Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 augustus 2018

Onweer slaat hard toe: jeugdkampen geëvacueerd, optreden Lokerse Feesten stilgelegd

Onweer slaat hard toe: jeugdkampen geëvacueerd, optreden Lokerse Feesten stilgelegd
Het aangekondigde onweer is gisteravond aangekomen in ons land. Triggerfinger zag zijn optreden op de Lokerse Feesten stilgelegd door het noodweer (zie video hierboven) en in Boortmeerbeek werd een jeugdkamp ontruimd.
Lees verder

Directie Ivago laat zich coachen om kloof met werkvloer te overbruggen

De vakbonden en directie bij afvalintercommunale Ivago in Gent hebben een gezamenlijke tekst met maatregelen opgesteld. Donderdag beslist het personeel of de tekst wordt goedgekeurd. 'Eigenlijk is deze tekst een kopie van 2015 of 2011.'

Lees verder

Eén verdachte van extreem geval van gaybashing in Gent blijft aangehouden, andere vrij onder strenge voorwaarden
De politie heeft dinsdagvoormiddag twee verdachten opgepakt die verantwoordelijk zouden zijn voor een extreem geval van gaybashing in Gent. De man blijft aangehouden, de vrouw kwam vrij onder strenge voorwaarden.
Lees verder

Donderdag opnieuw code geel verwacht

Het KMI waarschuwt donderdag voor zwaar onweer. Na de middag kondigt KMI opnieuw code geel af voor heel België.

Lees verder

Lijkje gevonden nabij horror-erf New Mexico

Op de plek waar de politie van de Amerikaanse staat New Mexico maandag elf ondervoede kinderen aantrof, is nu ook het stoffelijk overschot van een jongetje teruggevonden.

Lees verder

Dertigduizend bliksems: hoe weten we dat?
Afgelopen nacht hielden liefst 30.070 bliksemschichten het land wakker. Hoe weten we dat?
Lees verder

Asielhonden steken wandelaars dodentocht een hart onder de riem

Dit weekend wandelen 13.000 mensen de dodentocht. Er zullen ook zes asielhonden uit Dierenasiel Gent meewandelen. Met die actie, 'vier extra pootjes voor de laatste loodjes', wil het asiel aandacht vragen voor het lot van honden zonder baasje.

Lees verder

Gigantische berg groenten gestort op Brechtse Heide

In het beschermd landschap de Brechtse Heide zijn de voorbije dagen tonnen tomaten, paprika's en courgettes gedeponeerd op een weiland.

Lees verder

'Hun grimassen maken de werknemers van Ivago ziek'
Niet het loon of het aantal verlofdagen, maar te weinig 'menselijkheid' in de communicatie legt Ivago Gent al jaren lam. Coaching van de leidinggevenden moet dat nu (opnieuw) oplossen.
Lees verder

KMI waarschuwt voor hagel

De hittegolf is definitief voorbij, en dat zullen we geweten hebben. Donderdag wordt niet meteen de mooiste dag van deze zomer. Ook de volgende dagen is het even aanpassen na de tropische dagen van de voorbije week.

Lees verder

KMI waarschuwt voor hagel

De hittegolf is definitief voorbij, en dat zullen we geweten hebben. Donderdag wordt niet meteen de mooiste dag van deze zomer. Ook de volgende dagen is het even aanpassen na de tropische dagen van de voorbije week.

Lees verder

Man opgepakt na schietincident nabij Luik

De man van 68 die zich woensdagavond had verschanst in zijn woning in het Luikse Awans, na twee schoten gelost te hebben, is opgepakt. Kort na 21.30 uur verliet de zestiger zijn woning zonder zich te verzetten.

Lees verder

'Kust voor Knokke wordt open riool'
Leopold Lippens, burgemeester van Knokke-Heist, kondigt een 'juridisch offensief' aan tegen de Vlaamse regering, die één kilometer voor de kust een eiland wil aanleggen.
Lees verder

Gentse vuilnisophalers weigeren akkoord

Het personeel van afvalintercommunale Ivago wil niet weten van het ontwerpakkoord dat de vakbonden en de directie hadden bereikt. Normaal moet vanmorgen over het plan gestemd worden, maar de werknemers hebben het voorstel al bij de poort verworpen. De vertrouwensbreuk is totaal.

Lees verder

Offerfeest houdt garnalenvissers thuis
De Nederlandse Vissersbond vraagt zijn vissers om de komende twee weken geen garnalen meer te vangen. 'Omdat we ze niet meer verwerkt krijgen', zegt Pim Visser van sectororganisatie VisNed. 'Het Offerfeest komt eraan op 22 augustus en dan liggen de pelfabrieken in Marokko een tijdje stil. Als de vissers blijven aanvoeren, moet alles in de diepvries en daar heeft niemand iets aan.'
Lees verder

Politie rukt uit voor ontsnapte panter op parking hotel in Anderlecht

De politiezone Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) kreeg donderdagochtend een opmerkelijke oproep binnen: er was een zwarte panter gesignaleerd op de parking van het Ibishotel aan de Lenniksebaan.

Lees verder

Staking Ivago afgeblazen, 'maar problemen nog niet voorbij'
Er is nu toch een voorlopige oplossing voor de vuilnisophaling in Gent. De drie vakbonden blazen de staking af, op voorwaarde dat er op korte termijn verder overlegd wordt. De ophaalrondes worden meteen hervat, meldt het Gentse stadsbestuur.
Lees verder

PVDA trekt met twee rode strepen naar kiezer

'Verover de stad.' Dat wordt de slogan van de marxistische PVDA in de grote steden, met wonen en armoede als speerpunten. 'Antwerpen is koud geworden van geldgewin, haat en beton.'

Lees verder

Parket ontdekt handel in valse attesten rijexamens

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar een handel in valse attesten van rij-examens. Het gaat om de theoretische en praktische rijexamens die moeten afgelegd worden door mensen die door de politierechtbank veroordeeld zijn.

Lees verder

Peter Mertens: 'Er zijn twee kanten aan het verhaal van Venezuela'

'Ik heb heel veel reserves over wat er gebeurt in Venezuela', zegt Peter Mertens over het beleid van president Maduro. 'Maar er zijn onder het Venezolaanse bewind ook veel sociale hervormingen doorgevoerd.'

Lees verder