij
De N-VA wil meewerken aan het initiatief van vier Franstalige partijen om de Islampartij te verhinderen deel te nemen aan de verkiezingen van volgend jaar.
Lees verder

'Assisen pleiten is een avontuur, daar krijg je een kick van'

Kris Luyckx is veel: advocaat in strafzaken, senior partner in een advocatenkantoor, docent, plaatsvervangend raadsheer en zelfs politicus. 'Mensen stappen hier soms binnen met de grootste verwachtingen. Die denken dat je superman bent omdat je ooit eens op tv bent gekomen. Maar ik ben geen superman: ik doe gewoon mijn best.'

Lees verder

Moskee in Leuven beklad met racistische boodschap

In leuven is een moskee beklad met een racistische boodschap. 'Een walgelijke boodschap', reageert N-VA'er Lorin Parys.

Lees verder

'Als ik ook maar één incident zie, sluit ik die parking'

De burgemeesters van gemeenten met een snelwegparking zetten de federale en Vlaamse N-VA-ministers voor hun verantwoordelijkheid. 'Alleen toeteren helpt niet meer.'

Lees verder

Ook september wordt buitenbeentje: nieuwe periode van droogte komt eraan

Na de bijzonder hete en droge vakantiemaanden wordt ook september een buitenbeentje. De komende tien dagen worden immers zonniger, regen wordt niet verwacht. De noodplannen voor de droogte kunnen nog niet opgeborgen worden.

Lees verder

Securitas gaat hoofdkantoor Antwerpse politie bewaken

Securitas heeft via een Europese aanbestedingsprocedure de opdracht binnengehaald om het hoofdkantoor van de lokale politie van Antwerpen aan de Noorderlaan te bewaken en te beveiligen. Het is het eerste politiekantoor in ons land dat de bewaking van zijn onthaal uitbesteedt.

Lees verder

Mythe van kersverse moeder en haar roze wolk moet nodig doorgeprikt worden

Nee, niet elke vrouw die net moeder is geworden, zweeft op een roze wolk. Je zou denken dat dit stilaan ingeburgerde kennis is. Toch worstelen nog veel pas bevallen vrouwen in hun eentje met hun angsten en verdriet.

Lees verder

Verdachte van incident station Aarschot ontkent racistisch motief

De 35-jarige man die een zwarte tiener op de sporen duwde in het station van Aarschot ontkent dat hij uit racisme handelde.

Lees verder

Raadkamer vindt beroep Servisch gezin tegen opsluiting ongegrond

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) reageert vrijdag opgetogen over de beslissing van de Raadkamer over de opsluiting van gezinnen met kinderen. Het beroep van het Servische gezin is volgens de Raadkamer ongegrond, stelt Francken op Twitter.

Lees verder

Nederlander blijft aangehouden na dodelijke schietpartij in Spa

De raadkamer van Verviers heeft vrijdag de aanhouding van Yvo T. met een maand verlengd. De 35-jarige Nederlander wordt ervan verdacht dat hij op 26 augustus om 02.00 uur 's ochtends politie-inspecteur Amaury Delrez heeft neergeschoten.

Lees verder