Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 6 augustus 2018

Nieuwsbrief van de bib

Nieuwsbrief van de bib - maandag 6 augustus 2018
Volg ons op:

Fundels op vakantie

Op reis en onderweg zijn de digitale prentenboeken een geweldige activiteit voor kinderen. Ouders kunnen de applicatie downloaden en hebben recht op zeven gratis boekjes. Wanneer het boekje gedownload is, kunnen kinderen het boekje ook offline beleven: lezen, educatieve spelletjes spelen, oefeningen oplossen en filmpjes bekijken. Benieuwd? Meer info vind je op ons portaal.

 

Bezorg ons je leestip

Wij zijn op zoek naar leestips van enthousiaste lezers. Welk boek zou je anderen aanraden? Heerlijk romantisch, gruwelijk spannend, ontroerend waargebeurd, geeky fantasy of prachtig geschreven: alle tips zijn welkom. Geef ons je tip vóór 03/09/2018 en maak kans op een boekenbon van 25 EUR.

 

Bingo-tijd

De hele zomer lang kunnen kinderen van 9 tot 12 jaar deelnemen aan onze boekenbingo! Een avontuurlijk boek lezen,  in de wereld van magie duiken, je te pletter lachen,  mee op speurtocht gaan, griezelen of een romantisch verhaal beleven. Om de boekenbingo te spelen, proef je van vijf boekengenres. 

 

Oefenen met lezen

Voor eerste lezertjes is het erg belangrijk om ook in de vakantie te lezen. Ontdek onze ruime collectie oefenleesboekjes op maat van je kind. We hebben er in alle soorten, verhaaltjes, weetjesboeken, strips, samen-leesboekjes, mopjes... Met de boekenspaarkaart wordt het lezen extra leuk. Alle eerstelezertjes die een oefenleesboekje uitlenen worden beloond. 

 

Genieten van de zomer met onze tijdschriften 

Een weekendje weg met de camper, een roadtrip in de Deep South, e-biken in Limburg: onze tijdschriften Pasar en Campertijd wijzen je op weg. Op zoek naar tips voor fotograferen op vakantie (Shoot), voor een verkwikkende staycation (Nest), je opladen met zomer-energie (Happinez) of het bereiden van heerlijke zomersalades (Libelle), je vindt ze in de bib. Het nieuwste magazine kan je inkijken in onze leeszaal, voorgaande nummers kan je uitlenen.

 


Klik hier om deze nieuwsbrief door te sturen naar een kennis


Bibliotheek "De Leestuin" | Centrumplein 3 | 8450 Bredene | Tel: 059 33 91 90 | bibliotheek@bredene.be

Openingsuren:
Ma: 10-12u en 16-19u Di: 10-12u
Wo: 10-12u en 14-19u Do: 10-12u
Vr: 10-12u en 16-19u Za: 9-12u


U kunt zich ten alle tijde automatisch uitschrijven
Klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen