Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 augustus 2018

(Niet) iedereen welkom bij de scouts

(Niet) iedereen welkom bij de scouts
Hoe inclusief moet een jeugdbeweging zijn? 'Maximaal. Maar we moeten ook rekening houden met de realiteit van wat de jonge, vrijwillige leiding aankan.'
Lees verder

Vierjarige kleuter van verdrinkingsdood gered aan zwemvijver in Hengelhoef

Een onbekende vrouw heeft maandag een vierjarige kleuter van de verdrinkingsdood gered in de zwemvijver van Hengelhoef in Houthalen-Helchteren. De ouders van het kind willen haar nu bedanken, maar de vrouw is spoorloos.

Lees verder

Staking is voorbij, sociaal conflict is springlevend

De Gentse afvalophalers 'zetten het stakingswapen even in de kast'. Maar van een oplossing voor de vertrouwensbreuk tussen directie en personeel, is geen sprake. 'Binnenkort staan we hier terug.'

Lees verder

Staking is voorbij, sociaal conflict is springlevend

De Gentse afvalophalers 'zetten het stakingswapen even in de kast'. Maar van een oplossing voor de vertrouwensbreuk tussen directie en personeel, is geen sprake. 'Binnenkort staan we hier terug.'

Lees verder

Afperser chanteert schepen van Langemark met foto's van 'seksfeestje'

Een anoniem persoon dreigt ermee 800 beelden van een erotisch feestje in de zomerbar La Brasa in Langemark-Poelkapelle openbaar te maken. Daar zou onder andere een lokale schepen aanwezig geweest zijn. De afperser eist het annuleren van alle evenementen in de bar.

Lees verder

N-VA-parlementslid: 'Bangmakerij. Een staatsman als Lippens onwaardig'

N-VA is niet te spreken over de aanval van burgemeester Leopold Lippens op het kunstmatig eiland voor de kust van Knokke. 'Niks doen is voor Knokke geen optie.'

Lees verder

Grote schoonmaak begonnen in Gent

In Gent zijn de ophaaldiensten van Ivago aan de grote schoonmaak begonnen na meer dan drie dagen staking.

Lees verder

Vrouw in levensgevaar na steekpartij in Torhout

Bij een steekpartij in bakkerij Devriendt in de Oostendestraat in Torhout is een verkoopster donderdagmiddag levensgevaarlijk gewond geraakt. De vrouw werd neergestoken door haar 37-jarige partner, de verdachte werd opgepakt.

Lees verder

'Code geel was een betere voorspelling geweest'

Het KMI voorspelde hevig onweer en kondigde code oranje af, maar het ergste is ondertussen voorbij. Volgens weerman David Dehenauw was code geel een betere voorspelling geweest.

Lees verder

Burgemeester Langemark reageert op afpersen schepen na 'seksfeestje'

Een anoniem persoon dreigt ermee 800 beelden van een erotisch feestje in de zomerbar La Brasa in Langemark-Poelkapelle openbaar te maken. Daar was onder andere een lokale schepen, Frank Gheeraert (Open VLD), aanwezig. Gheeraert heeft klacht ingediend, volgens de burgemeester moet de schepen zelf beslissen of hij kan aanblijven.

Lees verder

Zus van blauwhelm verontwaardigd over eventueel asiel voor Ntuyahaga

Twee maanden geleden kwam Bernard Ntuyahaga, de Rwandese majoor veroordeeld voor de gruwelijke moorden op tien Belgische para's, vrij. Sindsdien wacht hij in een gesloten centrum op zijn uitzetting. De zus van één van de vermoorde para's reageert verontwaardigd.

Lees verder

Zus van blauwhelm verontwaardigd over eventueel asiel voor Ntuyahaga

Twee maanden geleden kwam Bernard Ntuyahaga, de Rwandese majoor veroordeeld voor de gruwelijke moorden op tien Belgische para's, vrij. Sindsdien wacht hij in een gesloten centrum op zijn uitzetting. de zus van één van de vermoorde para's reageert verontwaardigt.

Lees verder

Theo Francken: 'PS wil kunnen zeggen dat Jambon en ik het niet aankunnen'

Het Maximiliaanpark in Brussel is opnieuw een verzamelplaats geworden voor vluchtelingen, dagelijks komen er zo'n 500 à 700 migranten samen. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) zegt in Terzake dat Brussels burgemeester Philippe Close (PS) een politiek spel speelt.

Lees verder

Langemarkse zomerbar zwicht niet voor chantage na 'seksfeestje'

De zomerbar La Brasa in Langemark laat zich niet intimideren door de chantage van een onbekende briefschrijver. De eigenaars dienen klacht in tegen onbekenden, nadat een anoniem persoon dreigde 800 beelden van een erotisch feestje in de zomerbar openbaar te maken.

Lees verder

Zon is even verdwenen

De ergste regenbuien liggen alweer achter ons. Maar hoewel er dit weekend weer mooi weer op komst is, zullen we vandaag toch niet veel de zon te zien krijgen.

Lees verder

Fietsers verliezen voorrang aan oversteekplaatsen
Op meerdere plaatsen in Vlaanderen wordt de voorrangsregeling op kruispunten met fietspaden aangepast, tot groot ongenoegen van de fietsers. 'Dit is te gek voor woorden.'
Lees verder

Vermiste Gert-Jan (23) is terecht

Gert-Jan Dobbelaere, die sinds 27 juli vermist was in Bosnië-Herzegovina, is terecht. De broer van de 23-jarige jongen uit Zaventem liet via sociale media weten dat ze hem snel zullen weerzien in België.

Lees verder

Nog nooit zoveel Vlaamse studenten op Erasmus

Spanje is de populairste bestemming voor studenten die voor een deel van hun studies naar het buitenland trekken. Ook leerlingen uit technische en beroepsrichtingen in het middelbaar gaan vaker over de grens voor hun opleiding.

Lees verder

Mislukte plofkraak bij postkantoor Stekene

Overvallers hadden het vannacht gemunt op de bankautomaat bij het postkantoor van Stekene. Maar de plofkraak mislukte, en de overvallers konden geen buit maken. De epidemie van plofkraken lijkt dus nog niet uitgeroeid.

Lees verder

N-VA beschuldigt Close van bewust verzuim in migratieproblematiek

Brussels burgemeester Philippe Close werd door de N-VA tot nog toe als 'correct' bestempeld, ook al is hij van de PS. Maar de liefde is over en nu vliegen de verwijten heen en weer.

Lees verder