Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 augustus 2018

‘Ook nu zijn er al korpschefs die klussen als huisschilder’

'Ook nu zijn er al korpschefs die klussen als huisschilder'

Her en der krijgt het voorstel om politiemensen te laten bijklussen flinke kritiek. Kan de politie dan nog objectief zijn? 'Alsof wie bij de politie werkt vandaag ook geen familie, vrienden en buren heeft, dat werkt toch perfect', zegt Vincent Houssin van politievakbond VSOA. 'We streven net naar een politie met twee voeten in de maatschappij', luidt het op het kabinet-Jambon.

Lees verder

Factcheck: maakt een dode wesp de rest van het nest echt agressiever?

Een wespennest, dat is een beetje zoals de maffia. Dood één lid en de rest kan niet wachten om wraak te nemen. 'Wespen zijn uiterst sociale beestjes.'

Lees verder

Kris Peeters ziet u liever niet van een hoogtewerker springen

Op verschillende festivals kan je deze zomer vanaf een springplatform op een reusachtig luchtkussen landen. Daarbij wordt maar beter geen hoogtewerker ingezet, vindt viceminister Kris Peeters (CD&V).

Lees verder

'Neen, een politieman kan geen café uitbaten'
In Aalst kan een politievrouw perfect podoloog zijn in bijberoep. Maar een café uitbaten, gaat te ver. 'We maken telkens een heel concrete afweging', zegt Christoph D'Haese (N-VA), burgemeester van Aalst.
Lees verder

Alweer een hitterecord gesneuveld, maar onweer op komst

Vandaag is de warmste 7 augustus sinds het begin van de metingen. Het vorige record dateert van 1975 en bedroeg 32.7 graden Celsius. Toch waarschuwt het KMI voor lokaal onweer vanaf 19 uur.

Lees verder

Foute foto's
Nieuwsfoto's worden al eens bewerkt, maar een geoefend oog haalt die gemanipuleerde beelden er meteen uit. Omdat wij van lezers houden met een scherpe blik, bieden we u graag deze test aan.
Lees verder

Waarom u beter te voet dan met een BMW naar de Hema gaat

We denken dat dure statussymbolen helpen om vriendschap te sluiten. Dat klopt absoluut niet, schrijven psychologen. Kamagurka vertelt hoe dat komt.

Lees verder

Dief steelt Tesla maar valt stil door platte batterij

Dieven hebben dinsdag een elektrische Tesla noodgedwongen moeten achterlaten. Het voertuig, dat gestolen werd in Sint-Martens-Latem, was niet volledig opgeladen en de actieradius bleek beperkt.

Lees verder

Directrice Brusselse tegenhanger VDAB na 23 jaar ontslagen: 'Ze liet stagiairs gratis in haar huis werken'

De directrice van de controledienst van Actiris, de Brusselse tegenhanger van de VDAB, is na 23 jaren bedankt voor bewezen diensten. Ze werd ontslagen nadat ze stagiairs en werkzoekenden in opleiding van een sociale tewerkstellingsdienst in Elsene gratis werken had laten uitvoeren bij haar thuis, melden de kranten van Sudpresse.

Lees verder

Verdachte van fatale burenruzie Bonheiden vrijgelaten

In Mechelen heeft de onderzoeksrechter dinsdag de 44-jarige man vrijgelaten die zondagavond was opgepakt na het schietincident in een appartementsgebouw waarbij een 63-jarige man om het leven kwam. De man is weliswaar in verdenking gesteld voor doodslag, maar de onderzoeksrechter houdt er volgens het parket rekening mee dat er mogelijk sprake is van wettige zelfverdediging.

Lees verder

Ex-N-VA'ers beginnen nieuw project Herentals-Anders

De soap rond de lijstvorming van N-VA in Herentals heeft ervoor gezorgd dat een aantal misnoegde mandatarissen en ex-leden een eigen beweging hebben opgericht. 'Herentals-Anders!' (HA!) is dinsdag boven de doopvont gehouden.

Lees verder

'Scheiden moet ook zonder rechter kunnen'

Het zou eigenlijk niet nodig moeten zijn om bij elke scheiding een rechter tussenbeide te laten komen. Als een kinderloos koppel het eens is over de scheiding, dan zou een uitspraak door een notaris kunnen volstaan. Dat staat in de aanbevelingen van een rapport opgesteld in opdracht van minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

Lees verder

Onweer slaat hard toe: kampen geëvacueerd, optreden Lokerse Feesten stilgelegd

Het aangekondigde onweer is dinsdagavond rond 23.00 uur in ons land aangekomen. Oost- en West-Vlaanderen waren als eersten aan de beurt. Vooral in de Kempen zorgde het onweer voor heel wat problemen.

Lees verder

Van een uitgebrand bos tot omgevallen bomen: zo groot is de schade na het onweer
Het aangekondigde onweer is dinsdagavond aangekomen in ons land. Het onweer was met momenten zeer hevig, dat bewijzen deze beelden uit heel Vlaanderen. Van een aangewakkerde bosbrand in Limburg, over omgevallen bomen en blikseminslagen: het onweer heeft lelijk huisgehouden.
Lees verder

1.169 dagen wachten op aangepaste sociale woning
CD&V neemt minister Homans onder vuur. De gemiddelde wachttijd voor een sociale woning voor mensen met een fysieke beperking bedraagt drie jaar.
Lees verder

66 transmigranten uit tentenkamp gehaald in Jabbeke

Bij een grootschalige actie haalde de politie woensdagochtend 66 transmigranten uit een bos langs de Oudenburgweg in Jabbeke. Het ging om zowel mannen, vrouwen als kinderen. Ze werden allemaal geïdentificeerd en kregen het bevel om het land te verlaten.

Lees verder

Akkoord met vakbonden bij Ivago: opnieuw vuilnisophaling in Gent?

De vakbonden en directie bij Ivago in Gent hebben een akkoord bereikt over een tekst met maatregelen. Donderdag wordt de tekst aan het personeel toegelicht. Daarmee lijkt na drie dagen het einde van de afvalstaking in Gent in zicht.

Lees verder

'Magnette heeft niks te winnen in Frankrijk'

PS-kopstuk Paul Magnette is gevraagd om de Europese lijst van de PS in Frankrijk te trekken. 'Hij heeft daar niks mee te winnen, integendeel', zegt politicoloog Pascal Delwit.

Lees verder

OPROEP. Bent u als holebi al geconfronteerd met discriminatie of agressie?

Zaterdag vindt de jaarlijkse Antwerp Pride plaats. De stoet ijvert voor een wereld waarin geaardheid geen reden geeft tot discriminatie of vooroordelen.

Lees verder

Brusselse parken vanaf donderdagmiddag gesloten vanwege onweer

De Brusselse parken en kerkhoven die onder het beheer staan van Leefmilieu Brussel en de stad Brussel zullen vanaf donderdagmiddag gesloten worden omdat het KMI hevige onweersbuien en rukwinden heeft voorspeld.

Lees verder