Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 11 augustus 2018

"Ons rouwverlof is momenteel amper genoeg om paperassen te regelen"

"Ons rouwverlof is momenteel amper genoeg om paperassen te regelen"
Werkgevers staan nog te veel met hun mond vol tanden wanneer werknemers na het verlies van een ouder, partner of kind terug aan de slag gaan. Ook de wetgever – die bij een overlijden van een naaste twee of drie dagen klein verlet voorziet – houdt te weinig rekening met de echte noden van rouwenden. Hoe kan het beter?
Lees verder

Verkoop smartphones in ons land voor het eerst gedaald
Het aantal smartphones dat verkocht wordt in Belgiƫ is in 2017 voor de eerste keer gedaald. Dat meldt Le Soir. De daling volgt een mondiale trend. 2018 dient zich aan als jaar van stabilisatie.
Lees verder

Aantal Belgische brouwerijen in acht jaar verdubbeld
Het aantal Belgische brouwerijen is de voorbije acht jaar verdubbeld tot 278. Onder de nieuwkomers bijna uitsluitend ambachtelijke microbrouwerijen, gericht op de kleinschalige productie van speciaalbieren. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
Lees verder

Dit is Vector, de intelligente knuffelrobot
Een kleine robot voor bij je thuis, die even intelligent is als Alexa en even schattig als Furby. Dat wil Vector zijn die dit najaar op de markt komt. De ontwikkelaars haalden animatietalent van bij Pixar en DreamWorks om de robot een persoonlijkheid te geven.
Lees verder

Daling Turkse lira brengt Europese bankgroepen in verlegenheid
De Turkse munt krijgt vandaag opnieuw zware klappen. De lira verloor op een bepaald moment meer dan dertien procent ten opzichte van de dollar. Ook Europese bankgroepen met noemenswaardige activiteiten in Turkije, waaronder BNP Paribas, zitten hierdoor in nauwe schoentjes.
Lees verder