Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 4 augustus 2018

Ook ijsverkopers beleven topzomer: “Klanten schuiven aan tot drie huizen verder”

Ook ijsverkopers beleven topzomer: "Klanten schuiven aan tot drie huizen verder"
Het is aanschuiven in Antwerpen voor wie een ijsje wil eten van een ijssalon. Als er nog ijs in voorraad is. Bij leverancier IJsboerke worden extra interimwerkkrachten en jobstudenten ingezet.
Lees verder

Jean Pierre W. riskeert 20 jaar cel voor poging tot moord op ex: "Mogelijk besefte hij de gevolgen niet goed"
Jean Pierre W. (57) heeft bekend dat hij een bijtend product over zijn ex Ragna S. (40) heeft gegooid. Hij had het goedje eerst op zijn vinger getest, zo verklaarde hij. "Hij heeft de gevolgen van zijn daden mogelijk niet goed beseft", zegt zijn advocaat Erik Bertels.
Lees verder

Antwerpenaars in Portugal en Spanje kreunen onder de hitte: "Het lijkt hier wel de Apocalyps"
In Spanje en Portugal moeten ze deze dagen temperaturen verdragen tot wel 48 graden. Enkele Antwerpenaren ter plekke reageren. "Zelfs de wind voelt aan alsof je een oven opent."
Lees verder

Verkoop ventilatoren en airco-installaties stijgt met 5.000%
We zoeken op elke mogelijke manier verfrissing deze dagen. Dat merken ook verkopers van zwembaden, aircoapparaten en ventilatoren. Bol.com speelt er handig op in met een koeltepagina op de site. Maar wie nog een zwembad wil kopen bij Fun, is eraan voor de moeite.
Lees verder

Prins Laurent eist 50 miljoen euro na mislukt herbebossingsproject
Met een arrest van een Brusselse rechtbank onder de arm daagt de oude vzw van prins Laurent de Libische staat voor een Luxemburgse rechter. De vzw, die in 2008 een peperduur herbebossingsproject opstartte in Libië, eist zo'n 50 miljoen euro nadat de Libiërs het contract eenzijdig hadden opgezegd.
Lees verder

Dopingjager wil bij topsporters populair schildkliermedicijn op lijst verboden middelen
Een nieuw medicijn maakt opgang in de sport: Thyrax. Een hormoon bedoeld voor mensen met schildklierproblemen, maar dat ook wordt misbruikt door atleten om sneller scherp te staan. Het is niet illegaal, maar experts waarschuwen voor ernstige gezondheidsrisico's. "Het Wereldantidopingagentschap moet...
Lees verder

Werken Zuiderdokken hervat na schadeclaim door aannemer?
Aannemer Van Laere zou met een schadeclaim van 10 miljoen euro hebben gedreigd als de werken aan de Zuiderdokken zouden blijven stilliggen. Daarom worden de werken hervat. "Klopt niet", zegt mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA).
Lees verder

N-VA: "Op griffies slingeren nog honderden illegale wapens rond"
De overheid vernietigt in beslag genomen wapens met te veel vertraging en dat is onveilig, hekelt de N-VA. De partij stelt een oplossing voor. "Geef wapenhandelaars de taak illegale wapens te vernietigen", zegt N-VA-Kamerlid Koenraad Degroote vrijdag.
Lees verder

Ruim dertig meer zware ongevallen tijdens hittegolf
Tijdens hittegolven gebeuren er op Belgische wegen 31 procent meer ongevallen met zwaargewonden dan op een doorsneedag. Ook het totale aantal letselongevallen ligt 15 procent hoger. Dat blijkt uit een analyse van veiligheidsinstituut Vias, schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
Lees verder

Te veel uitstoot? Pas de cijfers aan
België vraagt Europa om de officiële hoeveelheid uitstoot van stikstofdioxides "naar beneden bij te stellen" zodat we de EU-limiet toch halen. De belangrijkste reden is de onverwacht hogere uitstoot van dieselwagens, schrijft De Morgen vrijdag.
Lees verder

DISCUSSIE. Ons watersysteem dreigt het te begeven: moeten we altijd op ons waterverbruik letten?
De Vlaamse watersector waarschuwt: als de politiek het Vlaamse waterbeleid niet snel hervormt, dreigt ons watersysteem het te begeven. Dat schrijft De Standaard. Professor waterbouwkunde Patrick Willems (KU Leuven) waarschuwt: "Droogte is een sluimerende problematiek. Droog of nat weer, eigenlijk...
Lees verder

Drie agenten gewond bij interventie in centrum van Fedasil
Drie agenten zijn gewond geraakt na een interventie in het centrum van Fedasil in Florennes. Dat meldt het Naamse parket vrijdag.
Lees verder

Hete zomer: hoeveel kan het menselijk lichaam eigenlijk verdragen?
We maken momenteel een lange hete zomer mee. In Spanje en Portugal wordt de komende dagen zelfs 45 tot 50 graden verwacht. Maar kan een menselijk lichaam zo'n temperatuur eigenlijk wel aan?
Lees verder

E19 richting Brussel versperd door brandende vrachtwagen
De E19-autosnelweg tussen Antwerpen en Brussel is sinds kort voor 13.00 uur volledig versperd ter hoogte van Machelen. Oorzaak is een brandend voertuig. "Vermijd de omgeving", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.
Lees verder

Zelfgemaakte bom ontploft in Waals-Brabant
In Céroux-Mousty, een deelgemeente van het Waals-Brabantse Ottignies-Louvain-la-Neuve, is vrijdagochtend een zelfgemaakte bom ontploft. Dat meldt de lokale politie.
Lees verder

Droogte: Tiense Suikerraffinaderij en Olympia stellen water ter beschikking
Na AB InBev eerder deze week kondigen ook de Tiense Suikerraffinaderij en het zuivelbedrijf Olympia uit Herfelingen (Herne) aan dat zij water ter beschikking stellen van derden. Tiense stelt het water ter beschikking van de groendienst van de stad Tienen en aan landbouwers, Olympia aan de...
Lees verder

Eindelijk: volgende week regen en koelere temperaturen op komst
Neen, het is geen 'fake news', er is wel degelijk regen op komst. En die zal gepaard gaan met temperaturen die veel normaler zijn voor de tijd van het jaar dan de hitte die ons land momenteel teistert.
Lees verder

Ryanair annuleert 104 vluchten in ons land door staking piloten
Door de staking die aangekondigd is op 10 augustus, annuleert Ryanair 104 vluchten op die dag in ons land. "Door de staking van de pilotenvakbonden moeten we dat doen", staat in een mededeling van de luchtvaartmaatschappij.
Lees verder

Dierenasielen overspoeld: "Huisdier is wegwerpartikel geworden"
Dierenasielen en opvangcentra "verzuipen" in de kittens en katten die binnenkomen. Nieuwe wetgeving, een zachte winter en meer mensen die hun dieren beu zijn, zorgen voor een ware overrompeling in de opvangcentra. "Een huisdier is een wegwerpartikel geworden", klinkt het.
Lees verder

STANDPUNT. Waterspecialisten krijgen geen gehoor
Het beleid zal zich verder aanpassen aan de gevolgen van de klimaatverandering. Dat is de – in dit tropische weer – redelijk onderkoelde reactie van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege op een alarmerende brief van vijf Vlaamse instellingen die zich bezighouden met waterhuishouding- en...
Lees verder